Ellentétek BOOK TAG

Jó reggelt!
Tegnap befejeztem a történelem érettségi tételek kidolgozását, így kellett valami agykikapcsolás, aminek semmi köze a tanulás.
Ilyenkor jön meg a kedvem válaszolgatni.
A könyvjelzőim közt találtam rá erre a TAG-re, NagyDorka hívott még ki rá körülbelül egy éve. Az ő válaszait ITT megnézhetitek.
Most pedig kezdjünk bele.


1. A legrégebbi könyv a gyűjteményedben:

Szilvási Lajos: Egymás szemében. Még anyáé volt, úgy örököltem meg én, és valószínű majd a lányom is tőlem fogja megkapni.

2.A legújabb könyv a gyűjteményedben:

Szaszkó Gabriella: Beszélj hozzám. Tavaly decemberben jelent meg, néhány napja van a polcomon.

3.Egy olcsó könyv a gyűjteményedben:
Swati Avasthi: Ököl/Jog Igaz, hogy még nincs a gyűjteményemben, majd csak áprilistól, de kemény 500 forintért szereztem meg barátnőmtől.

4.Egy drága könyv a gyűjteményedben:
Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni: Napló Igaz, hogy jelenleg nincs és ahogy most áll a helyzet egy ideig nem is lesz a gyűjteményemben, de 8-10.000 forint körül láttam mozogni.

5.Egy könyv, aminek férfi a főszereplője:
Jamie McGuire: Veszedelmes sorscsapás. Többször olvastam már, de csak nem rég sikerült polclakóvá tennem, azért ugrott be ez a regény.

6.Egy könyv, aminek nő a főszereplője:
Saját kép
Stephanie Perkins: Anna és a francia csók. Ez a jelenlegi olvasmányom is, és emlékeim szerint nem ment agyamra a hősnő. Meglátjuk majd, újraolvasás után mi lesz a véleményem.

7.Egy könyv, amit gyorsan befejeztél:
Colleen Hoover: Vallomás. Röpke három óra alatt befejeztem, ami még nálam is egyéni csúcs.

8.Egy könyv, amit sokáig olvastál:
Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívnak. Majdnem egy hónapig olvastam, csupán amiatt, mert estimeseként funkcionált nálam, ergo csak este vettem elő. Egyszerűen szerettem volna, ha a lehető legtovább tart, annyira jó volt olvasni.

9.Egy könyv, aminek pocsék a borítója:
Rachel Van Dyken: Egyetlen méreg. A mai napig utálom ezt a borítót, egyszerűen nem tetszik, totál semmitmondó, pedig maga a történet gyönyörű. Majdnem nem olvastam el, mert úgy voltam vele, hogy nekem ilyen borítójú könyv nem kell.
Nagyon bántam volna, ha a külső lett volna a döntőbb, az tuti.



10.Egy könyv, aminek gyönyörű a borítója:
Ide jó párat tudnék sorolni, de jöjjön két magyar és két külföldi most: On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?
Róbert Katalin: Szelídíts meg!
S. J. Kincaid: A kárhozott
Francesca Zappia: Csak kitaláltalak?
Mindegyik olyan könyv, aminek méltó helye van a polcomon, mert nem csak a történetet szeretem nagyon, de rájuk nézni is nagyon jó.


11.Egy magyar könyv:

P. C. Harris: Újrajátszás. Az évben ez volt az első magyar szerző által írt könyvem, és összességében, annak ellenére
, hogy a hősnő az idegeimre ment, örülök, hogy elolvastam.

12.Egy nemzetközi könyv: 

Delphine no Vigan: No és én Csak azért se amerikai szerzőtől írok könyvet. Négy éve olvastam először, és amilyen rövid, annyira beeszi magát az ember bőre alá. Még novellát is írtam a könyv hatására. Úgy érzem, nem ártana újraolvasnom idén.

13.Egy vékony könyv:

 Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik. Illusztrált mesekönyv, röpke nyolcvan oldal. De egy valódi szeretetbomba, az biztos.

14.Egy vastag könyv:

Lakatos Levente: Aktus. 900+ oldal a könyv, még évekkel ezelőtt vettem meg Ashley-nek, onnan tudom. Azt hiszem, ha ezzel valakit kupán vágnak, az nagyon fáj.
 

15.Egy irodalmi mű (Fiction):

Penelope Douglas: Nélküled Mivel ide szerintem bármi jöhet, ami kitalált cselekményű könyv, és egyébként is ez lesz az egyik februári olvasmányom.

16.Egy nem irodalmi mű (Non-fiction):
Bíró-Balogh Tamás: Könyvvel üzenek neked. Véletlen találtam rá egyszer a könyvesboltban, de az biztos, hogy különleges. Ahogy a tartalom írja: "Amikor ​munkámról először beszélgettem Radnóti Miklósnéval, két dolgot kérdezett. Először azt, hogy miért is érdekes egy dedikáció, másrészt hogy hol tartok a kutatásban, mennyi ajánlást sikerült összegyűjtenem. Büszkén vágtam rá: kétszázat, kétszáz dedikáció van akkoriban még csak ennyi volt , mire Gyarmati Fanni elkezdett harsányan nevetni, és azt mondta: Az nem lehet! Miklós nem adott el annyi könyvet."

17.Egy nagyon-nagyon romantikus könyv:
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek. Elég megosztó könyv lett, amióta újra kiadták, de én nem tudom megunni. A kedvenc romantikus történeteim egyike, még akkor is, ha minden olvasásnál jót sírok rajta.

18.Egy izgalmas akció, vagy krimi: 

Tara Moss: Fétis. Nem sok minden maradt meg a könyvből igazából, de az igen, hogy elég gyomorforgató jelenetekkel volt tele. Nem, ez számomra még mindig nem VP kategóriás regény.

19.Egy könyv, ami megnevettetett:

J. K. Smith: Szerelem hirdetésre. Tavaly olvastam, de nagyon jókat derültem rajta. Gyanítom, hogy idén is a kezembe fog kerülni.

20.Egy könyv, amin sírtál:

Brittainy C. Cherry: Lebegés + Kim Holden: Bright Side. Nem tudok választani a két regény között, mert mind a kettőnél kitépte a szívemet a helyéről az írónő, jól megtaposta, aztán visszaadta. Kell a százas zsepi, ha egyszer belekezdtek.


Ennyi lenne a mai BOOK TAG, de jó szokásomhoz híven ki is hívok néhány bloggert.
Ashley, MFKATA, Pandalány, Adrykacska, Anna Virág és AniTiger. Úgyis  itt a hétvége, van időtök töltögetni. 
Vagy nem.

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.