#Öt perc Ashleyvel: Útmutató a Brothers Conflicthoz




Sziasztok! 

Mivel a szavazásban( amit ezen a linken találtok: (https://moly.hu/tagok/k-a-hikari/szavazasok) is szerepel a két részes OVA úgy döntöttem, hozok nektek egy gyorstalpalót az animéhez is. 
Édes istenem, hadd ne mondjam, hogy azt hittem nagyobb fizikai fájdalom nincs az Uta no Prince-sama után, ez viszont kellőképpen felüdített majd pofán röhögött, hogy "Jaj, édes húgom, dehogy nincs."







A 2010-ben kikerült light novel alapján készült Brocon-ról írok ma nektek, azaz mindenki Brothers Conflictjáról. Az anime 2013-ban startolt, és mindenki nagy örömére hamar született belőle special (azthiszem 12.5 epizódként), majd két OVA-t is piacra dobtak, mindezt egy év alatt. EGY ÉV, GYEREKEK. Hű.
Itt aztán minden van, mintha az ember a piacon sétálgatna.
Pedofilizmus, perverzió és határtalan szándék a vérfertőzésre.(úgy, hogy azért semmi közük egymáshoz. de kiemelem, azért is kössetek belém.) Mindezt megkoronázza, egy cuki (?) beszélő és féltékenykedő interaktív mókuska, Juli. Értsétek.



Tizenhárom bishi testvér, elég nagy teher. Főleg, ha ez egyik napról a másikra derül ki, úgy..., hogy az apád nagy "kalandornak" vallja magát, ezért poénból újraházasodik.
Alapon tudod magadról, hogy nagyon idegesítő heroine karakter vagy, legszívesebben felakasztanád magad kínodba, de végig kell szenvedj egy tömeges erőszakoskodást és zaklatást minden "testvéredtől", kivéve a legkisebbtől, mert ő csak idegesítően a seggedbe mászkál és a legidősebbtől, mert őt nem érdekled. ( BENNE VAN GERINC). Ja és akkor még ott van -Rivaille heichou- a mókus alakba született superlover, aki minden lépésed követi, és be sem áll a szája.
Nos, ez a sorsa szerencsétlen Hinata Ema alias mindenki kicsi Chi-jének.
Egy házban kell éljen, azért ismerjük be luxus körülmények között, totálisan eltartva, tizenkét testvérével. Akikkel minden nap kapcsolatban van, totális valóság show az élete.
Ezekről a napokról, és hasonlókról szól ez az anime, és már a sírógörcs kerülget, hogy tovább kell írjam.
Lássuk a testvériséget, mert nincs is szebb, mint tizenhárom ajándékot kapni karácsonykor, szülinapra, vagy csak úgy spontán.
Chiben semmi különleges nincs, olyan, mint a legtöbb heroine karakter, esetlen,béna és iszonyatmód utálnivaló. Olyan következtetései vannak, mint néha Nanami Harukának (Utapri Legend Star 7.ep), hogy " Van egy Shinomiya Natsuki meg egy Satsuki is, de mind a kettő Shinomiya-san". Miami helyszínelők, profizmus.



Ott van az idegesítő mókuska,Juli aki semmiképp sem akar leesni végre a fáról és tizenkét epizódon keresztül várhatod, hogy kitörje a nyakát, de sohasem fogja. Hangos, idegtépő és az anime végére jobban utálod, mint az elején. Bár Chi tőle kapta ezt nevet, továbbá piros pont, mert ugye Rintarou(Ema apja) folyton úton van, így a lány megszokta az egyedüllétet és ezért kénytelen önmagáról gondoskodni, és Julika nem hagyta őt egyedül. Ez azért egy szép gesztus.
Seiyuu pedig a minden tekintetben ismert Hiroshi Kamiya( akit ismerhettek már mindenhonnét, legfőképp a Durarara!! animéből, mint Izaya, vagy ha populárisabbat kéne mondjak, akkor ott az AOT( Shingeki no Kyojin) Rivaille (Levi) Heichouja.)


Lássuk a gárdát:
Masaomi Asahina a legidősebb tag, kor szerint harmincegy éves (2010-es light novel alapján, szóval ez idei évre tekintve már harminchét múlt volna....),
Gyermekorvosként dolgozik, ebből adódik, hogy odáig van a gyerekekért (legfőképp Wataruért) és lehet rá számítani bármiféle betegség, vagy hirtelen trauma esetén.  Nekem egyébként a háremem (most csak erre az animére vonatkoztatok, mert fura, de itt négy srác is van akiért megdobban a szívem. Ilyen még nem fordult elő amúgy ilyen műfajú animékben.)  oszlopos tagja, nagyon szeretem, tipikusan gondoskodó, lehet rá számítani és van esze, meg orvos könyörgöm.
Seiyuu szemponjából (később olyan csoportosulás lesz itt, hogy hűha) Kazuyuki Okitsura esett a választás, akit ismerhettek esetleg a Shikiből (mint Muroi Seishin) vagy a K Project második évadából (itt Nagare Hisui hangját köszönhetjük neki).

