Ha péntek, akkor horror: [Creepypasta] "The Chess killer"


Sziasztok! 
Ha péntek, akkor horror rovatomban, olyan hátborzongatóan különleges történeteket osztok meg veletek, amelyekre bizarrságuk miatt figyeltem fel. 
Lehet egy ügy megoldott, azonban akad olyan is, amelyekre soha nem sikerült fényt deríteni. 


A mai napra, talán sokaknak ismerős, de mégis ismeretlen témával készültem. 
Mindenki számára közelinek cseng a Creepypasta elnevezés. Tudjuk, hogy fikción épül fel, de a borzongást kiváltja minduntalan az emberből. 
Eléri a célját, pedig az ember tudja, hogy alaptalan legendákból összekreált történetek ezek, amik aztán beszivárognak a fejünkbe, majd kellemetlen gondolatokkal vernek sátrat. 

Maga a creepypasta 2013-ban íródott, s lett feltöltve egy Rookurou nevű tag keze által. 
Annyit érdemes tudni, hogy 1986-ban volt egy igencsak érdekes ügy.
Rengeteg borzalmas és megrázó jelentést került ki, Chichibu városkájából, Saitama egyik Japán körzetéből. 
Történt egy hátborzongató eset-sorozat, amire harminc évvel később sem sikerült fényt deríteni. 
Aztán megtörtént, amire senki sem számított. Valahonnan kiszivárgott az információ. 
A gyanúsítottról annyit érdemes tudni, hogy Chichibu lakossága elnevezte őt Chesu-nak majd a Kira jelzőt is rá akasztották, ebből az egyvelegből született a "The Chess Killer"- azaz a sakkos gyilkos. 
Feltételezhetően sorozatos emberrablás és öt elkövetett gyilkosság felírható a számlájára. 


Szombat reggel. 
Két gyermek egy halott nőt talál a közeli erdősített parkban. 
A szülők azonnal hívják a rendőrséget. A kiérkező nyomozók azonnal látják, hogy nem szokványos eset történt. 
Egy fiatal lány, a 22 éves Kiyoko Tsuki holtteste a földön hever. Kezében egy fekete sakkbábút szorongatott.

Lábai és kezei groteszkül, X formára kicsavarva. 

A halottkém később megállapítja, hogy a halál oka fulladás volt.


Ugyanezen a napon bejelentették két nő elrablását. Ugyan, az elkövetőt nem tudták azonosítani, annyi bizonyos, hogy egy maszkos alak volt. 
A két 20 körüli nőt bedrogozva tartotta fogva, majd az egyiket szabadon engedte. 

Nagy valószínűséggel az egyik Kiyoko volt.
A nő a drogok miatt szinte semmire sem emlékezett, mindössze annyit mondott a rendőröknek később, hogy a maszkos férfi este tíz óra körül rabolhatta el a munka után.
Elmondása szerint a fogva tartója nem felismerhető helyen tartotta, ráadásul rengeteg szokatlan kérdéssel bombázta őket. Később nagyjából ugyanazon a helyen ébredt, mint ahol Kiyokot is megtalálták, csakhogy ő élt a kezében egy fehér sakkbábúval. 




A második testre egy bányában dolgozó munkások csoportja talált Nitchitsu-ban.

A testet ugyanolyan körülmények között hagyták, végtagjait X alakra csavarták. A kezében ott volt a fekete sakkbábú.
A rendőrség hamar azonosítani tudta a 38 éves Ryotaro Satoru-t.

Teljesen hasonló eset, mint korábban, ugyanúgy a maszkosunk két embert rabolt el, ebből eggyel végzett. A túlélő elmondása szerint, olyan helyen tartották őt és bányásztársát fogva ami nem volt ismerős számára. Satoruval együtt, drog hatása alatt álltak, s az elrabló még fegyverrel is fenyegette őket.

Ugyanabban a fás környezetben ébredt, mint az első túlélőnk, kezében egy fehér sakkbábúval.
Később elmondta a rendőröknek, hogy emlékszik arra,hogy a maszkos milyen egyszerű kérdéseket tett fel nekik. Ezek pedig szorosan kapcsolódtak a magánszférához. Mennyi idősek, milyen a családi állapotuk. Kérdéseket tett fel a feleségükről, sőt a gyerekeiről. Ehhez kapcsolódóan arra is kíváncsi volt mennyire fontosak nekik ezek az emberek, hisznek-e istenben. Milyen gyerekkoruk volt, s mik a céljaik az életben.



