(ELŐ) Karácsony Ashleyvel: A Könyvek III.

Sziasztok! 
Igen. Árulkodik a cím,szinte már bocsátja ki magából a rengeteg bűzös feromont. 
A molyos platformomon van egy polc, teli olyan könyvvel, amit szeretnék úgy karácsonyra beszerezni, illetve a téli időszakomat átvészelni velük. 
Tudom, hogy ez nagyon bizarr dolog, de nem tehetek róla (Jó, igen. Tehetek róla.). Könyvfüggő vagyok. (DE igenis büszke rá!)Lássátok hát kis listámat mindarról, ami valószínű még a végtelenségig fog gyarapodni, de valamikor csak betelik.


Elérkeztünk a mese végére. Remélem élveztétek. Az utolsó egyben tömörebb pakkomban, pedig különböző műfajú és kiadójú könyveket gyűjtöttem össze, amik birizgálnak ott benn.Köszönöm, hogy Velem tartottatok! 


Miért pont ez a kiadó? 
Korábban már volt szerencsém két könyvet is olvasni, ami a gondozásukban jelent meg. Az egyik az elég népszerű Sötét oldal volt, a másik pedig a Kirajzás. Mindkettőt más és más miatt szerettem, bár kicsit lassan indult be, nem éreztem úgy, hogy unalmas volna. A borítóval tökéletesen elégedett voltam, tükrözte a történetet, a fordítás is a helyén volt. 

Rachel ​Childs, az egykori újságíró, egy élő adásban történő idegösszeroppanást követően teljesen elzárkózik a világtól. A férje marad az egyetlen ember az életében, aki továbbra is feltételek nélkül szereti őt, és mellette van a legnehezebb pillanatokban a felépülése során.Valami azonban nincs rendben a férfival. Olykor furcsán viselkedik, és Rachel gyanakvása egy esős délután beigazolódik. Hirtelen minden megváltozik, a házasságuk és az életük is veszélybe kerül. Rachel egy őrületnek tűnő, megtévesztéssel és erőszakkal szőtt összeesküvés hálójában találja magát, ahonnan az egyetlen kiút a félelmei leküzdésén és a könyörtelen igazság megismerésén keresztül vezet.
(tovább a molyos adatlapra...)


Miért szeretném?
A borító ismét szemet gyönyörködtető, tartalomból pedig csak egyre vonzóbb is.
Kíváncsi vagyok. 



A ​tizenkét éves Jude Brighton három napja tűnt el, és annak dacára, hogy az oregoni Deer Valley rendőrsége és lakói mindent megtesznek azért, hogy megtalálják, az emberek kezdik feladni a reményt. Tudják, hogy az első negyvennyolc óra döntő fontosságú, és miután letelik, fel kell készülni a legrosszabbra. Gyerek létére Stevie is tudja, hogy ez így van, mert imádja a nyomozós filmeket. Pontosan tudja, hogy minden egyes másodperc fontos az unokatestvére, Jude számára, aki ráadásul a legjobb barátja.És ott van az a másik fiú, Max Larsen… Őt évekkel ezelőtt holtan találták meg az erdőben, miután különös és tisztázatlan körülmények között eltűnt. Deer Valley-ben a háziállatok is furcsán viselkednek: a kutyák és a macskák állandóan elszöknek a gazdáiktól.  (tovább a molyos adatlapra…)



Miért szeretném? 
Egy az egyben magaménak éreztem a sztorit is, sőt a borító is közre játszott, a kiadótól talán ez a leginkább fantáziabirizgáló könyv számomra.

Miért pont ez a kiadó? 
Az Álomgyár Kiadó könyveivel már volt lehetőségem megismerkedni, több közülük a polcomon is lakik. Nagyon szeretem a kiadót, ugyanis a magyar írók mellett számos külföldi is megtalálható. Igényes szép munkákat adnak engednek útnak. 

A feltörekvő jégkorongos, Zack és a visszahúzódó Melanie, tökéletes álompárnak tűnnek. Ám a lány élete egy nap fenekestül felfordul, amikor hirtelen elveszít maga körül mindenkit, aki fontos volt számára. Beleértve Zacket is. A fiú egy profi szerződéssel a zsebében elutazik és ezzel darabokra töri a lány lelkét. Ekkor Melanie úgy dönt, hogy ő is maga mögött hagyja Kanadát, és egészen New Yorkig menekül. A sors azonban úgy hozza, hogy évekkel később újra találkoznak, de az egymásra találás nem úgy sikerül, ahogy azt a lány megálmodta. Ehelyett egy titkokkal teli viszonyba bonyolódnak. 

