Miattuk leszünk a Könyvfesztiválon 2018-ban.


Sziasztok!
Néhány hét múlva itt a Könyvfesztivál, idén április 19-22. között kerül megrendezésre. Májusban már érettségi, szóval még egy utolsó kiruccanást tartok a fővárosban, mielőtt eltűnök a tétel végeláthatatlan tengerében.
Mint tavaly, idén is Ashley-vel megyek majd a rendezvényre, ő már valószínű pénteken is kint lesz, én csak szombat-vasárnap.
Lássuk mi az, ami érdekel.



DEDIKÁLÁSOK

Benyák Zoltán dedikálás
Mikor: április 21; 13 és 14 óra között
Hol: B12 stand (Athenaeum kiadó)

Bartos Zsuzsa, Demi Kirschner, V. K Bellone dedikálás
Mikor: április 21. – 13 és 14 óra között
Hol: B8 stand  (Könyvmolyképző kiadó)

Vivien Holloway dedikál
Mikor: április 21 – 14 és 15 óra között
Hol: D14 stand (Főnix könyvműhely)

Gabriella Eld dedikál
Mikor: április 21. - 14.45 és 15.45 óra között
Hol: D14 stand (Főnix Könyvműhely)

Spirit Bliss és Benina dedikál
Mikor: április 21. -  15.00 és 16.00 óra között
Hol: B8 stand  (Könyvmolyképző Kiadó)   

Róbert Katalin dedikál
Mikor április 21  -  16.00 és 17.00 óra között
Hol: B8 stand - Könyvmolyképző Kiadó)

On Sai dedikál
Mikor: április 21. - 16.00 és 18.00 óra között
Hol: D2 stand (Könyvmolyképző Kiadó)

Rákattintva olvasható

Rákattintva olvasható

PROGRAMOK


Kötetlen író-olvasó találkozó a Főnix Könyvműhely szerzőivel: Gabriella Eld, Vivien Holloway, Vancsó Éva, Acsai Roland, Bíró Szabolcs, Holden Rose, Patrick J. Morrison, Szélesi Sándor, Szilágyi Zoltán
Mikor: április 21 – 16.45
Hol: A parkban

Workshop – Hogyan írj olyan szinopszist, ami alapján a szerkesztő elolvassa a kéziratod?
Mikor: április 21. - 16.00 és 17.00 óra között
Hol: Szabó Magda terem

Ambrus Attila, Gyuricza Péter és Kardos Ernő dedikálja A viszkis igaz története napjainkig című könyvet
Mikor: április 21 - 15.00–16.00
Hol: B19 stand (Kossuth Kiadói Csoport)

Örkény: Egypercesek
Mikor: április 22. - 10.30 és 11.30 között
Hol: Szabó Magda terem

Lesz egy találka valamikor a Galaktikus fanklub tagjaival, valamint a Vörös Pöttyös Könyvek adminjaival is, bár annak pontos időpontját még nem tudom.


KÖNYVEK, AMIKET KINÉZTEM
Varga Bea: A siker tintája
Fülszöveg:
Kreatív ​írás alapmű a szórakoztató irodalomban. Formabontó szakmunka.
Írástechnika, szakmai alapok, sikerreceptek.
Mi alapján döntenek a lektorok egy kézirat sorsáról? Melyek a leggyakoribb dramaturgiai hibák? Milyen írói eszköztárra van szükség a romantika, fantasy, sci-fi, krimi, kalandregény és horror írásához? Mitől jó egy young adult regény? Hogyan írjunk mesekönyvet?
Szabotál a múzsa? Írói válság és lelki élet.
Mikor okoz írói görcsöt külső hatás, és mikor belső probléma? Mit jelent más-más embernek a siker? Milyen kisiklások lehetnek az írói életút során?
Interaktív, szórakoztató írói kalandkönyv.
Az izgalmas témák rendhagyó módon kerülnek terítékre, ugyanis ezt a könyvet nem elolvasni, hanem lapozgatni kell. Két nagyobb úton haladhatsz, az egyik a kezdő, másik a gyakorlott íróknak szól. Lapozz oda, ami kíváncsivá tesz!
Kalandra fel! Ismerd meg a könyvkiadás titkait.


