Hikari ajánlásával: közhírré tétetik, több figyelmet az alábbi könyveknek (T5W #11)

Sziasztok!
Egy ideje már gondolkodok egy ilyen rovaton, most lett elég időm és kitartásom, hogy nekiálljak és elkészítsem.
A „Hikari ajánlásával” terveim szerint állandó rovat lesz, amit igyekszem rendszeresen hozni.
Különböző szempontok szerint válogatok majd össze három-öt könyvet.

Mivel a „Hikari ajánlásával” rovat hasonló perspektívára épül mint a Top 5 Wednesday (és nem is biztos, hogy minden szerdán be tudok szállni majd) ezért ezen belül hozom le a posztokat.
Annyi különbséggel, hogy lesz egy külön T5W kép, valamint a bejegyzés címében is megjelenik majd.


Az eheti téma:

Azok a könyvek a kedvenc műfajodban, amiket nem hypeolnak agyon.


Igazából, mivel főleg romantikus/fantasy műfajban olvasok, ezért az alábbi ötös listán olyan regények lesznek, amiket nagyon jó lenne, ha többen megismernének/elolvasnának.

Paula Zannoner: Célvonal

Igazából ahol lehet, szóba hozom ezt a könyvet. Nem túl hosszú, de mégis nagyon fontos mondanivalója van, ráadásul az is élvezhető stílusban elmesélve.
Nem ok nélkül "Tabu könyv". De olyan jó lenne, ha a mozgássérültség már nem lenne 2018-ban tabu. Olyan jó lenne, ha több figyelmet kapna ez a regény.

Rupert Isaacson: Lóháton

Ha egyetlen könyvet kellene mondanom, amit bárki kezébe odaadnék olvasásra, ez lenne az egyik ilyen. Nem csak azért, mert csodaszép a borítója, még csak nem is amiatt, mert igaz történet. Hanem azért, mert nagyon kevés olyan könyvet volt szerencsém olvasni, amelyik ennyire megmutatja az autizmus negatív és pozítív oldalát, ferdítések, felesleges sallang nélkül Azóta is keresem a filmet, de egyelőre még nem jártam sikerrel


Jessica Brackmole: Levelek Skye szigetéről

Nagyon ritkán olvasok történelem témájú könyveket, de ez olyan könyv, ami számomra újraolvasós kategória lett, és tervezek is ismét elővenni az évben. Sajnos már csak arra a különleges hangulatra emlékszem, amit olvasás közben éreztem, maga a könyv cselekményében már vannak homályos foltok, így mindenképp fel szeretném idén eleveníteni.

Pusztai Andrea: A sárkányölő

Bizony, ajánlok magyar szerzőtől is. Ismét van történelmi vonatkozás, de most más módon, mint az előző könyvnél. Jelen esetben biztosan tudom, hogy az írónő hosszú éveket szánt a háttérmunkára, arra, hogy hitelesen adhassa vissza Bizáncot az olvasóknak. Tudom, hogy magyar, tudom, hogy történelmi, de remélem sokan el fogják olvasni. Az én ellenállásomat tavaly megtörte, sok más olvasóval együtt körömrágva várjuk a trilógia befejező kötetét.

Jeff Lazarus: Figyelj,ahogy ő!

Megdöbbenve látom, hogy molyon még mindig én vagyok az egyetlen csillagozó. Nem tudom, miért lehet ez, pedig egy igazán egyedi könyv.
Oké, én magam is aláírom, nem tökéletes, mert néhol tényleg kicsit száraznak éreztem a stílust, de ettől függetlenül nem értem, miért nem olvassák többen? Nem ismerik, vagy csak nem figyelemfelkeltő? Nem tudom, mi lehet az ok. Úgyhogy itt mondom: ha van alkalmatok rá, olvassátok el.


Az én Top 5 listám most ennyi lenne.
Mivel egyre jobban gyarapodik a csapat, így nem egyenként linkelgetek. ITT találjátok a zónát, ahol mindenki bejegyzése is elolvasható, akár visszamenőleg is.

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.