Hikari ajánlásával: ha ő írta, mindenképp kell (T5W #14)


Sziasztok!
Egy ideje már gondolkodok egy ilyen rovaton, most lett elég időm és kitartásom, hogy nekiálljak és elkészítsem.
A „Hikari ajánlásával” terveim szerint állandó rovat lesz, amit igyekszem rendszeresen hozni.
Különböző szempontok szerint válogatok majd össze három-öt könyvet.




Mivel a „Hikari ajánlásával” rovat hasonló perspektívára épül mint a Top 5 Wednesday (és nem is biztos, hogy minden szerdán be tudok szállni majd) ezért ezen belül hozom le a posztokat.
Annyi különbséggel, hogy lesz egy külön T5W kép, valamint a bejegyzés címében is megjelenik majd.



Az eheti téma:
olyan írók, akiknek automatikusan megveszed az új könyveit, annyira szereted őket és bízol bennük

Kicsikét most átértelmezem a témát, ugyanis ha szó szerint venném, akkor valószínűnek tartom, hogy csak magamat ismételném. Szóval jöjjenek olyan szerzők, akiket megszerettem annyira, hogyha hirtelen felröppenne a hír, hogy bármelyiküknek új könyve jön magyarul, szerintem fény (vagy inkább hang?) sebességgel rohannék és előjegyezném.

Brittainy C. Cherry

Ő számomra az egyik nagyon-nagy felfedezettje. Az Elementálok sorozat első kötetével beírta magát  a kedvenc szerzőim közé, tűkön ülve vártam tavaly a 2. és a 3.  kötetet.
Egy hatalmas problémám van: a Gravity of us-ról, ami a sorozat befejező kötete, semmi szó nincs, pedig már tavasz közepe van. Ez felettébb aggasztó. Csak abban reménykedem, hogy nem az utolsó kötet előtt kaszálják el a sorozatot, mert ha igen…akkor zokogni fogok.

Nalini Singh

Néhány éve fedeztem fel az írónőt a könyvtár polcán az Egy világ-két faj-állandó küzdelem sorozata kapcsán (lábjegyzet magamnak: esedékes újraolvasni), és saját magamat leptem meg vele a leginkább, hogy milyen tempóban daráltam le a köteteket. De mivel a kiadó lehúzta a rolót, nincs új kötet, a Könyvmolyképző kiadó is az angyalos sorozatát vette át.
Lehet, hogyha nagyon ráérek majd nyáron, nekiállok a 6. kötetnek angolul, hiányoznak a jó kis alakváltó főhősei.

Jill Santopolo

A márciusi olvasmányaim között szerepelt az írónő debütáló regénye, magyarul A fény, amit elvesztettünk címet kapta. Nagyon tetszett a könyv, az egyik kedvencem lett az évben, szóval remélem, hogy az írónő alkot még ehhez hasonló csodákat, amiket aztán le is fordítanak majd magyarra.


Pusztai Andrea

Az írónő nem rég fejezte be a Bizánc trilógiájának befejező kötetét, ami A fekete sas címet kapta. Megvan az előző két kötet is, dedikálva feszítenek a polcomon, és ugyan úgy terveztem, hogy a befejező kötetet beszerzem a hónapban, de mint tudjuk, ember tervez…
Nagyon reménykedem abban, hogyha most nem jött össze, akkor legalább érettségi ajándékként beszerezhessem júniusban. Addig is sasszemmel figyelem a híreket a könyvvel kapcsolatban.

Jessica Sorrensen

Nagyon gondolkodtam azon, ki legyen az ötödik szerző, és végül emellett az írónő mellett döntöttem. Már csak azért is, mert az Callie & Kayden és a véletlen/megváltás című könyvén kívül van még 7 (!) másik kötete, amiknek egyelőre ugyan nem hallottam semmit  a magyar kiadásáról, de remélem, hogy nem hat cserben engem és a többi olvasót a kiadó, és egyszer még olvashatom a folytatást.




Ez a poszt jobban feladta a leckét, mint elsőre vártam. Az 5. írót elég nehezen tudtam kiválasztani, de azt hiszem a végére jó kis csokrot alkottam.
Mivel egyre jobban gyarapodik a csapat, így nem egyenként linkelgetek. ITT találjátok a zónát, ahol mindenki bejegyzése is elolvasható, akár visszamenőleg is.

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.