Miért szeretném?
Egyrészt, mert előolvasója voltam a kötetnek, és már azóta kinéztem magamnak, hogy megjelent (az egyik GF tag volt olyan cuki, és lefotózta, hogy bele került a véleményem *-*), de eddig nem volt rá keretem. Szóval ez lesz az egyik első regény, amit meg fogok venni, és mindenképp dedikáltatom is.

Meik Wiking: Lykke
Fülszöveg:
Könnyű ​belátnunk, miért nevezik Dániát a világ legboldogabb országának. A dánoknál tökéletes egyensúlyban van munka és magánélet, ingyenes a felsőoktatás, pontosan közlekednek a vonatok, és ha mindez nem lenne elég, náluk a legnagyobb az egy háztartásra eső gyertyafelhasználás.
A boldogságról – amit a dánok lykkének hívnak – valószínűleg senki sem tud többet, mint Meik Wiking, a koppenhágai Boldogságkutató Intézet igazgatója, aki egyben a szenzációs sikerkönyv, a Hygge, a dán életérzés, ami boldoggá tesz szerzője. Meik Wiking meggyőződése, hogy jóllehet rengeteget tanulhatunk a dánoktól a beteljesült életről, a boldogság kulcsai világunk minden táján ott rejlenek.
E lebilincselő könyv szerzője kincskeresésre invitál bennünket, hogy végül előttünk is megnyílhasson az elégedett élet kapuja. Wiking többek között taglalja, mire fordítjuk drága időnket, hogyan viszonyulunk szomszédainkhoz, és miként főzünk vacsorát – bolygónk legboldogabb zugaiból gyűjtve össze a bizonyítékokat, történeteket és tippeket. Ez az eszményi útmutató ahhoz, hogy valamivel több lykkére leljünk az életünkben.


Miért szeretném?
A Hygge-t nagyon szerettem, ráadásul nagy rá az esély, hogy ez a kiadás is olyan szép kívül-belül, mint az. Mindenképp be kell szereznem, mindenképp kell a polcomra.

Anne Bishop: Holló a hollónak
Fülszöveg:
Meggie Corbyn elnyerte a Lakeside-i Udvarban lakó terra indigene lények bizalmát, de csak nehezen jön rá, mit is jelent köztük élni. Alapesetben, ember lévén Meggie alig lehetne más, mint megtűrt préda, de vérpróféta, cassandra sangue képessége teljesen más helyzetet teremt.
Két nagyon erős hozzászokást eredményező drog erőszakos cselekményeket váltott ki az emberek és Mások között; mindkét fajból többen meghaltak a közeli városokban. Így amikor Meggie látomásában véres hó és fekete tollak jelennek meg, Simon Wolfgard – a Lakeside-i Udvar alakváltó vezetője – elgondolkodik, vajon vérprófétájuk múltbeli támadást vagy jövőbeni eseményt látott.
Ahogy a próféciamondás késztetése egyre gyakrabban gyötri Meggie-t, a baj eléri az Udvart. A Mások és az a maroknyi ember, akik velük laknak, szükségszerűen együttműködik, hogy megállítsák az embert, aki elszántan akarja visszaszerezni az ő vérprófétájukat… és felszámolják a veszélyt, amely mindannyiuk pusztulásával fenyeget
.

Miért szeretném?
Azóta ácsingózom/vágyakozom/kaparom a falat a folytatásért, hogy elolvastam a Vörös betűkkelt. Az pedig nem most volt. Nem fog érdekelni még az sem, ha kicsúszok a költségvetésből, nekem ez a könyv KELL. Nincs alku (saját magammal se)

