A Teresa Figaldo sztori: avagy butítás felsőfokon.



Ahoy, kedves olvasóim! 
A napokban (és bizonyos időintervallum közönként) megjelent botrányról beszélnék pár szóban. 
A népbutítás igazán a tetőfokára hágott, ugyanis egy körüzenet vírus-szinten terjed, nem is akárhol hanem egy facebook üzenetben. 
A levélben számtalan hiba, és kitalált baromság van, mégis elég sokan megijednek tőle, vagy csak röhögnek kínjukban, mint én is. 
Szóval olvassátok szeretettel a kielemző posztom erről a bizonyos levélről, amit ha nem küldesz el húsz embernek egyszerre, Teresa meglátogat és vad mulatós partit ad éjfél előtt két perccel. 
Vágjunk bele!




Nos, lássuk a medvét. Az egész sztori alapjául egy videó szolgált amit nagyjából 2006 körül látott napvilágot. A youtubeot is meghódította több ezren majd millióan nézték.
Ebben nincs is semmi extra önmagában. A film ami nem valós csak egy egyszerű reproja annak, hogyan gyalázz  meg egy legendát és ugraszd ki a lakosokat a bőrükből.KAMU? BIZONY.Ezt maga David Rebordao ismerte el aki készítette a filmet.
Gyerekek, könyörgöm!
Hogy lehet egy ilyen felvételről azt gondolni, hogy valós?
Oké, élethű. De emögött nagyon nagyon sok munka van ám!
Ott van az a debilség amikor páran részegen beszállnak az autóba aztán később valami undormány az ülés alatt felbukkanva megöl mindenkit.
SEMMI ÉRTELME NINCS! 
Térjünk vissza, Teresára, több értelmét látom. Inkább a filmre.
Szóval a tizenkét perces kisfilm: "A Curva" azaz angolul a "The curve" címet kapta ami magyarul annyit tesz:A Kanyar. 
Ugyanis, vegyük szemre a pontokat:
Mindezt a Sintra-i szellemstoppos legendájából született népbutítás, csak egy marketinges fogás, hogy az emberekből kicsikarjanak mindent. Számomra ez se nem szórakoztató sem játék.
Az, hogy a vírusmarketingként emlegetett fogás arra kényszerítse az embereket, hogyha elég szórakoztatónak tartják tovább küldjék elektronikus úton baromság.
Gondoljuk már bele kicsit!
Egy alig tízéves kislány ül a gép előtt(egyébként elég durva, de ez a mai világban sajnos ilyen) megkapja ezt a raklap szart, aztán szerencsétlen nem alszik egész éjjel, vagy küldözgeti mindenfelé, hogy bejárja a világhálót és mindenkire szépen lassan a frászt hozza.
Ez puszta pszichológia, ha az ember fél, mert ez  képes olyasmit kiváltani bárkiből még ha jót nevet is,hogy micsoda baromság. Ott motoszkál benne a tudat,  gyártja magában a gondolatokat egész éjszaka emiatt pedig a sarkokat figyeli, mindenfelé néz. Nehogy már véletlen ott legyen.
Ez pedig számomra bosszantó és végtelen mód elkeserítő.

