Hello February! I Hónapnyitás


Hát, elérkezett az év második hónapja is. 
Őszintén szólva, már van egy összerakott kis terv a fejembe, hogy hogyan is szeretnék haladni az olvasásokkal. Viszont, kicsit félek, hogy megint elcsábulok. 
Úgyhogy, ez csak ilyen félig leszögezés, mint mindig esetemben. 
Lássuk!



Próbáltam, a lehető legkülönbözőbb műfajokat összeszedegetni, hogy ne fásuljak bele. 



Na, az előző havi sikert megkoronázván, elhatároztam, hogy már csak azért is többet fogok olvasni!
Ugyan, január hónapban sikerült elkezdtem Tomcsik Nóra regényét, a Változások korát, a befejezést, s az értékelést tekintve; így a hónap első napjára tolódott. (Pedig, azt gondoltam kis naivan, hogy végezni fogok vele...)
Nézzük akkor, a február eleji listát: 
Így műfajilag eléggé elengedtem magam, bár szerintem változatos ahhoz, hogy az ember ne "unja" az olvasást. 

Tomcsik Nóri regényéről, már esett szó. Ami egyébként, egy történelmi műfajú kalandregény, nagyon fontos részlete az, hogy az adott karakter milyen fejlődésen megy keresztül, míg a háttérben csendben meghúzódik a romantika (minimális NA- New Adult- is).  Nem mellesleg ez a regény volt számomra a vízválasztó, hogy ne ódzkodjak a történelmi műfajtól.
Alafair Burke regénye, Az Ex egyértelműen a pszicho-thriller, némi krimivel megfűszerezve, ugyanis van egy gyilkosunk, de sosem lehetünk elég biztosak benne, hogy valójában Ő az. 
A Vérvörös Rózsaszirmok elődje, (a majdhogynem ugyanezen névre hallgató, csak épp szirmaink "kavarogak") nagyon megnyert magának, szóval kötelező vagyok olvasni a folytatást is. M.G. Brown remek humorral fűszerezi a fantasy stílusú regényeit, úgyhogy kíváncsian várom Cathy újabb kalandozását, a boszorkányok világában!
Renáta W. Müller könyve, elég sokszor szembefutott velem a moly platformján, egy ideje már kíváncsi is voltam rá. Ekkor jött derült égből villámcsapásként az üzenet, magától az írónőtől, hogy volna-e kedvem olvasni. Ki ne kapna az alkalmon?! Kissé romantikus, többnyire NA jegyekkel bír, melyben fontos nyomatékot kap a szerelem. 
Végül pedig megint komoly témába nyúlok remélhetőleg, Gombos Tünde új regényével, amely egy fiatal lány, Pataki Emma naplóbejegyzéseiből készült.
Műfaji sokszínűsége győzött meg arról, hogy érdemes egy esélyre. Többek között, olyan fiatalkori problémákat boncolgat, mint az iskolai beilleszkedés, szerelem és a családon belüli problémák.

Ezeket remélhetőleg, sikerül legyűrni tizenötödikéig. 


No! Ez már azért kissé egyértelműbb műfajilag (NA, fantasy) , mind gyorsan haladós könyv, elméletileg.
Penelope Douglas nagyon babrálta a fantáziámat, s WOW kiadós könyvként szép, hogy a többivel együtt helyet kapott a polcomon, a Nélküled pedig lehetőleg eredményes fogja végezni.
Karina Halle előző könyve a Túl közel hozzád, nem nyert meg annyira, viszont szeretnék neki újabb esélyt adni, mert azt mindenki megérdemli.
J. L. Armentrout könyve elég jó százalékon van molyon, ráadásul a fantasy műfajt erősíti, azon belül is a démoni világ egy részét, szóval egyértelmű, hogy felkerült a listámra. Kíváncsi vagyok már, hogy mit szeretnek a lánykák annyira Roth-on.
V.E.Schwab elég vaskos regénye ajándékként került hozzám, két központi elem ami javarészt oda vezetett, hogy olvasni akarjam. Kel. - vörös hajú főszereplő, talpraesett és, jaj.
A másik pedig London. (és persze, az, hogy fantasy.) Úgyhogy nagyon érdekel.
A Rule-t korábban már olvastam, de mint a legtöbb jónak ítélt könyv esetében, szeretem újraolvasni, hátha észreveszek olyanokat, amiket eddig nem. Jay Crownover pedig jól ír. Úgyhogy gondoltam, miért ne?!

Ez így összesen tíz könyv, ami nem tűnik olyan soknak, az idő is mellém kell álljon, hogy szerencsésen végezzek!



Úgy voltam vele, hogy összeszedem ide is a tervezetet, mert az ég tudja mennyire lesz időm haladni. Aztán még ott van az is, hogy már rég túlestem az első részen, el is felejtettem,ami meg elég kellemetlen. 

Kokkuku, mint bejegyzés már készenléti állapotban van, pár dolgot kell csiszoljak,s hamarosan kikerül. Elég jó volt, úgyhogy nem csak egy rész csúszott. Az időutazás egyik mellékágával foglalkozik ez az anime.
Sanrio Danshi. A fiúk, akik szeretik a Sanrio különböző figuráit (értem itt, például: Hello Kitty-t).
Amennyire hülyén álltam hozzá, annyira megszerettem, pedig tényleg csak kis limonádé az egész sztori. Néhol gyanúsan hajaz a lightosabb shounen-ai műfajra.
A Koi wa Ameagari no Yoru ni már a kezdetektől babrált, nem hagyott nyugodni. Tudom, hogy elég sokszor feljön a téma,mint korkülönbség, nos ezért is adtam egy lehetőséget ennek a sorozatnak.
Diák- főnök szerelem, elképesztő módon találva. Semmi ízléstelen. Tök jó!
Az első kilógó az eddigiek közül a Hakata Tonkutsu  Ramens, amelynek tényleg semmi köze a kajáláshoz. Az első epizód után, olyan benyomásom lett, hogy akció műfaját teljesítette. Mivel ő is light novelként kezdte, jó lesz szétboncolgatni. 
Utolsóként hagytam a számomra nagyot ütő sorozatot, ugyanis a Mindhunters és a Black Mirror negyedik évada óta nem éreztem ilyet. A The end of the F***cking World elképesztő! Nagyon beteg, de mégis tudja a korlátokat! Mindenképp érdemes belekezdeni! 


Próbálom besűríteni, hogy mindezek mellett lehetőségem legyen megint interjúvolni, ami tényleg nem egy könnyű és egyszerű feladat. Azonban, ha az ég is leszakad elküldöm a kérdéseket Veda Slyvernek, s arról hamarosan olvashattok. 
Tomcsik Nórit, szintúgy szeretném megkérdezgetni pár dologról, amit ő még nem sejt, de jobb őt meglepni, nem?!
M.G.Brown-al már volt egyszer, de a Vérvörös Rózsaszirmok kapcsán is gyanítom lesz elegendő kérdés, amely kirobban majd belőlem. 
Renáta W. Müller regénye után, bizonyára fel fogok robbanni a kíváncsiságtól, úgyhogy számíthattok egy interjúra. 
Az így már magába is brutál, remélem legalább a fele összejön, ha nem is mind. 


Egyenlőre, számomra ennyi a február. Természetesen, az állandó cikkek is jobban beindulnak, talán még játékot is tartogat ez a hónap. Ki tudja?!
 Nálatok, hogy alakul a február? Terveztek valamit?! Írjátok meg nyugodtan!







Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.