Animeajánló: Charlotte



Sziasztok!
Mivel a filmlistám még elkészülőben van, hozok egy olyan animét ami nagyjából egy nap alatt faltam fel és nem bántam azt sem, hogy ennyi időt "pazaroltam" érte. 

Szívmelengető, érdekes,fordulatos. 
A mai ajánlóm, bár sokan láttátok valószínűleg a 2015-ös Charlotte lesz. 



A mindössze tizenhárom részenként huszonnégy perces animét a 2000-ben alakult P.A Works hozta össze segédkezeket nyújtott a Kadokawa és az Aniplex is, nem kell mondjam, hogy mennyire szuper lett a végeredmény.
Ugyan az első két rész után elég elcsépeltnek tarthatjuk, a Charlotte megmutatja nekünk mit jelent letérni arról az útról amin eddig haladtál, elsiklani a rossz felé, majd elkapni egy segítő kezet és újra jelenben lenni,mindezt egy tragédia bekövetkezése miatt. -
Nem akarok sokat elspoilerezni nektek, mert mindenkinek látnia kell, nekem úgy igazán a második és a harmadik résztől kezdett erősen szorítani és afelé toszigálni, hogy ne hagyjam abba.
Középpontjában iszonyúan mély és erős érzelmek vannak, olyan mondanivalóval amit bármelyik ember fel tud fogni, érezni épp ezért annyira kemény a sztori.
Megismerhetjük Yuu Otosaka-t aki testvérével Ayumival, ketten élnek egy fedél alatt.
Az első perctől tudhatjuk már, hogy van egy képessége miszerint át tudja venni az emberek teste feletti uralmat öt teljes másodpercig.

Ez elég kiforratlan, de hamarosan találkozik, illetve hogyan is mondjam... lényege, hogy összekerül egy csalás miatt (,hogy jobb jegyet kapjon a vizsgán rendszerint csal) olyan különleges képességű fiatalokkal akik olyan korúak, mint ő. Hamar kiderül azonban, hogy nem csak neki van "bénán kiforrott" képessége és így át kell iratkozzon egy másik iskolába ahol hozzá hasonló emberek vannak.
Hamar kiderül, Takajou és Nao a diáktanácshoz tartoznak(egyenlőre Yuu-val hárman vannak) így az ő dolgok felkutatni a többi iskolán kívüli képességgel rendelkező fiatalok és rávenni, hogy ne használják többet azt, vagy iratkozzanak át az intézménybe.
Fény derül arra, hogy ez egy serdülőkori betegség, amiből csak akkor gyógyulnak ki ha elérik a felnőtt kort, mindez egy Charlotte nevű üstökös porzásának műve. Yuu pedig szép lassan "felébred" a mély álomból, hogy mennyi mindenre hivatott és az a kiforratlan képesség talán mégsem az, de vajon képes lesz-e megmenteni mindenkit? Talán van egy bátyja? Talán.
Összetartás, fájdalom, elkeseredettség, barátság, szeretet, kitartás,izgalom.
Ezekkel a szavakkal tudnám jellemezni ezt az animét.
A seiyuuk,szintúgy nagyon komolyan átéreztetik velünk hangjátékukkal a sztori fájdalmát vagy épp boldogságát. A rajzstílus és az OST is nálam teljes mértékben betalált.

Nagyszerű munka lett.


Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.