Mindenkire nézve.
A sztorit egyébként kisebb- nagyobb kihagyásokkal újra meg újra felhozzák. Ami unalmas.
De komolyan!
Szegény Teresa Figaldo forog a sírjában, már ha egyáltalán létezett ilyen névvel bárki is. 
A kisfilmet megnézhetitek , most viszont arról is beszélnék pár szót:
A kézi kamerás felvétel nagyjából a negyedik perctől kezd izgalmassá válni, amikor hőseink eltévednek és azon tanakodnak, hogy merre tovább. Ekkor jelenik meg egy stoppos, akit felvesznek, kérdezgetnek, de egy szót sem szól szinte, majd mikor kérdik, hogy merre megy csak egyenesen mutat, hogy abban a kereszteződésben halt meg. Aztán képszakadás és kiderül, hogy egy SZELLEM. Aki miatt baleset keletkezik, amit csak a kamerás srác él túl. 
Ez az egész szép és jó is, komolyan a felvétel már csak a kézi kamera miatt is egész megnyerő és kapós is.
Láttátok a REC-et vagy akár a Paranormal Activity című filmet?
Na ugye, hogy már nem is annyira ijesztő.
Három ember ül a kocsiban, akik hát persze, hogy az éjszaka közepén autózgatnak, mert a legmurisabb dolgok akkor történnek. 
Nincs is viccesebb, mint kamerázgatni a vaksötétbe.
NA MÁRMOST, csak pár észrevételem van:
1, Mindenki neve kiderül, kivéve az anyósülésen ülő nőcié.
2, Sintra közelében kocsikáznak, pont teljesen véletlenül.
3, Mikor felveszik a lássuk be, FURA kinézetű stoppost, a csaj egy mukkot sem szól. Nekem már gyanús lenne, hogy elmebeteg. Meg ki az aki az é'ccaka közepén stoppol?
4, Amikor kiderül, hogy Teresa az, egyből befuccsol minden , a kamera a talpraesettség. Az elektronikát nem kellett volna már az elején kioffolnia?
5, Teresa csak ül a kocsiba, ezek mégis kisodródnak és balesetet szenvednek.
David túléli. De miért pont ő? Aki kamerázik.
6, Eléggé kiszúrom, ha valami bűzlik egy videóban, ez pedig emberek, sajnálom de bűzlött tőle.
Próbáltak minden olyan kis hibát elrejteni amit a videó editálása közben el lehet követni hibaként.
Azonban nem mindent sikerült. Ott az a fura fókusz szegény Teresára, aki hirtelen teljesen elmosódik mielőtt teljes alakjában pompázna előttünk. Radial Blur...elmosódással.
A színészek pedig néha igazán túljátsszák a szerepet. 


Na hagyjuk is, ez személyes meglátás.


