Mit olvastam a hónapban? #április Hello May! Mit tartogatsz?

Sziasztok!
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én mindig élvezettel nézem vissza, hogy mennyi könyvet sikerült elolvasnom az adott hónapban, és mik voltak azok.
Június végén Rétánál, aki a HaBár könyves kocsma vezetője (pultosa?), láttam egy tök jó ötletet, úgyhogy megkérdeztem, felhasználhatom-e.
Áldását adta rá, úgyhogy jön az én összesítésem.



Áprilisban elég vegyesen olvastam, az életmód könyvektől kezdve a könnyed fantasy regényeken át a képregényekig volt minden.
Mindig havi 4-5 könyvet tűzök ki magamnak, mert úgy vettem észre az elég reális, de egyelőre mindig túlteljesítem. (Ez mondjuk egy tök nagy dolog számomra)
Áprilisban nyolc könyvet sikerült elolvasnom, ebből hat illet a NIOK április témájához, vagyis egy szóból állt a címük.


De most lássunk egy kis statisztikát.

Legtöbb oldalszámú könyv:
Nem gondoltam volna, de Keith Stuart: Kockafiú könyve a maga 460 oldalával az áprilisi olvasmánylistám leghosszabb szereplője. Talán kissé beválasztottam így érettségi előtt, de több ilyen hosszú regényt nem tervezek olvasni egy ideig.

Legkevesebb oldalszámú könyv:

Az, hogy Sarah Andersen: Macskapásztorja a maga 112 oldalával a legrövidebb olvasmányom volt, viszont nem lepett meg. Még kevesebbnek éreztem, hiszen képregény lévén főleg lapozgattam.

Leghosszabb ideig olvastam:



J. K. Smith: Ismert ismeretlen című regényét még magamhoz képest is sokáig olvastam,  2018. április 8., 10:02 → 2018. április 15., 08:51 elhúzódott az olvasás. Ami nem a könyv hibája, én éltem egy elég erős „Nincs kedvem olvasni” időszakot.

Legrövidebb ideig olvastam:

Sarah Andersen: Macskapásztor című képregényén csak átszaladtam, 2018. április 23., 13:092018. április 23., 15:53 az olvasási időm. Mondjuk ez nem meglepő, ha azt nézem, hogy csupán szövegbuborékok voltak.

Legjobbra értékelt könyv:

Ebben a hónapban egyik könyv se tudta bezsebelni tőlem a maximális 5*-ot, de 4.5*-ot több könyv is kapott: Joanna Nylunk: Sisu, Hermann Irén: Dévény Anna, Lana Millan: Raziel, Keith Stuart: Kockafiú

Legrosszabbra értékelt könyv:

Mimi Taylor: A bosszú ára című új regénye sajnos csak 3.5*-ot tudott kiharcolni magának nálam. Sajnálom, mert előttem mindenki maximumra értékelte és imádta, nekem viszont voltak vele problémáim.

 

***

Most, hogy elmeséltem Nektek az áprilisom, jöjjön egy kis májusi terv. Nekem ezt a hónapot egyrészt az érettségire való készülés, másrészt a Könyvfesztiválon szerzett újdonságaim elolvassa fogja kitenni.

Szóval amiket olvasni fogok:
- Bettina Lemke: Ikegai
- Csing Li: Sinrin-joku
- Anne Bishop: Vörös betűkkel (újraolvasás) + Holló a hollónak
- Érints meg! antológia
- Kertész Erzsébet: Elizabeth (NIOK május)
- Zoe Sugg: Girl online (ESz project)

Amiről olvashattok majd a blogon:
- Lana Millan: Raziel (holnap)
- Zoe Sugg: Girl online (május 14.)
- Keith Stuart: Kockafiú
- Bettina Lemke: Ikegai
- Csing Li: Sinrin-joku
- Anne Bishop: Holló a hollónak



Nektek hogy fog kinézni a májusotok?
Terveztek valamit? Vagy pihentek inkább?
Tartsatok velem továbbra is.

 

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.