Erin McCahan: Szerelem és más fura szavak




Erin McCahan Michiganben született, de Bexlyben (Ohio) nőtt fel.
Az írás mellett, imád olvasni főképp történelmi és szépirodalmi műveket.
Ő maga a YA(Young Adult) műfajt erősíti, melyeken keresztül sokkal több dolgot ad az olvasónak, mint azt gondolná.

CímSzerelem és más fura szavak ; ÍróErin McCahan ; KiadóKolibri Kiadó ;  Megjelenés: 2014;  Műfaj :  ifjúsági, romantikus, szerelem, iskolai ; Oldalszám: 420 oldal ; Meddig olvastam?: 2018. február 5., 17:32 → 2018. február 6.   ; Fülszöveg:  Itt érthető el
Mikor elsőként megpillantottam a könyvet, még úgy a maga képernyő messzeségű távlatában; már fura vonzást kezdett rám gyakorolni. A szerelem amúgy is egy központi téma, amire nagyon sokan próbálnak rájönni, úgyhogy nem volt kérdés; olvasni szeretném.
A fülszöveg egyből megkapóssá tette, s személy szerint jó hal módjára, rá is kaptam a csalira.
Nagyon boldog voltam, amikor kézbe kaptam, ugyanis tényleg kellemes összhatást nyújt, ráadásul kisebb féltégla is. Mindössze négyszázhúsz oldal, de ez olvasás közben a felének érződik.
A türelmetlen várakozásaim ellenére, NEM CSALÓDTAM.

A történet maga Josephine (inkább: Josie) Sheridan szemszögéből íródott. Tipikusan,  fiatal tizenöt éves lány, aki hatalmas álmokkal, vágyakkal és tervekkel lépne ki az életbe. (Amiért tesz is, nem mellesleg.)
McCahan mindennapi "kamaszos" problémákat boncolgatva tárja azt az olvasó szeme elé a különböző családi problémákat, az első "fellángolásokat" , majd végül a szerelmet is. Eközben, pedig hatalmas karakterfejlődéssel tarkítja a történetet.

Josie útját, olyan megoldandó problémák keresztezik, amelyeken csak ő maga tud segíteni.
Fel kell ismernie egyes dolgokat, s el is kell fogadjon párat, lehet az akármennyire keserű pirula.
Mindezek mellett, természetesen helyt kell álljon az iskolába, megfelelnie a saját maga által megkövetelt szabályainak.
Azonban, mi van akkor, ha mindezen hosszú idő óta kialakított rendszer egyetlen kis mosolyra teljesen felborulni látszik?!
Josieban el tud uralkodni a káosz? Lehet akármennyire zseni, viszont fogalma sincs arról mit is jelenthet valójában a szerelem.
Érdekes ösvényre lép, amikor úgy dönt, mindenképp definiálni akarja ezt a lehetetlen érzést...

Nagyon tetszett, hogy a könyv maga már első kézbevételkor is elvarázsol.
A borító számomra kellemes, nagyjából miden apró részlet benne van, amely a regényt keretezi.
Kellemes színek, nem égeti ki a sok részlet a retinám, mégis figyelemfelkeltő, ha az ember ránéz.
Belbecsként, megemlíteném, hogy végre egy nagybetűs regény. Egy idő után fájni szokott szemem, úgyhogy ez különösen jó volt. Zökkenőmentesen ment így az olvasás is. 
Vereckei Andrea mindenképp jó munkát végzett, bár angolul még nem olvastam el, magyarul semmi hibát nem fedeztem fel benne. Oda volt figyelve minden apró részletre. 
A cselekmény, a szereplők, s a mellékszereplők egésze mind sokat tesz a könyvhöz, az elején ugyan kissé soknak bizonyult mindenkit megjegyezi, aztán már gördülékenyen ment a dolog.
Szerettem, hogy Josie különböző "nyelveket" hozott létre magában, hogy aztán így próbáljon beilleszkedni, s barátokra találni. A végéig szurkoltam Stunak, s valamilyen formán talán Josienak is, hogy összhangra találjon végre. Ellenszenves szereplők, persze itt is akadnak. Számomra mégis hatalmas csalódást jelentett Kate. Nem szeretnék a miértekbe menni, az önzés olykor felülkerekedik, de eltúlozni azonban elég sok fájdalommal járhat.

Kellemes történet volt, minden aprónak tűnő részletével. Útmutató a kamaszoknak, kissé talán a felnőttebb korosztály számára is jó "ébresztő" lehet. Egy végtelenül kedves történet, humorral fűszerezve, s a maga kis hebrencs módján megtalálja az utat a szívünkhöz. 
Bátran ajánlom mindenkinek, egyszerű történet, rengeteg problémával, érdekes mondanivalóval.
Ha pedig, kedvet kaptál a regényhez, meg tudod rendelni a Kolibri Kiadó oldalán.
Köszönöm a lehetőséget, hogy olvashattam,s a regény által élményt szerezhettem!
  





Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.