Hikari ajánlásával: lámpaoltás után ne olvasd (T5W #6)

Sziasztok!
Egy ideje már gondolkodok egy ilyen rovaton, most lett elég időm és kitartásom, hogy nekiálljak és elkészítsem.
A „Hikari ajánlásával” terveim szerint állandó rovat lesz, amit igyekszem rendszeresen hozni.
Különböző szempontok szerint válogatok majd össze három-öt könyvet.




 Mivel a „Hikari ajánlásával” rovat hasonló perspektívára épül mint a Top 5 Wednesday (és nem is biztos, hogy minden szerdán be tudok szállni majd) ezért ezen belül hozom le a posztokat.
Annyi különbséggel, hogy lesz egy külön T5W kép, valamint a bejegyzés címében is megjelenik majd.


Igazából az egész október összes hete nekem egy nagybetűs KIHÍVÁS, mert én enyhén szólva is analfabéta vagyok a „horror” műfajban. Megnéztem a molyos olvasmánylistám, öt könyvön van ez a címke, és azok közül egyetlenegy az, amire azt mondtam én is, hogy oké, ez ijesztő volt. Ez Ashley asztala, és nekem ez tökéletesen meg is felel.
Szóval most csalok, és olyan könyveket hozok, amiket egyszer, majd ha kellő hangulatom meglesz hozzá, elolvasom. De csak azért, mert azt mondták a legtöbbre, hogy jó horror.

Első választottam Stephen King: Az című regénye. Egyelőre még a filmet se láttam (mostanában mondjuk semmilyen filmet nem is néztem), de már annyi helyen reklámozzák, és látom, hogy muszáj elolvasnom, és megtudnom, mi ENNYIRE bitangjó benne.

Darren Shaw: Rémségek cirkusza itt van a polcomon legalább másfél éve, és nincs indittatásom, hogy elolvassam. Barátom szortírozták még ki, és én azóta kerülgetem, mert ilyen borítóval egyszerűen nem hiszem el, hogy egy regény lehet jó, pláne horror.

Ha van könyv, amit szinte minden molytársam legalább egyszer ajánlott, az Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos című trilógiája. Azt hiszem, ebből a mai listából ezt fogom leghamarabb kézbevenni és elolvasni, mert már jó ideje szemezek vele, akár horror akár nem.

A könyvtárban pár napja láttam, hogy bent van Neal Shusterman: Bontásra ítélve  című könyve, rémlett is a borító, csak azt nem tudtam, milyen, szóval végül nem vettem ki. De most láttam molyon, hogy van horror címkéje, szóval legközelebb adok neki egy esélyt.

Tavaly olvasta még barátnőm Madeleine Roux: A bolyongó lélek című regényt, és mikor megkérdeztem milyen, azt mondta, hogy lámpaoltás után már nem veszi elő. Oké, mondott mást is, de ez úgy megmaradt.


Ennyi lenne az én 5-ös listám, de érdemes benézni a többiekhez, ők szabálykövetőbbek.
Réta  Arwen, Berta, Dorka, Helie, Judy, Julicsenge, Meeraval_Marnath, Wandamaci

4 megjegyzés:

Dorka írta...

A bontásra ítélve egy nagyon király könyv! Ha összeszedted a bátorságod hozzá, akkor szívesen olvasom veled közösen ^^

Unknown írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
K. A. Hikari írta...

Én csak most látom ezt a kommentet, sorry :D
Valamikor benne vagyok simán egy TEO-ban *-*

Dorka írta...

Nem tudom miért csak most látod :D de majd akkor egyeztetünk TEO ügyben ;) <3

Üzemeltető: Blogger.