Társasjáték könyvmoly módra 2. forduló

Készítette: FairyDust
Sziasztok!
Szinte már megszoktam, hogy FairyDust, a Miss Readers bloggere mindig előáll valami csúcsszuper ötlettel, amiben egyszerűen muszáj részt vennem, mert megmozgatja a fantáziám.
Először volt a gif-es asszociáció, aztán a Hősök vagyunk! olvasási maraton, most pedig egy Molyos társasjátékot talált ki és valósított meg.


Az első fordulót nagyon élveztem, így természetesen neveztem a második fordulóra is.
Zóna és polc ugyanúgy van, és aktív, mint az első fordulónál, és szabályok is maradtak, bár némi változással.
Szabályok:
Moly társas változások:
"Sokat gondolkoztam azon mi módon mozdíthatnám el a szabályokat, hogy érezhető legyen „csak” egy közösségi játékról van szó, melyben fontos szerepe van az olvasásnak, hisz mégis molyok vagyunk. Sok résztvevő küzd időhiánnyal, vagy más okból kifolyólag nem tud olvasni. Hiába van random generátor, ha mégis az erős mezőny kerül egy csoportba. Valamennyire kiegyenlítődnek az erőviszonyok, de ha a megszokott módon zajlana a játék úgyis a legtöbbet olvasó társaság győzne. Mivel ez egy társasjáték, nem túl jó ha már az elején tudjuk melyik x csapat az esélyes a dobogóra. A társasokban mindig van egy random faktor, attól függően ki mennyit dob a dobókockával.


Keresgéltem a neten és találtam jó néhány virtuális dobókockát amit úgy döntöttem beépítek a játékba. Ez lesz az egyik óriási változás az első fordulóhoz képest. Mindegyik csapatnak, minden összesítéskor dobni fog a virtuális dobókocka egy értéket (1-től-6-ig) amely teljesen véletlenszerű lesz. Pont olyan lesz mintha mindannyian ott ülnénk, és valaki eldobná a kockát, teljes mértékben a szerencsére lesz bízva ez a pontszerzési lehetőség. S mivel könyvmolyok vagyunk, és az oldalszámokat is szeretném benne hagyni a játékban, a lépés másik felét az olvasott oldalszámok fogják alkotni.
Na de akkor hogy is jön össze a heti lépés szám?
A fele a szerencsén múlik, a másik fele pedig a „tudatos” oldalgyűjtés. Az oldalszámokat mindig 2000-el fogom elosztani, és ahhoz adom hozzá a virtuális dobókocka eredményét. Így egy olyan közeg jön létre ahol a keveset olvasó csoportok megfelelő szerencsével fel tudnak zárkózni a sokat olvasó csapatokhoz. Ha valamely csapatok sokat olvasnak és kellő szerencsével is rendelkeznek hétről-hétre, na az kemény dió!
Lehet – sőt biztos –, hogy néhány résztvevőnek ez nem fog tetszeni, de vegyük figyelembe hogy nem lehet olyan eseményt létrehozni ami mindenkinek megfelel és jó.


A másik nagy változtatás a tábla lesz. Belekerülnek a jól ismert „szívatós” helyek, amik megannyi társasjátékban visszaköszönnek. Lesznek biza hátra léptető, de nézzük a jó oldalát, kerülnek bele előre léptető mezők is!

Továbbra is közösségi játék néven van elkönyvelve az esemény, és szeretném ha nem csak a látszat lenne az, hanem a valós mivolta is. Néha-néha adok plusz feladatokat, amiket a csapatok közösen elvégezhetnek, és aki teljesíti, szintén előre lépésben részesülhet. Lesz olyan is hogy az összes teljesítő megkapja a bónusz lépést, de lesz olyan is hogy csak egy csapat léphet. Nagyon-nagyon fontos, hogy ezeket a feladatokat a csapatban azok a személyek csinálják akik kedvet éreznek, ha egy személy se szeretne ezzel foglalkozni akkor nem kell, de akkor nincs bónusz lépés. Mielőtt megijednétek, ezek a „kis játékok” nem gyorsasági feladatok lesznek, mindig előre megadott (több nap) áll majd rendelkezésetekre.
 