Sarah Andersen: Macskapásztor
Fülszöveg:
Nem is olyan egyszerű az élet világhírű művészként! Rémisztő határidők, műkajás dobozok halmai a villogó monitor alatt és a kisállatok örökké gyarapodó hordája… Ööö, mindegy – igazából ez mindennapos.
Sarah Andersen képregényeinek és rajzokkal ellátott személyes jegyzeteinek harmadik gyűjteményes kötete a korábbiakra jellemző szellemességgel és eleganciával nyújt túlélési tanácsokat a modern élet őrületéhez: a korán kelő emberek elkerülésén át az internetes trollok elleni védekezésig, egészen a nagytakarítás életet-nem-igazán-megváltoztató haszontalanságáig. Ha minden kötél szakad és összeomlik körülötted a világ, készíts egy forrócsokit, számold a napokat Halloweenig és öleld meg a remény bundás-bolyhos szimbólumát!
Sarah Andersen egy fiatal brooklyni művész. Épp azon dolgozik, hogy csökkentse a reggelente lenyomott szundik számát. Messze még a cél.


Miért szeretném?
A többi képregény is megvan Sarah-tól, szeretném ezzel bővíteni a gyűjteményemet. Meg egyébként is: lila. És cuki. Ez nem elég indok?

K. A. Tucker: Egyetlen hazugság
Fülszöveg:
Menekülés ​a hazugságok elől.
Livie Cleary mindig is maga volt a tökéletesség – de hamarosan rá kell jönnie, hogy a tökéletesség nem is olyan nagyszerű, mint amilyennek beállítják, és az ember bizony néha hibázik, miközben próbálja kideríteni, ki is ő.
„Hadd legyek rád büszke!” Ezek voltak Livie apjának a hozzá intézett utolsó szavai. A szülei tragikus halála óta eltelt hét évben Livie minden tőle telhetőt megtett, hogy minden egyes döntésével, szavával, tettével eleget tegyen ennek, miközben hatalmas erővel és érettséggel gondoskodott a nővéréről. De most, hogy elkezdődnek az egyetemi évei, váratlan kihívások teszik próbára a kitartását – és a szívét.
Livie sziklaszilárd tervvel érkezik a Princetonra, és ezt végig is akarja vinni: remek eredményeket érni el az óráin; bejutni az orvosira; és találkozni egy rendes, tiszteletre méltó sráccal, akihez egy nap majd hozzámehet. Tervében egyáltaln nem szerepelnek vodkabombák, sem egy imádnivaló, bulikirálynő szobatárs, akinek nem tud nemet mondani, sem Ashton, az evezőcsapat arrogáns – és hihetetlenül vonzó – kapitánya, aki eddig sosem látott dühkitöréseket vált ki Livie-ből. Ami ennél is rosszabb, hogy Ashton a legjobb barátja és lakótársa annak a Connornak, aki viszont tökéletesen megfelel Livie elvárásainak. De akkor meg miért Ashton jár folyton a fejében?


Miért szeretném?
Ez igazából ajándék lenne unokatesómnak, mert szerette a Tíz apró lélegzetet. De ha már megveszem, akkor lehet, hogy már elolvasnám, mondjuk hazafelé a vonaton.

Debora Lytton: Csend                   
Fülszöveg:
A tizenöt éves Stellának minden esélye megvan arra, hogy egyszer teljesüljön leghőbb vágya: a Broadwayn fellépve megmutathassa tehetségét tehetségét a világ előtt. Egy tragikus baleset következében azonban egyik napról a másikra elveszíti hallását. A teljes némaságba burkolózva nemcsak a barátaiba és a hangjába vetett hite rendül meg, hanem az önmagával kapcsolatos elképzelései is megkérdőjeleződnek: van-e célja az életének az éneklésen kívül?
Az orvosi beavatkozás előtti tizenhét napot kell ebben a „csendbuborékban” töltenie, miközben egyedül – a beszédhibája miatt lassan, dadogva beszélő – Hayden szájáról képes olvasni. A fiú mindent megtesz azért, hogy megmutassa neki: miként fedezheti fel önmagát és a körülötte lévő világ csodáit hangok nélkül is…
A
Csend egy váltott szemszögű, lírai történet arról, hogyan képes a szerelem áthatolni a némaság leküzdhetetlennek tűnő falain.

Miért szeretném?
Igazából Ashley talált rá a könyvre, én utána kerestem rá, de már a fülszövege is megfogott. Egyelőre nem találtam róla túl sok véleményt, de van egy olyan érzésem, hogy nem lőnék vele mellé, szóval meglátjuk; nagy valószínűséggel hazajön majd velem.