Sorban a következő Ukyo Asahina, a második báty- erős komplexusos- egyén, akinek már szándékai is vannak szerencsétlen Chi iránt, általában elég érett és megfontolt és ugyan nem hangoztatja világraszólóan a "Bitch-chan" megnevezést ( ugyanis seiyuuja egyezik a Diabolik Lovers híres Raito Sakamakijáéval)
A maga huszonkilenc esztendőjével és jó ügyvédi állásával, azért is kivívja a maga helyét a családban, ráadásul a konyhai művészetekben is nagyon otthon van, szóval ki ne akarná.
Már említettem, hogy mi van seiyuu téren, aki nem tudná-vagy értené annak leírom, hogy Daisuke Hirakawaról van szó.

Elérkeztünk a fordulóponthoz, ugyanis innentől pár szereplő kivételével csak a perverzek jönnek, üdvözöljük a szerzetesként csődöt mondott Kaname Asahinát, a maga huszonhat évével, és komolyan köze van az egyházi dolgokhoz, ugyanis édes lelkem szerzetesként szeretné leélni az életét.
Egy érett és komoly személyről beszélünk, azért szerintem leginkább rá illik a perverz- és zaklató szókombináció.
Itt is poénkodhatnék azzal, hogy seiyuu szempontjából nem nevezi Chit "báránykámnak", mint ahogy azt Jinguji Ren tenné, az UtaPriben.  Junichi Suwaberól van szó.

Itt a cross-dressing ideje, hogy ne csak bishounenekről  beszéljek, következő férfi ámde női bőrbe bújt szereplőnk a sorban, Hikaru Asahina, aki elég sokat tartózkodik külföldön, így szinte alig van otthon. Aggódni azért nem kell, """"nő""" létére még ugyanolyan durva vonzalmat táplál újdon sületlen húga iránt, mint a többi. Két féle arca létezik, azért mikor átvált pasiba elég durva tud lenni.  Huszonöt esztendős. Seiyuu téren pedig, ha azt mondom : Shiki- Mutou Touru (ehh, háremem egy mozdíthatatlan tagja) vagy Ao no Exorcist Okumura Rin, esetleg Kami-sama hajimemashita Mizukija(ismét egy tag), akkor már biztos felismeritek. Egyébként Nobuhiko Okamoto rengeteg jó karakternek adja a hangját.

Na, jöhet a hárem, gyerekek a hármas ikrek közül kettőt már be is nyúltam magamnak.

 Tsubaki Asahina az egyik, aki huszonnégy éves, egypetéjű ikre Azusa, akivel szinte ki sem másznak egymás fenekéből (heh, yaoi vonatkoztatás). Szóval, Seiyuuként dolgozik, elég idióta de szeretnivaló karakter, számomra legalábbis. Temperamentumos, tudja mit akar, és meg is teszi mindenféle gondolkodás nélkül. Ezért is ragasztom rá a perverz nevet, mert hát igen, az.  Kenichi Suzumura hangját ismerhetitek a Kuroko no Basuke című animéből, ott ugyanis Atsushiként vált híressé.

 Azusa Asahina, szintúgy, mint ikertestvére Seiyuuként keresi kenyerér és nem hajlandó sem ő sem pedig Tsubaki külön munkát elfogadni és projektálni. Ebből lesz majd galiba is, de nem lövök el mindent. Egyébként egy kedves személyiség, nyugodt. Mindaddig amíg be nem indul a szerelem-vonat, mert onnantól igenis mocskos gondolatai támadnak.  Szerintem ide elég ha annyit írok, hogy Sakamaki Shuu esetleg Aijima Cecil. (sírógörcs). Kousuke Toriumi.

ÉS VÉGRE, elékeztünk a független és erős személyiséghez, a messze legjobb és számomra leginkább number oneként emlegetett testvérhez, aki ugyan másik petesejtből származó egyén, ezért nem is hasonlít annyira testvéreire, de ő épp ettől olyan AHW. Egyébként ő az aki ennyi idősen nem lakik otthon, pls.


Igen, Natsume Asahinaról  van szó (nekem valami fétisem gyerekek, hogy a cégvezetőkre vagyok rákapva), mert igen egy videojátékcéget vezet, ráadásul azt, amit Chi annyira de annyira szeret. Tomoaki Maeno hangját sokan ismerhetitek az UtaPri Camus-a révén, vagy (rengeteget tudnék felsorolni: Tenga(Kiznaiver), Haru(Superlovers), Shuu(Starmyu),Hiragi(Owari no Seraph), Yukina(Sekaiichi Hatsukoi) ) vagy a Death Parade Dequim-ként.


És jöhetnek a fiatalabbak is, itt talán egy valaki emelnék ki, ha nagyon akarnám, de majd jelzem az illető alatt, hogy ő a gárdám negyedik becsületbeli tagja.

