Molykalipszis - csak magadra számíthatsz!

Békés hajnalt!
Tudom, tudom, ezer és egy másféle dolgom van/lenne az utóbbi időben. Nem tehetek róla, FairyDust ismét zseniális ötlettel állt elő.
Sajnos a Molytársas véget ért tőle független okok miatt, de ez a csaj még akkor sem bír megülni a fenekén, ha kollektív időhiány van nála, úgy látszik.
Újabb ötlet pattant ki a fejéből, ami nem más, mint a Molykalipszis.




Nem, ezzel most nem egy új káromkodást vezetek be a köztudatba, bár kitudja, lehet szabadalmaztatni kéne, mint új magyar szót.
Átmásolom ide a játék lényegét magamnak, mert hülye vagyok, és elvesztem a fonalat.



A játék az olvasásra és a feladatmegoldásokra épül. Minden teljesített körért, plusz pontok járnak, ami a történetben való előre jutást szimbolizálja. Alapvetően mindenki x élettel fog rendelkezni, amiből egy-egy rossz feladatmegoldás, vagy egyéb tényező levon. Ha valaki nullára redukálódik, meghal és kiesik a játékból. Életeket extra feladatok, olvasásokkal lehet majd szerezni.
Senki ne gondolja azt, hogy irdatlan mennyiséget kell olvasni, vagy ezer feladatot kell megoldani. Mindenre lesz ideje a játékosoknak, és minden megoldható lesz egyedül. Senki ne féljen attól, hogy meghaladja a képességeket ez a játék.
A történet random síkokban fog játszódni, ezáltal nem mindenki ugyan azt a feladatot kapja, nem mindenki ugyan azt oldja, amit a másik társa.
Lesznek közös feladatok is, igazából határ a csillagos ég.

A történet kiinduló pontja:
Zombik, vérmes fenevadak, eltévedt gonosz lelkek vették át a hatalmat a világunk felett. Senki nem tudja kik ők, és mit akarnak, az azonban nyilvánvaló, hogy az emberhús a kedvencük. Sok a haldokló, de még több az áldozat, a számuk pedig lineárisan növekszik. Az életben maradtak elszigetelődtek, és szétszóródtak. Senki nem bízik a másikban, ami nem véletlen, hisz alakváltók is járnak közöttük. Mindenki egyénileg próbál boldogulni és ádáz harcot vív az életben maradásért. Azonban egy dolog közös az összes túlélőben; mind el szeretnének jutni Bookaholic birodalmába, ahol békesség és biztonság honol. Az út hosszú, fáradalmakkal teli és nagyon veszélyes. Kockázat ide, vagy oda, jobb mozgásban lenni, mint egyhelyben várni amíg éhen – szomjan veszik az ember, vagy szimplán más eledele válik belőle. Ahogy a közmondás is tartja: bátraké a szerencse. Vajon ki él és ki hal? Kié lesz a boldogság, és ki veszik oda?

Néhány új infó a kihívás szövegéből:
– mindenki 3 élettel indul
– „A mellékelt térkép 10 várost jelöl x-el, a városok között 20 megszerzett ponttal közlekedhetsz. Az elvállalt feladatok előre meghatározott nehézségűek, mindegyik más pontot ér. A könnyű feladatok kevesebbet, a nehezek többet. Vigyázz! Mert utad során rengeteg ijesztő szörnnyel találkozhatsz, és nem mindig célravezető a több pontos utat választani, mert az életedbe is kerülhet.”
– ha valaki meghal újra kezdheti.



Én az Echountmont kolóniába tartozom, így az egyik a legbékésebb helyen vagyok. A szorosban senki nem zargat, pang az élet, szimplán azért vágyódom Bookaholic városába hogy több élelem kerüljön az asztalra. Hm, kedves Fairydust ebben van valami. Na jó, elég sok igazság. Félelmetes vagy.

Alig tudom feldolgozni a tényt, hogy melyik kolóniában vagyok, és milyen szuper a térkép, már is megkaptam az első feladatot.
A játék nem más mint az ország-város. Tudod, mikor kapsz egy betűt és keresned kell vele megfelelő szavakat.
Lássuk a szabályokat:
A választott betű: A.
Ezeket kell begyűjteni: ország,
város,
fiú,
lány,
növény,
állat,
tárgy
– Minimum 5 darabhoz kell szót találnod
– Ha egy darabhoz többet találsz küldd be mert akkor csökkented annak az esélyét, hogy más is azt találja
– Ország/városnál elfogadok kitaláltat is
– Idézet formájában hozd a szót
– Előző olvasásaidból is keresgélhetsz, de ez esetben látni szeretném a régi olvasási linkedet
– Ha kevesebb mint 5 darabhoz találsz, akkor ugrik egy életed
– Ha egyeznek a szavak a másik személyével akkor az sebződik aki később küldte be


Új feladat:
olvass el egy min. 400 oldalas könyvet




Ugyan jelen esetben nem volt kitétel, hogy figurát kell választani magunknak, én azért a saját lelki békém érdekében kerestem egyet.




Az infokért hálás köszönetem Fairydustnak, remélem nem harapja le a fejem, amiért felhasználtam.
Az alábbi zónát nem árt figyelnem.

Mindenkinek jó játékot, sose hagyjon el benneteket a remény.

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.