Most, hogy ezt elégedetten kiveséztem, jöhet az a gonosz kis levél ami a napokban megint felütötte a fejét, bemásolom, hogy lássátok, aztán a végén kielemzem:
"Szia, a nevem teresa figaldo, 26 eve halott vagyok. Ha nem hiszel bennem, ird be a nevem google-ba, youtube-ba.😳😵Ha nem kuldod tovabb ezt a levelet 20 embernek, minden este ott leszek az agyad mellett. Hidd el, ez nem kamu. Ha nem hiszed meg foglak olni…😈😈😈 Ha nem kuldod tovabb, ma ott leszek pontban 24 orakor a szobadban.Egy sarokban.Es egesz este figyelni foglak. Mindig amikor alszol. Otthon. Baratodnal. Nagyszuleidnel. Ilyesztoen es felelmetesen nezek ki, szivinfarktust fogsz kapni. Reggel, amikor vilagosabb lesz, egesz nap kiserni foglak, aztan…. Egy kest feled dobok, es ott, pont ott, halal lehet a vegzeted. De ne aggodj, ha tuleled, kovetkezo este meg mindig ott leszek nallad, egy sarokban fogok allni. 23:58-kor, egy brutal dallammal foglak megolni. El fogsz verezni… En meg fogom inni a vered… Enni a csontjaidat… Es meg sokkal tobb. Es a kovetkezo nap mar reg halott vagy, es ezert fognak a szuleid egy brutal dallam miatt meghalni, aztan a testvereid, es igy tovabb. Szoval azt tanacsolom, hogy kuld tovabb ezt a korlevelet!!! Nem hiszel nekem?
 – Jana (13) 13.12.16-an halt meg, mert nem kuldte tovabb. Azt gondolta ” Ahh egy hosszu korlevel, nem igaz, es ugysem fogom vegigolvasni.” Es aludt elaludt 22:00-kor nyugalmasan. 23:58-kor masnap talaltak meg a veres hullat az agyaban.
 – Nicole (10) 14.01.01-en kapta ezt a korlevelet, de csak 10 embernek kuldte el. Kesobb, sokkal kesobb talaltak csak meg a hullajat, a baratjanal, ott aludt nalla eppen.
 – Leonie (17) 13.01.02-en nem kuldte tovabb, mert hogy ez hulyeseg. Neki volt a legkemenyebb halala. Mert megallitotta a levelet. 
– Sophie (13) elverzett 14.01.03-an. Mert csak negy embernek kuldte el. Megtalaltak holtan az agyban.
 – Adrian (12) meghalt 14.01.03-an, mert viccesnek talalta a levelet, es nem kuldte tovabb. 23:58-kor hallott egy hangos csattanast a szekrenybol, egy hideg kez megfojtotta. Ezert megegyszer: KULD EZT A LEVELET TOVABB, VAGY… TUDOD MI TORTENIK! Veres udvozlettel….. damian.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Én már most nevetek és fogom a fejem. Ékezet, ez a mobil átka. HANGULATJELEK? Kemény gyerek vagy.
Szóval Teresa Figaldo, spanyol származású. A film portugál.
Na már most:
-Teresa vagy piszok jól megtanult magyarul az évek alatt és nem találta még vagy csak beszerzés alatt van nála  a MAGYAR HELYESÍRÁS SZABÁLYAI vagy én már komolyan nem tudom.
-Térjünk ki a kisebb hibákra a nagyobbak mellett:
Teresa Figaldo még a videó szerint is XY éve avagy (tudomásom szerint) huszonhat éve halott személy. 
HUSZONHAT.
Na mármost, unalmába még vár egy kocsira előkapja az okos telefonját keres egy kis ingyen wifit a kanyarba és pöccintgeti az üziket messengerbe? Esetleg közben lőhetne pár képet instragramra is. 
Nevetséges. 
Oké, lépjünk túl ezen.
Rákerestem a Teresa Figaldo névre, youtube link, youtube link és egy csomó bejegyzés arról, hogy mekkora kamu, merthogy ez a butítás is csak egy reklámfogás vagy egy unatkozó élettelen emberi lény műve. 
SZÉP.
A levélben könnyfakasztóan beszámol arról nekünk a kettős azonossággal bíró Teresa és Damian, hogy mennyire félelmetes a külseje és bizonyára szívinfarktust kapunk, ha megpillantjuk őt.
ÁCSI!
Mi ez könyörgöm? Szellem vagy, legyen már benned EMBERSÉG, hogy nem pofázol arról mennyire rémisztő vagy. Mind tudjuk.
Nyomatékosítja nekünk, hogy küldjük tovább ezt az üzit, vagy eljön az ágyam mellé és ott lesz. Ha meg nem hiszek benne megöl.
EJHAJ.
Komolyan gyerekek, odaér hozzád. Ha megtalál.
Megáll az ágyad mellett. Invitálhatnád egy kis lelkire is, hogy megmondja mi bántja, tuti könnyebb lenne. 
No: követező hiba: PONTOSAN huszonnégy jelzem HUSZONNÉGY órakor lesz ott.
Következő sor.
23:58- kor már ott fog állni. Teresa nem szeret késni. Teresa pontos.
ÉS BRUTÁL DALLAMMAL fog megölni vagy elaltatni?
Na mármost.
Elképzelem ahogy megjelenik az ágyam mellett, csak néz azzal a csúnya és ijesztő fejével.
ÉS nekiáll dalolni, hogy:
"Jön a Jolly hazaféle,
Ismerik őt már mindenfelé,
Minden szép lány csak róla beszél."

Ki ne ismerné a No roxa áj-t, valószínű aki ennyire tájékozott huszonhat évnyi halál után tudná végig a számot.
Egyszerűen folyna a könnyem a nevetéstől. Halálig nevettetne gyanítom. Micsoda múlatós parti lenne ott, kemény zúzással.
Szóval, nem értem, ezt most beidézem:
"lyesztoen es felelmetesen nezek ki, szivinfarktust fogsz kapni. Reggel, amikor vilagosabb lesz, egesz nap kiserni foglak, aztan…. Egy kest feled dobok, es ott, pont ott, halal lehet a vegzeted. De ne aggodj, ha tuleled, kovetkezo este meg mindig ott leszek nallad, egy sarokban fogok allni. 23:58-kor, egy brutal dallammal foglak megolni. El fogsz verezni… En meg fogom inni a vered… Enni a csontjaidat… Es meg sokkal tobb. Es a kovetkezo nap mar reg halott vagy, es ezert fognak a szuleid egy brutal dallam miatt meghalni, aztan a testvereid, es igy tovabb. Szoval azt tanacsolom, hogy kuld tovabb ezt a korlevelet!!! Nem hiszel nekem?"

