"A hit az, ami számít." - Interjú John O'Leary-val.

Sziasztok!
Néhány napja fejeztem be John O'Leary fantasztikus regényét, ami itthon a Tűzben égve címet kapta. Annyira szerettem, és annyira inspirált a történet, hogy összeszedtem a bátorságomat, és írtam John-nak egy emailt.
Néhány levélváltás után pedig meg is kaptam a válaszokat.
A mai bejegyzés két nyelvű lesz, a bejegyzés végén az eredeti angol interjút is bemásolom.




Hikari.: Kilenc éves voltál, amikor az egész tested megégett. Mi volt az első gondolatod a kórházban?

John O'Leary: Féltem…féltem, hogy fájdalmat okoztam a testvéreimnek; féltem,hogy leégettem a házunkat; féltem, amiatt, ami történt velem azon a reggelen…és ami még történhet a következőn…és teljesen megijesztett az, hogyan fognak a szüleimre reagálni arra, amit tettem! Komolyan azt gondoltam, hogy meg fognak ölni engem! 

H.:  Gondoltál arra valaha, hogy feladod? (A kórházban, vagy azután)

J. O. L.: Miután beszéltem anyukámmal a balesetem reggelén, szeretetet éreztem iránta. Feltett nekem egy kérdést: meg akarsz halni? Azt feleltem: „NEM! Nem akarok meghalni, élni akarok.” Soha nem gondolkodtam el azon, hogy feladom. Legyünk őszinték, gondoltam, vannak olyan pillanatok az életünkben, amikor elgondolkodunk azon, hogy feladtunk egy álmot, vagy embereket, vagy az életet. Számomra nem maradt más választás, csakhogy felkelek, továbbhaladok, harcolok, szerzek egy kis hitet, és elhiszem, hogy a legjobb még csak most jön. Még nem okoztam csalódást.  

H.: Sok ember hitt benned. Te hittél a gyógyulásodban?  

J. O. L.: Erősen hiszek abban, hogy mind a közösségemben mind pedig a világ minden táján (beleértve Magyarországot is), mondott imák segítettek abban, hogy túléljem a tüzet, és merészen folytassam az életemet. Sőt, abban is, hogy energikus és boldog legyek, és élvezni tudjam a mát. A hit az, ami számít.


H.: Mikor döntöttél úgy, hogy megírod a történetedet?

J. O. L.: Néhány éve már meg akartam osztani a történetemet, de körülbelül négy éve tisztázódott bennem az, hogy ez a legfontosabb lépés a következőhöz; megosztani az üzenetem új közönséggel az Egyesült Államokban és a világon. Szerettem volna pozitívan inspirálni a Földön élő több millió embert…most is ezt csinálom… de a legfontosabb, adni akartam valamit a gyermekeimnek és a feleségemnek miután meghalok (egy szerelmes levél). Ez a könyv az én szerelmes levelem számukra.
Forrás: John Facebook oldala


H.: Van egy gyönyörű feleséged, és négy gyermeked.

J. O. L.: A feleségem gyönyörű! Csodálatra méltó a szíve és az, milyen  mélyen képes szereti az életét, a gyerekeit, és igen, a férjét is. Hálásak vagyunk, az egészséges, energikus gyermekeinkért. Lefoglalnak bennünket.
Az, hogy hogyan osztom be az időmet, amikor dolgozom, nagyon-nagyon keményen. De amikor otthon vagyok, nagyon-nagyon kitartóan játszom. Csodálatos életünk van együtt.
Forrás: John Facebook oldala

 

H.: Milyen terveid vannak a jövőben?



J. O. L.: Először is, szeretnék jobb fiú, férj, apa, és barát lenni.  Szeretnék kihatással lenni a városom közösségére, és elfogadni, hogy Isten jóra használja az életem. Ez a jó megmutatkozik a munkámban. Dolgozunk egy filmen, egy újabb könyvön, és más projecteken, hogy felébresszük az embereket véletlennek hitt életükből és ösztönözzük őket arra, hogy igazán éljenek.


H.: Kérlek, üzenj valamit a magyar olvasóknak, akik még csak ezután fogják elolvasni a könyvedet.
 