Vajon elég erős a kapcsolatuk, hogy túlélje a titkokat? Összeférhet a profi hokisok élete a szerelemmel? Te mire lennél képes, hogy megtartsd a szerelmedet? (tovább a molyos adatlapra...)
Miért szeretném?
P.C. Harris első regényét már korábban is elolvastam, s mivel tetszett úgy döntöttem szavazok neki még egy helyet. Ráadásul hoki, gyerekek. Ki ne szeretné, a borító is gyönyörű. Úgyhogy alig várom, hogy olvashassam.


A visszautasíthatatlan ajánlat… 

Ellie Watt megelégeli, hogy lopással, csalással szerezzen pénzt, ezért több év távollét után hazatér Californiába, hogy új életet kezdjen. Reméli, hogy volt gimnáziumi osztálytársa, a tehetséges tetoválóművész, Camden McQueen, még mindig gondol rá, azzal azonban nem számol, hogy a fiún mély sebeket ejtett a régi, viszonzatlan szerelem. Ellie meglepetten tapasztalja, hogy McQueen megváltozott: erősebb lett, igazi rosszfiúvá vált. Amikor a fiú rájön, hogy egykori szerelme át akarja verni, váratlanul visszautasíthatatlan ajánlatot tesz neki. A szabadság azonban áldozatokkal jár, és komoly veszélybe sodorhatja mindkettőjüket. (tovább a molyos adatlapra...)
Miért szeretném?
Itt egyértelműen a fülszöveg volt az, ami bűnbe csábított. 
Tetoválóművész, igazi rossz fiúvá vált. Hát, csődbe fogok menni.
Bár, a nénit nem értem, miért feszeng azon a széken. Lehet valójában csak egy műsor végén van, és várja a rá ömlő vízsugarat felülről. 


Miért pont ez a kiadó? Nagyon korrekt és igényes munkát engednek el a kezeik közül. Általában a könyveik nagy része lelazít és tökéletesen kikapcsol.




Amy ​Forester élete nem könnyű; úgy tűnik, senki sem érti meg tetteinek mozgatórugóit. Amy a híres íróval, David Penningtonnal él párkapcsolatban. A férfi nem olyan régen publikálta gyerekkori memoárját, amiből ország-világ számára kiderül, hogy Amy korábban az író bátyjával, Chrisszel járt jegyben. David bátyja öngyilkossága után határozza el, hogy megosztja mindenkivel gyermekkora borzalmait, alkoholista édesanyjuk bántalmazásait és zűrös kapcsolatát Amyvel. Amy a rágalmazások után dönt úgy, hogy megírja a saját történetét, és elmélyed a múlt eseményeiben. (tovább a molyos adatlapra...)

Miért szeretném? 
Számomra Gabi egy nagyon megbecsült és szeretett ember, személy,író. Hívhatom akárminek, az előző könyvét már olvastam és hatalmas hatással volt rám. Szóval evidens volt, hogy Amy történetét is szeretném majd olvasni. Tudjátok. Minél több szemszög, annál jobb látótér.

Miért pont ez a kiadó? 
Tudom, hogy sokan eléggé a kiadó ellen vagytok, én viszont rengeteg akkori ulpis könyvet olvastam, illetve vettem kézbe, tettem polcra, akármi. Én szeretem, ez akármennyire furcsa, rendben vannak néha elég szembetűnő a dolgaik, de ettől független egy korrekt kiadó, jó munkával.


Shaw ​Landon attól a pillanattól fogva szerelmes Rule Archerbe, hogy meglátta őt.A lányt nem taszítják piercingjei, tetoválásai és vad természete. Noha tisztában van vele, hogy Rule nem hozzá való, szívének nem tud parancsolni.Rule tökéletes ellentéte mindannak, amit Shaw, a tiszta lelkű orvostanhallgató képvisel.Egy olyan fenegyereknek, mint Rule Archer, Shaw Landon egy beképzelt királykisasszony – és nem utolsó sorban halott ikertestvére ex-barátnője. A lány mások szabályai szerint él, Rule csakis a saját feje után megy. Nincs ideje a Shaw-féle jóravaló, rendes lányokra, még akkor sem, ha ő az egyetlen, aki igazán ismeri őt.De a rövid szoknya, a túl sok pohár születésnapi koktél és a megvallott titkok egy olyan estéhez vezetnek, melyet egyikük sem tud feledni. (tovább a molyos adatlapra…)

Miért szeretném? 
Rule kalandjait már olvastam egyszer, s nem kell mondjam mennyire oda meg vissza vagyok a regénytől. Szerintem Crownover egyik legjobbja lett. Azóta keresem kutatom, szóval általánosságba mindig is a nyafilistám szereplője, aztán egy nap Hikari bejelentette, hogy megszerezte Nekem karácsonyra. Hát igen, majdnem elbőgtem magam.