Ha valaki szívinfarktust kap, és teljesen zavaros, mert azt mondja aznap éjszaka öl meg, de akkor most mégsem? Jaj, bébi. Döntsd már el. 
A következő napokban átmegy zaklatóba és ott legyeskedik majd körülötted de ha ebbe se halnál bele, ne aggódj: este már tutira nem éled túl. MINDIG OTT LESZ: MINDIG. Mekkora partinak nézünk elébe kedves embertársaim. 
Méghozzá a sarokban állva. Most büntibe van. 
Na, ha elhangzik az összes Kis Grofó szám az albumról, valószínűleg úgy elvérzek a sok alkoholtól, hogy ő lecsekkolja mennyi a vér-alkohol szintem. 
Ha elég magas, nekilát pótolni magában a kalcium szintet, és elzabálja a csontjaim. MI VAN A HÚSSAL MEG A ZSÍRRAL? 
Azon át kéne verekedd magad. 
Ígér nekünk szépet, jót,kellemest. Tiszta wellness körülmények. 
Reggelre meghalok, és mint Freddy Krueger megy végig a családomon generációról generációra.
Teresa, neee. 
Ekkor jön pár "áldozat" felsorolása: 
-érdekes mód, mint tizennyolc év alattiak és csak keresztnevekkel rendelkeznek. MEGMENEKÜLTEM! 
- Teresa álarca mögött lehet egy műveletlen, iskolázatlan pedofil?

Végszóként, pedig illedelmesen elköszön és DAMIAN. ( egy a-t cserélünk e-re és már az omenben vagyunk.)
Most akkor Damian vagy Teresa? 
TUDATZAVAR! 

Személyes véleményem, hogy lehetsz igazán fiatal, vagy idősebb ez akkor is öntudatodon kívül beleivódik az agyadba és ott motoszkál, hogy ugyan mi van ha mégis? Kineveted magad, mert tudod, hogy képtelenség. Tudod, hogy ilyenek nem léteznek és csak egy igazán unatkozó ember, igazán pocsékra sikeredett népbutítása.
Tudod. DE mégis ott motoszkál.
Erre az esetre javaslom, hogy olvasd el még egyszer a levelet.
Fedezd fel benne, hogy mennyire iskolázatlan balfasz írta, aki se fogalmazni,se helyesen írni nem tud. A levélben szinte semmi sem függ össze semmivel, ellentmondások és teljes fogalomzavar uralkodik
Neki valószínűleg ez a szórakozás.
De ha vele történne ilyen gyanítom lefosná a bokáját.
Időközönként újraéleszteni egy korántsem ijesztő legendát nem mindig vicces.
Lehet, hogy annak tűnik, de sokak nagyon komolyan veszik és gondoljatok abba is bele, hogy ŐK mennyire félhetnek ha már arra vetemednek, hogy továbbküldjék ezt.
Igazából ha megtalálnám azt a faszt aki ezt elindította, garantálom, hogy kiverném belőle a szart is. Érezze már mennyi ember riad meg  a szórakozásától. (még ha a kisebbek is.)
Szóval ennyit a Teresa Figaldo sztoriról.Elnézést a mérhetetlen düh és káromkodás miatt, de felbosszant a tény, hogy valakinek ez szórakozás.
Ilyen baromságokat helyett hallgassatok inkább agylezsibbasztó LADYBABY-t, amúgy is nagyon felkapott lett.NIIIIPPON MAAAAANJUUU!







Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.