J. O. L.: Barátaim Magyarországon,
Megtiszteltetés, hogy tudom, az én történetem olvassátok, a saját nyelveteken. Milyen izgalmas! Meg vagyok győződve arról, hogy mélyen meg fog mozgatni és inspirálni is a Tűzben égve. Emlékeztetni fog arra az erőre, amelynek már birtokában vagytok, hogy legyőzzétek a nehézségeket, és boldoguljatok az életedben. Bár a világunk hatalmas, óceánok és hegyek, határok, határok és nyelvek választanak el minket egymástól, mégis sokkal inkább hasonlítunk egymásra, mint különbözünk, sokkal inkább össze vagyunk kötve, mint gondolnánk, és sokkal inkább ugyanazok az érdekek motiválnak bennünket, mint azt általában elismerjük.
Kérlek tudd, hogy egyetlen életed van.
Ez az élet pedig jó, a legjobb pedig még csak most jön. Égj a tűzben!

"Mit tehetek még?"
Forás: Instagram

 

 ***

Hikari: You were 9 years, when your all body burn. What your first thought on the hospital?  

John O' Leary: I was scared….scared I hurt my sisters and brother; scared I burned down my house….scared of what happened to me that morning….and  what might happen next….and totally scared of how my parents would react to what I did!  Seriously, I thought they  were going to kill me!


H.: Do you thought, you give up ever? (On the hospital, or after that)


J. O. L.: After I spoke to my mother the morning I was burned, I felt her love. She also asked the question: do you want to die?  After telling her “NO! I did not want to die, but wanted to live” I never considered giving up. To be honest,  though, there are times in ALL of our lives where we consider ‘giving up’ on a dream, on a person, on life.  But for me, I just choose to get up, move on, fight on, have some faith, and believe the best is yet to come.  I’ve yet to be disappointed.


H.: A lot of people to believe in you. Have you got faith in your healing?


J. O. L.: I have a strong belief that the prayers offered for me from throughout my community and around the world (Including from Hungary, I am sure) are a major reason why I  survived  the fire, continued boldly into life, and even  why I  have the vitality, health and happiness I enjoy today.  Faith matters for us.


H.: When decided you write your story?


J. O. L.: For many years I wanted to  share my story, but about four years ago it  became clear that  this was a critically important next step to share my message to new audiences around the United States and the world. I wanted to positively inspire millions of lives around the world…..and still do….but most importantly I wanted my four kids and wife to have something from me after I died (a love letter).  The book is my love letter to them. 
Jonh's facebook page


H.: You have got beautiful wife and four children. 


J. O. L.: My wife is beautiful. She has a beautiful heart and a deep love of her life, her kids, and yes, even her husband!  We are blessed with four healthy, energetic kids. They keep us busy.  The way I manage my time is when I am at work I work very, very  hard.  But when I am a home, I play very, very hard!  We have a wonderful life together.
John's facebook page


H.: Which have you plan on future?



J. O. L.: First, I want to be a better son, husband, father, and friend. I want to impact in my own community  and allow God to use my life for good.  Part of that good shows up at work.  We are working on a movie, on another book,  and on various projects that work  together to wake people up from  accidental living and encourage them to truly live inspired.  


H.: Say something to hungarian reader, who after that read your book, please.

J. O. L.: To my friends in Hungary, It is an honor to know that my story is being read by you...and in your language. How exciting! I’m convinced you will be deeply moved and inspired by Tuzben égve. It is certain to remind you of the power you possess to overcome adversity and thrive in life. While our world is massive, separated  by oceans and mountains and boundaries and borders and languages, we  are much more alike than different, much  more connected than we know, and  much more motivated by the same interests than we typically acknowledge.  Please know that we are ONE, that life is good and that the best IS yet to come. Stay On Fire!
Instagram
 


Thank you John, that you gave answers my question.










2 megjegyzés:

AniTiger írta...

Fantastic interviewee, amazing interview. Thank you! I hope hungarian readers will love his book. ^^

K. A. Hikari írta...

Thank you, Ani :) His book is awesome; READREADREAD, pls <3

Üzemeltető: Blogger.