 Louis a sorban következő emberünk, aki huszonegy éves férfihez képes, hát...szerintem igencsak üti a Hikaru szintet, fodrászként dolgozik, így ő babrál legtöbbet Chi hajával, és lássuk be ha nem lenne elég a külseje tud beszélni Julival, ha ez még mindig nem lenne elég, hát egyezséget is kötnek, hogy megvédik a kisasszonyt. Egyébként egy szerethető és kedves karakter.
Hangját tekintve Ken Takeuchinak köszönhetjük a megelevenítést, akinek ugyan sok szerep nem köthető a nevéhez, de esetleg aki nézte a KisxSist annak Suminoe Keita neve mondd valamit, ott van még a Hetalia is, ott pedig Litvánia szerepe jutott rá.

 Subaru,  húsz esztendős kosaras másodéves egyetemista, akinek fingja sincs hogyan kell bánni a nőkkel, éppen emiatt jön olyan szintű zavarba, hogy egy heroine karakter is megirigyelhetné. Egyébként talán Natsumevel a legborzalmasabb a kapcsolata, egyáltalán nem jönnek ki egymással. A hangját pedig mindenki Daisuke Ono-ja kapta. Na őt hadd ne kelljen bemutatni. ( Elég ha annyit mondok, hogy listám első számú bishounenének seiyuuja. Shizuo Heiwajimáról van szó.)

Iori egy évvel fiatalabb Subarunál, odavan a virágokért. Sokan elég hercegszerű srácnak tartják, mert hát valljuk be úgy is viselkedik, elég sok iskolában ismerik a sajátján kívül.
Seiyuut tekintve Daisuke Namikawa, akit ismerhettek a K Project Isana Yashirojaként is.



Yuusuke, egy igazán temperamentumos és hát nem is tudom, merjem-e "rosszfiúnak" mondani, mert hát a szemembe nem az, inkább csak egy kisfiú aki nem igazán tudja hol a helye, és még a szerelemben is béna. Szóval maradjunk annál, hogy egy tizenhat éves srác, aki középiskolába jár, eleget elbénázik Chivel, persze első látásra szerelem történik. A hangja pedig nem más, mint Yoshimasa Hosoya.


Jöjjön végre az idol gyerkőc, (Asakura művésznevén) Fuuto aki ugyan megtévesztően fiatal, viszont annál inkább érettebb, mint faj khm...kortársai. Elkényeztetett kis dög, ennek hatására el is várja a figyelmet meg a Föld kilencven százalékos figyelmét. Nagyon kis gonosz tud lenni néha, és Ő AZ AKIT KIEMELNÉK. Annyira perverz sok esetben Chivel, hogy csak nézem egy tizenöt éves gyerek hogyan képes ennyi mindent megengedni magának.
Hangját KENN-nek köszönhetjük, aki biztos ismerős a Ao haru Ride animéből.

Végre elérkeztünk az utolsó taghoz, akinek ugyan tíz éveshez méltóan sok szándéka nincs Chivel szembe, elég elfogadóan kezelte az új "családtag" érkezését, viszont elkényeztetettsége miatt sokszor szüksége van Masa-nii védelmére. Egyébként sajna hamarabb láttam az animét, mint játszottam volna vele, megelőzte őt a Diabolik Lovers (amivel elég sokat játszottam) és hát innen is ismerem leginkább Yuuki Kaji nevét, aki Asahina Wataru hangja. (én okos nevet nem is írtam.)




Személyes véleményem igazából nem nagyon alakult ki, eltekintve, hogy arra tökéletesen szimulált ez az anime, hogy újabb háremtagokat szerezzek a listámba, és persze néhol jól fel is tolta az agyam, mert hát ennyi hülyeséget és bakit is rég láttam egy ilyesmi műfajú animében, de valljuk be egy este alatt végigvihető a dolog, nem annyira mazo dolog, jól lehet kezelni. Bár Emát tényleg a pokolra kívánom, minden hülye és kevésbé okos monológjával együtt.










5 megjegyzés:

Lehvira írta...

Naaaaa, ne szidjuk. Ennek az animének sokat köszönhetek. Bár értelme nincs sok, de én még mindig szeretem és a főszereplő se idegesít. Egy Clannad sírás után nekem ez pont jól jött szilveszterkor, plusz azért is kap külön figyelmet, mert a barátnőm, aki utálta az animéket, ennek hatására lett animefan! Vagyis én megbecsülöm :D Juli - t pedig ne bántsuk, mókus! *^* És a mókusok jók :3

Ashie írta...

Eszemben sincs szidni, jo volt tenyleg. Julirol megvan a magam velemenye, szemely szerint tenyleg idegorlo volt. Mokus ide vagy oda. Azert nem total csod. :)

Ashie írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Lehvira írta...

Amúgy az elején azt írtad, hogy az apának van 12 gyereke, de a nőnek van 0-0 Legalábbis így rémlik

Ashie írta...

Átolvastam, de nem láttam sehol .___. illetve lehet még az elején olvastad, azután át is írtam. Azért köszi, hogy szóltál. Kicsit illegős lelki állapotban írtam a bejegyzést, annak lehet a nyoma, hogy azt sem tudom néha mit írok le vagy el :D

Üzemeltető: Blogger.