Ó, December! Hozd a havat!


Sziasztok! 
Hivatalosan is benne vagyunk a télbe! Úgy bizony, mostantól kezdetét veheti az őrült karácsonyi "rakd oda magad", és az ezzel járó gyengébb stresszáradat. 

Lássuk hát, milyen terveim vannak erre a zimankós harmincegy napra. 


Tél, tél, tél. Úristen.
Én magamat eléggé Grincsnek gondolom, úgyhogy nem különösebben rajongok az ünnepekért.
Nem tudom, valahogy értékét vesztette az egész, már ha csak a mai gondolkodást nézzük. 
Volt, hogy szerettem. Persze, hogy volt.
Azért engem is le tud nyűgözni a sok dísz. A fényes gömbök, egy este amikor meleg plédbe burkolódzva, finom forrócsoki mellett olvashatok, míg odakint havazik.
Esetleg a pillanat, amikor látom a barátaim/családom arcán felvillanni a mosolyt, az ajándékom láttán. Nekem a boldogság, illetve mások boldogsága valahogy sokkalta fontosabb (bár, az enyém is kezd kiteljesedni mostanság). Öröm látni.
No, de lássuk azt a listát!


Amióta füzetet vezetek minden beérkező új könyv, vagy recenzió miatt valahogy sokkal tisztábban átlátom, mi az amire képes vagyok, s mi az amit richtig be fogok bukni.
Úgy gondolom nem fog velem elszaladni a ló, de próbálom kihozni a legjobbat magamból, meg az olvasási gyorsulásomból.
Jelenleg Gena Showalter paranormális sorozatának negyedik részét olvasom, az Éjsötét hangokat. Nem is kell mondjam, hogy Sabin és Gwen szerelme totál lenyűgöz. (bár Gwendolyn az agyamra megy alkalomadtán, és Sabint tekintve, inkább megmaradok TEAM STRIDER és TEAM PARISként) Úgyhogy mindenképp, amint befejezem érkezik belőle az ömlengős bejegyzés. (Imádom az Alvilág Urait és kész.)
Tervezek még írni Veda Sylver: Törékeny boldogságáról, s bár a november hónapban bebuktam, meg nem csúszott annyira, mint hittem, na majd most! 
Recenzióként érkezett hozzám Tom Ellen és Lucy Ivison regénye a Homárok, amely két egyetemista első alkalmáról, s szerelméről szól. Úgyhogy semmiképp sem hagyom ki a blogról sem!
Tomcsik Nóra drága csillagom kezembe adta a Változások korát, és ígértem neki, hogy mindenképpen elolvasom december hónapban, úgyhogy vágjunk bele!
M.G. Brown Vérvörös Rózsaszirmai is alig várják, hogy végre olvashassam. Szóval, kalandra fel, Cathy!
Mindenképp szeretnék írni P.C. Harris: Újrajátszás c. regényéről, mert ha már nem biztos, hogy karácsonyra megkapom a The Scoret, előfanolok.
Nagyon érdekel, bár nem tudom, hogy lesz-e időm rá, de rövidsége miatt mindenképp esélyes Gyuricza Péter és Kardos Ernő regénye, ami a Viszkis-t, alias Ambrus Attila kalandjait/rablásait mutatja be.  
Recenzió még Stephanie Tromly könyve a Csak a bajt hozod rám, és mindenképp szeretném beiktatni valamikor Brynjuef Jung Trjon regényét A Világ legszebb mosolyát is. 

Most ugrik a majom a vízbe, mert ha ennyi nem lenne elég akkor van egy alternatív listám, ami ha valamely regény nem csúszik, akkor visszahoz a válságból.
Karácsonyra megkapom Jay Crownover: Ruleját, amit mindig is imádtam, úgyhogy ha bármelyik regény után válságba kerülök, ez kiment.
L.A. Casey regénye a Gyere haza! is a markomba lesz az ünnepek alatt, így mentőövnek tökéletes.
Nagyon szeretném olvasni, bár lehet, hogy január hónapra fog csúszni Erin Watt Papír hercegnője, és igen, ciki vagy nem, még nem olvastam.
És bár gyanítom elég durván sikerül így is a december hónapom, plusz az ünnepek miatt alig lesz időm olvasni, így nyugtázom, hogy lehet megint elbukok valamit, de Karina Halle két könyvére nagyon kíváncsi vagyok.

Nos, ebben a hónapban nem sok olyan film van, ami ténylegesen érdekelne, mert az október-november hónapra is sikerült szép számmal moziba járni.
Egyenlőre, ami tervbe van az a december huszonegyedikén startoló Jumanji, s mivel én nagyon szerettem anno a régebbi verzióját is, kíváncsi vagyok mennyire modernizálják túl. Tudom, hogy teljesen más a kettő, ez a trailerből is lejött, viszont valami alapja csak kell legyen. (Remélhetőleg.)
Korábban a hónapzáráskor már elsütöttem, hogy lesz a blogon nyereményjáték, most alá is támasztom. Bizony lesz!
Úgyhogy figyeljétek platformokat! 

Sikerült a november hónapomat totálisan ajánlók nélkül....
Ah, várjunk csak, nem is.
Fúhú! Siralmasan egyetlen ajánlót, illetve inkább elkedvetlenítő bejegyzést hoztam a Szabadulószobáról.
Nemsokára kiviszem a Black Mirror sorozatot, mind a három évadot, szóval az bizonyára lesz.
Esetleg tudok némi jó szót írni a Kuroko no Basuke: Last Game moviejáról, és sír a szám, amiért ténylegesen ennyi.
A többit pedig az élet hozza. 


Ennyi egyenlőre, a változtatás jogát fenntartom, ha bármi esne vagy szakadna!
Élvezzétek a decembert! 



Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.