Mit olvastam a hónapban? #április Hello May! Mit tartogatsz?

Írta: - 10:50:00

Sziasztok!
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én mindig élvezettel nézem vissza, hogy mennyi könyvet sikerült elolvasnom az adott hónapban, és mik voltak azok.
Június végén Rétánál, aki a HaBár könyves kocsma vezetője (pultosa?), láttam egy tök jó ötletet, úgyhogy megkérdeztem, felhasználhatom-e.
Áldását adta rá, úgyhogy jön az én összesítésem.Áprilisban elég vegyesen olvastam, az életmód könyvektől kezdve a könnyed fantasy regényeken át a képregényekig volt minden.
Mindig havi 4-5 könyvet tűzök ki magamnak, mert úgy vettem észre az elég reális, de egyelőre mindig túlteljesítem. (Ez mondjuk egy tök nagy dolog számomra)
Áprilisban nyolc könyvet sikerült elolvasnom, ebből hat illet a NIOK április témájához, vagyis egy szóból állt a címük.


De most lássunk egy kis statisztikát.

Legtöbb oldalszámú könyv:
Nem gondoltam volna, de Keith Stuart: Kockafiú könyve a maga 460 oldalával az áprilisi olvasmánylistám leghosszabb szereplője. Talán kissé beválasztottam így érettségi előtt, de több ilyen hosszú regényt nem tervezek olvasni egy ideig.

Legkevesebb oldalszámú könyv:

Az, hogy Sarah Andersen: Macskapásztorja a maga 112 oldalával a legrövidebb olvasmányom volt, viszont nem lepett meg. Még kevesebbnek éreztem, hiszen képregény lévén főleg lapozgattam.

Leghosszabb ideig olvastam:J. K. Smith: Ismert ismeretlen című regényét még magamhoz képest is sokáig olvastam,  2018. április 8., 10:02 → 2018. április 15., 08:51 elhúzódott az olvasás. Ami nem a könyv hibája, én éltem egy elég erős „Nincs kedvem olvasni” időszakot.

Legrövidebb ideig olvastam:

Sarah Andersen: Macskapásztor című képregényén csak átszaladtam, 2018. április 23., 13:092018. április 23., 15:53 az olvasási időm. Mondjuk ez nem meglepő, ha azt nézem, hogy csupán szövegbuborékok voltak.

Legjobbra értékelt könyv:

Ebben a hónapban egyik könyv se tudta bezsebelni tőlem a maximális 5*-ot, de 4.5*-ot több könyv is kapott: Joanna Nylunk: Sisu, Hermann Irén: Dévény Anna, Lana Millan: Raziel, Keith Stuart: Kockafiú

Legrosszabbra értékelt könyv:

Mimi Taylor: A bosszú ára című új regénye sajnos csak 3.5*-ot tudott kiharcolni magának nálam. Sajnálom, mert előttem mindenki maximumra értékelte és imádta, nekem viszont voltak vele problémáim.

 

***

Most, hogy elmeséltem Nektek az áprilisom, jöjjön egy kis májusi terv. Nekem ezt a hónapot egyrészt az érettségire való készülés, másrészt a Könyvfesztiválon szerzett újdonságaim elolvassa fogja kitenni.

Szóval amiket olvasni fogok:
- Bettina Lemke: Ikegai
- Csing Li: Sinrin-joku
- Anne Bishop: Vörös betűkkel (újraolvasás) + Holló a hollónak
- Érints meg! antológia
- Kertész Erzsébet: Elizabeth (NIOK május)
- Zoe Sugg: Girl online (ESz project)

Amiről olvashattok majd a blogon:
- Lana Millan: Raziel (holnap)
- Zoe Sugg: Girl online (május 14.)
- Keith Stuart: Kockafiú
- Bettina Lemke: Ikegai
- Csing Li: Sinrin-joku
- Anne Bishop: Holló a hollónakNektek hogy fog kinézni a májusotok?
Terveztek valamit? Vagy pihentek inkább?
Tartsatok velem továbbra is.

 

Ebben a kategóriában

0 megjegyzés