Ugyanazon helyen találtak egy újabb áldozatot, mint korábban. A Nitchitsu-bányáknál hevert a 27 esztendős Takao Susumu teste.
Ugyan a gyilkosság részletei nagyjából stimmelnek, ugyanis a férfi testrészei X alakba voltak csavarva. S a jól ismert sakkfigura is a kezében helyezkedett el. Ez az ügy eltér a többitől. Takao meztelenül hevert, a halálát pedig hipotermia, azaz kihűlés(fagyhalál) okozta.





Ezt követően négy nappal később érkezett a bejelentés, hogy egy fiatal nőt raboltak el Chichibu erdejéből (feltehetőleg június 24.-én történt ez). Épp a munkából tartott haza, amikor egy maszkos alak kést rántott, a torkához nyomta, majd drogokkal kábította el, majd egy ismeretlen helyre vitte.
Az áldozat egy huszonhat éves lány Nayami Fumiko
A nő elmondta a rendőrségnek, hogy amikor felébredt, teljes sötétség vette őt körül. A szemei bekötve, teste egy székhez kötve. 

Ekkor lett figyelmes a hangra, ami ugyanazokat a kérdéseket tette fel, mint a korábbiakban. 
Később az erdőben ébredt, a nyakán lánccal, amire egy apró fehér sakkfigura darabja volt erősítve. 




Délelőtt egyetlen testre bukkannak az erődhöz közeli autópálya mentén. 
A holttesteket különös mód rendezték el, olyan mód, hogy a karok és a lábak, kissé megnyúlva ugyan de keresztezzék egymást. Az azonosítás során kiderültek a nevek: a harminc éves Mayumi Yuriko, s a huszonhárom éves Hanako Junko volt. Junko  bal kezében egy fekete király bábú darabkáját találtak, még Yurikonál egy fekete királynőt. Hasonlóképp az első gyilkossághoz, a halál oka fulladás volt, mindkét nőnél. 



A rendőrség egyre inkább sarokba lett szorítva, ugyanis hiába próbáltak új tanúk után kutatni, illetve bármi hasonlóságot keresni, vagy párhuzamot a gyilkosságsorozatban, nem találtak. Mindaddig, amíg egy nő be nem telefonált ugyanazon a napon
Pánikba esetten kérte a rendőrséget, hogy találják meg a lányát, akit egy maszkos férfi rabolt el a házuk előtti tornácról. 

Egyébként nem sokkal később a lányt megtalálták, eszméletlenül ugyan,de sértetlenül a közeli iskola udvarán. Kezében egy fehér királynőt tartott, s a karján egy karkötőre feszítve fehér király bábú egy darabja volt. 



A legrészletesebb jelentés mégis erre a dátumra esik. 
Egy fiatalembert egy esti parti után biciklijén indult útnak a hazavezető úton, amikor egy furcsa fekete kapucnis fazon ugrott elé a benzinkútnál. Amikor próbált neki segíteni, vagy egyáltalán érdeklődni hogyléte felől, hamar észlelte, hogy a maszkos férfivel áll szemben. 
Ám nem volt elég gyors, így ő is hasonlóképp, mint előtte Nayami Fumiko a sötét szobában ébredt, a székhez kötözve. Elrablója pedig ugyanazon furcsa kérdésekre várt választ.

Az áldozatra egyébként a bányáknál találtak rá, a kórházban magához térve kérdezte őt ki a rendőrség. Az eset különlegessége, hogy az orvosok a nyakából távolítottak el a oda helyezett tárgyat. S, hát mi más lett volna, mint egy fehér király darabkája. 

A rendőrség nagy erőkkel próbálta felkutatni, hol lehet most a másik áldozat, ugyanis ha ott a fehér király...lennie kell egy feketének is. 

Csakhogy sosem találták meg....nem került elő. 
Ahogyan gyilkosságra, vagy elrablásra történő jel sem. 


A következő esztendőben a rendőrség mindent bevetett, próbált új tanúkat, s a régieket is belevonni az ügybe, hasonlóságot találni, vagy bármilyen apró nyomot, amin végre megtalálhatják az elkövetőt. 
Az ügyet azonban, 1987. augusztus 12.-én nyom hiányában lezárták. 



Ez az ügy felforgatta egész Chichibu életét,és lakosságát, kész városi legendává érett, az ismeretlen maszkos gyilkos aki sakkfigurákat hagy maga után. 
Ő dönt arról, hogyan alakul a további életed. 

Sokan mumusnak tekintik őt, s ezzel ijesztgetik a kisebbeket, hogy eszükbe se jusson az erdőbe menni. 







Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.