Mit nem tennél meg a családodért?Az éjszaka közepén Alice és Harry French a legkegyetlenebb lidércálomra ébred. Álarcos férfiakat találnak a hálószobájukban, akik a néhány hónapos lányuk életét fenyegetik. Ez nem félresikerült rablás. A brutális behatolók pontosan tudják, kit keresnek: egy Edward Renshaw nevű férfit. És ölni is hajlandók, hogy eljussanak hozzá. Az ifjú szülők hamarosan ráébrednek, hogy a rémálom csak most veszi kezdetét. Véletlen személycseréről van szó? Ki ez a Renshaw, és mit rejteget? Egyvalami biztos: máris túl sokat tudnak. Alice és Harry egymástól elsodródva menekül és harcol, miközben a támadóik egyre közelebb jutnak hozzájuk. Csak egyetlen megoldás marad, hiszen az életük a tét. (tovább a molyos adatlapra...)






Egy pszichopata, aki félelmetesebb, mint Hannibal Lecter Átlagos, mindennapi életet él – olykor. Múltja magyarázatot ad a viselkedésére – többnyire. A hobbija túl visszataszító, hogy felfogd – mindig. Etta Fitzroy nyomozó gyanakszik rá. Erdman és Lilith szülők, akik rettegnek tőle. Clarának és Jakey-nek van valamije, amire vágyik. A gyűjtő eljött, a csontokért, és nem fog leállni, amíg el nem kapják. Ebben a halálos játszmában csak két dolog biztos: Aki kapja, marja. A vesztes szenved. (tovább a molyos adatlapra...)







Miért szeretném őket?
A Tom Bale könyv első ránézésre vett meg magának, de miután elolvastam a fülszöveget jöttem rá, hogy nekem ez kell!
A Fiona Cummins könyv pedig egyértelműen Ashleynek való könyv, rossz nem lehet, ha sorozatgyilkosról beszélünk.


Miért pont ez a kiadó? 
Eddig számos könyvet olvastam a libri kiadói csoporttól, és sosem csalódtam, valahogy mindig a kedvenceimet fordítják, és olyan minőségben adják ki, hogy csoda.
Megbízhatóak, korrektek és gyönyörű borítókkal szolgálnak az olvasónak.



Roy Stratley latint tanít az észak-angliai St. Oswald fiúiskolában, ebben a hagyományaihoz ragaszkodó, rejtett feszültségektől terhes, zárt világban. Az itt töltött harminc év alatt Stratley sokféle diákkal találkozott, hiszen minden osztálynak megvannak a maga bohócai és hangadói, vannak visszahúzódók és nyitott gondolkodású lázadók. S mindig van legalább egy olyan fiú is, aki kilóg a sorból, aki nem tud beilleszkedni. Valaki, akit baljós árnyak vesznek körül. Egy fiú, aki szörnyű dolgokra képes… A kérdés csak az, meg tudjuk-e ítélni, kivel van dolgunk, s el tudjuk-e dönteni, melyik fiú küzd átlagos tinédzserkori nehézségekkel, és ki az, akinek komoly segítségre lenne szüksége. Stratley helyzetét megnehezíti, hogy új igazgató érkezik az iskola élére: egy hajdani tanítvány, aki húsz éve kísérti Stratley-t az álmaiban… (tovább a molyos adatlapra..)


Miért szeretném?Egyértelműen a borító ami megvett magának, eldöntöttem, hogyha megfúlok is kell.
RÁ KELL NÉZNI, TOTÁL BABONÁZ.
Az meg a másik, hogy tartalmilag is nagyon ott van. Izgalmas és hú, kíváncsivá teszi az olvasót.



Ennyi volt a nyafogásom, biztosan senkit nem érdekelt az égvilágon én viszont jól szórakoztam!
Aki figyelemmel követett, annak köszönöm teljes szívből! 



Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.