Mark Lawrence: A vörös nővér
Fülszöveg:
GYILKOLÁSRA ​SZÜLETTEM – AZ ŐS IS ROMBOLÁSRA TEREMTETT
A Kegyes Irgalom Kolostorában fiatal lányokat képeznek gyilkosokká. Némelyik gyermekben kiütközik az ősi vér, ritka képességekkel ruházza fel őket, amelyeket halálos vagy misztikus erejűvé csiszolnak-edzenek. Ám még a kard és az árnyak mesternői sem fogják fel igazán, milyen kincsre bukkantak, amikor Nona Grey a csarnokaikba került.
A vérfoltos ruhájú, kilencéves Nonát a bitófa árnyékából ragadják el. Gyilkossággal vádolják, ám ő valami sokkal rosszabbat követett el. Tíz év szükséges ahhoz, hogy a penge és az ököl használatára kitanítsanak egy vörös nővért, ám Üveg apátnő szárnyai alatt sokkal többet el lehet sajátítani pusztán a halál művészeténél. Osztályában Nona új családra – és új ellenségekre – lel.
Bármily biztonságos és elszigetelt is legyen a kolostor, Nona számára nincs menekvés titka és erőszakos múltja elől, amely ezer szállal kötődik a hanyatló birodalom összes sötétségéhez. Érkezése régi viszályokat hív újra életre, kegyetlen küzdelmeket szít az egyházon belül, és még a császár figyelmét is magára vonja.
Miközben haldoklik a nap, és a jég egyre előbbre nyomul, Nona Greynek úrrá kell lennie belső démonain, hogy azokra szabadíthassa őket, akik az útjába állnak.


Miért szeretném?
Vivien Holloway írt róla egy rövid, de ütős értékelést, ami kifejezetten megfogott. Szerintem Könyvfeszten beleolvasok, aztán meglátom, tetszik-e a stílus, illetve maga történet annyira, hogy hazajöjjön velem a  könyv.

Mimi Taylor: A bosszú ára
Fülszöveg:
A ​tizennyolc éves Alice Carternek egyetlen vágya, hogy profi fotós legyen. A visszahúzódó lány még kislánykorában fogadalmat tett önmagának, hogy soha nem lesz szerelmes, és ennek érdekében mindent el is követ. Egy balul elsült buli azonban romba dönti életét. A lány képtelen túltenni magát a történteken, és önmaga pusztításába kezd.
Christian Cane fiatal üzletember, akit csupán egyetlen dolog éltet: a bosszú. Kisgyermekkorában elszenvedett sérelmeit és családjának halálát is ugyanannak az embernek tulajdonítja. Chris úgy érzi, csak akkor lesz képes megnyugodni, ha felszámolja a teljes Valdez klánt.
Alice és Christian véletlen találkozása nem marad következmények nélkül. A férfi mindent elkövet, hogy megmentse a lányt önmagától. Az életük folytonos küzdelemmé válik. Harcolnak a függőség, a hatalom és az érzelmeik ellen.
Képesek lesznek legyőzni a démonaikat és megvívni a saját csatájukat? Lehet még boldog a két elveszett és tönkretett lélek? Vajon milyen következményekkel járhat egy drogbáró ellen indított bosszúhadjárat?


Miért szeretném?
Ashley tervezte a borítót, még szép, hogy kell polcomra (lehet, egy nap, amikor már híres lesz, és kapkodni fognak érte, sokat fog érni), de egyébként is olvastam az írónő előző regényét, az is tetszett, így ez is fog kapni egy esélyt.



Van egy olyan érzésem, hogy megint valami óriástáskával kell majd mennem, és valami még azt is súgja, hogy a pénztárcám zokogni fog. De rettentően.
Mindenestre nagyon várom, hogy végre április legyen, és elkezdhessem a visszaszámlálást.

Ti ott lesztek a Könyvfesztiválon? Mely könyveket tervezitek megvenni? Melyik írótól szeretnétek mindenképp dedikálást szerezni?



Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.