A nemesek krémpudingja, azaz a Noblesse


Sziasztok! 
Ki ne szeretné a vámpírokat, a genetikailag mutált embereket, a vérfarkasokat, és minden természetfeletti lényt?! 
Eddig azt hittem, hogy a Vampire Knight gyenge teljesítménye miatt soha többet nem fogok tudni normálisat és élvezhető animét találni. Aztán jött az Alkonyat, szóval már tényleg belső kudarcnak éltem meg az egészet. És akkor, a Diabolik Lovers még szóba se került.
Oké, rendben. Ott a Trinity Blood, a Blood C esetleg a plus, és még sorolhatnám, igazán jó művek amikben hála istennek az ecchi még csak a fejét sem üti fel, van története akárcsak a Berserknek.
Na, de kapcsolódjunk is vissza. Mi kell ahhoz, hogy valaki Noblesse legyen? 
Mit is jelent ez a poszt? Milyen kockázatokkal is jár? Mekkora erő lakozhat abban, aki birtokolja ezt a címet? Hányan rettegik a nevét?



Az eredetileg koreaimanhwaként debütáló mű hatalmas sikernek örvendhet szerte a világban, ugyanis évek alatt szinte rohamszerűen gyűjtögette maga köré a rajongótábort. Nem is véletlen hiszen a Son Jae-Hoáltal írt, és Lee Gwang-Su illusztrálásával egy igencsak megnevethetetlenül jó történet kerekedett ki belőle. Hamar rákapott erre a Prodution I.G. is, és a 2015-ös évben elstartolt az első harminchárom perces ONA, koreai nyelven, ami a Pamyeol-ui Sijak nevet kapta, magyarul pedig, a Pusztulás kezdetét jelenti. Hűen követi a manhwa minden részletét, és inkább csak előzményül szolgál mindahhoz, ami később igen csak fontossá válik majd a történet során.
Noblesse, na igen. Az ONA sorozat, ami bennem teljesen megfordította a világot. 
Ez egy cím, ami a nemesek és természetfeletti lények felett álló irányító, egyengető, hívhatjuk akárhogy a lényeg, hogy mindenkinek őrá kell hallgatni. Akármit is mondd, félnek tőle, mert tudják, hogy hatalmas erővel van felruházva. Sokan ellene vannak, de egyelőre ők meglapulnak a sötétben.
Így kezdődik Cadis Etrama Di Raizel története is, ő egy halhatatlan vámpír, aki hát olyan hatalmas erővel rendelkezik, mint Kuran Kaname soha, és hát gyerekek, csak vessünk rá egy pillantást. Még hasonlít is néhol. Ráadásul, neki is csak egyetlen legyintés, és az ellenség már térdre borul előtte. 
Perfect match, mint Kuran Rido.

Szóval az első ONA úgy isten igazából nem is nagyon róla szól, hanem inkább barátjáról és annak sorsáról, kudarcáról, a vérfarkosok királyáról Muzakaról.

Nem szeretnék sokat spoilerezni, mert így élvezhetetlen lesz a dolog. Lényeg, hogy Muzaka azért vágott sutba mindent, mert született egy lánya, egy embertől, akit mindenképp óvni szeretne.
Itt aztán természetesen felbukkannak kis göröngyök, és az út is nehezebbé válik egy tragédia következtében, ahol aztán teljesen elveszíti önmagát. Mint, ahogyan a Pamyeol-ui Sijak is kezdődik Muzaka harcol Raizel-el, a nem egyetértés miatt. Persze, aztán olyan véget kapunk, hogy ihajj, és Raizel végre álomba merül kis koporsójában a víz alá. Igaz, hogy nekem fél óra rettenetesen kevésnek tűnt de kárpótolt az a csodálatos rajz, amit láthatunk végig, egyszerűen elképesztő. Komolyan.
Mintha el sem telt volna egy év folytatódik történet szempontjából a második ONA az Awakening, azaz Raizel Ébredése. A hosszas kómából ugyan nem egyből ébred, de emberek kis csoportja tudomást szerez a Noblesse hollétéről, ezért megszerzik a koporsót, illetve kihalásszák, így abban ott pihen Raizel is.


Az Awakening során, azért már jobban megismerhetjük az egész Noblesse dolgot, fény derül arra is, hogy főhősünk jó sokat aludt, és megy a megszerzésért folyó harc, így hát a koporsó ide-oda kerül, végül pedig megtörténik az ébredés és úgy kipattan, mint bohóc a dobozból.
Itt megismerkedünk a már első rész során is előkerülő hű szolgával, aki amúgy most egy iskola igazgatását vállalta magára a drága és vicces Frankensteint. Raizel pedig kénytelen babapofi külseje miatt beiratkozni a helyi szakközépbe, ahol már barátokra és csodálókra is szert tesz, persze mindezt rejtőzködési célzattal. 
A mellékszereplők között kapunk egy igen virgonc helyi rossz fiút, Shinwoot, egy kocka programozót Woo-t és persze, a mindig meg kell menteni lányt Yuna-t.

Egyébkét a két rész annyiban tér el egymástól, hogy még a Pamyeol-ui Sijakkoreai szinkronos úgy az Awakening japán, így a nevek a koreaitól eltérőek lehetek, Raizel maradt önmaga, ahogy Frankenstein is.Viszont Han Shinwoo, a japán miatt a Tashiro Yusuke nevet kapta, míg Kaze Manabu lett a geek Woo Ik-Hanból, és mindenki kis Yunaja az Iwata Emi névvel lett gazdagabb.
Isten bizony, hogy engem ez sem zavart, mert a történet akármennyire haladt gyorsan, már-már kissé tényleg gyors lezárásnak éreztem itt is kárpótolt a szemet gyönyörködtető rajzstílus, a szuper szinkronválasztás, és persze a történet.

Nem tudok róla rosszat mondani, sajnos.
Az első rész inkább a fájdalmat köríti magába, amiből aztán kiderül, hogy miért történik mindaz, amiért Raizelnek álomba kellett merülni.
Szívből ajánlom a manhwát, és az abból készült ONA sorozatot is, hiszen minden van benne: harc, vámpírok, vérfarkasok, genetikailag mutált szuperemberek, a jelen kor problémái, komolyan semmi kivetnivaló nincs benne. Nyomot hagy a szívedben.






Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.