Néhány sorral feljebb megemlítettem, hogy lesz olyan ahol csak egy csapat élvezheti a bónusz lépést, ez mit is takar? Teszem azt… írjatok 5 szóból egy rövid verset. Az elkészült, levélben elküldött verseket egy polcra fogom névtelenül felrakni, és a résztvevők szavazása dönti el, melyik a legjobb. Nyilván sajátra nem lehet szavazni. Ezzel csak azt szeretném megerősíteni, hogy nem, nem én egyedül döntöm el, hanem TI és a többség. Mint mondtam ezekben a feladatokban nem kötelező részt venni, csak egy újabb lehetőség hogy előrébb rántsátok a csoportotokat. Bocsánat a hosszabb taglalásért, ezek voltak a fő pontok amikben a második forduló változni fog. Remélem tetszik a többségnek, akiknek pedig nem, kérem szépen a türelmüket és a kompromisszumkészségüket. Nekem személy szerint ez a kiadás jobban fog tetszeni, színesebb és jócskán hajaz egy valós társasjátékra. Ami pedig a legfontosabb: tényleg benne van a véletlenszerűség esszenciája, ami annyira jellemző egy ilyen társasra. Ezzel a körrel remélem sikerül bizonyítanom, hogy a keveset olvasó résztvevők is nagyon fontosak, és nem szabad egy szám miatt szomorkodni, mert lesz ezer lehetőség amit megragadva nagyon könnyen az élre lehet majd törni." (Szerző: FairyDust)

Néhány kérdés is megválaszolásra került, valamint kérdés-válasz formátumban újra letisztázódtak a szabályok is.
A képre kattintva elérhetitek az eredeti méretet.

Készítette: FairyDust


A csapatok összetétele változott, most Doria09, Snow_White, happy_moly, eklaire. Beatrice8, Evika82. Zimmermann_Zita, digu96, alice_kingsley és Emília5 molyokkal vagyok együtt, mi lettünk a 9. csapat, az-az a Betűfalók. Szerencsére a névválasztás hamar sikerült, elsöprő többséggel nyert. A figuránk pedig egy nagyon cuki zsiráf lett.
A képre kattintva elérhetitek az eredeti méretet


A második forduló új táblát kapott, mint azt FairyDust fentebb említette, ez valóban jobban hasonlít egy rendes társasjátékhoz.
Kiváncsi vagyok, a cél előtti szívatásos mező mennyire fogja visszavetni majd a figurákat, illetve hányan lépnek majd rá.

Készítette: FairyDust



Az első hét 2017. 10. 22. 12.00 - 10. 29. 12.00
Van ugyan táblázat, de telefonról mindig belezavarodok a szerkesztésbe, szóval itt fogom vezetni, majd összesíteni.


Vasárnap déltől: 121
Hétfő: 230

Kedd: 150
Szerda: 264
Csütörtök: 95
Péntek: 12
Szombat: 0
Vasárnap délig: 0
Összes oldalszámom a héten: 872


 A második hét 2017. 10. 30. 12:00 - 11. 05. 12:00

Vasárnap déltől: 0
Hétfő: 16
Kedd: 0 +500
(Alkoss! kihívás teljesítése)
Szerda:89
Csütörtök: 131
Péntek: 18
Szombat: 0
Vasárnap délig: 0

Összes oldalszámom a héten: 754

 A harmadik hét 2017. 11. 05. 12:00 - 11. 12. 12.00
Vasárnap déltől: 70
Hétfő: 187
Kedd: 220
Szerda: 104
Csütörtök: 236
Péntek: 148
Szombat: 238
Vasárnap délig: 162

- Bónuszpontok:
Szókereső: madár - "Ma erre fog repülni egy madár” (Tahereh Mafi:Ne félts) +100 oldal
erdő: - "...és elindultam a Hannibál Rest-i erdő irányába (Francesca Zappia: Csak kitaláltalak?) + 100 oldal
Összes oldalszámom a héten: 1552



 A  negyedik hét 2017. 11. 12. 12:00 - 11. 19. 12.00Vasárnap déltől:
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap délig:

Összes oldalszámom a héten: 

Ez továbbra is egy közösségépítő, olvasós játék, a nyerés csak másodlagos...de azért hajrá Betűfalók, hajrá minden más csapat. :)


Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.