Boldog könyvfüggő vallomásai BOOK TAG

Sziasztok!
Ha hiszitek, ha nem, ilyen hőségben még a könyvmoly agya sem úgy fog, mint normál, emberi hőmérséklet mellett. Amióta ráadásul elolvastam az Egy kegyetlen dalt nem is igazán köt le regény, jelenleg is újraolvasok.
Viszont Matka25 kihívott egy egész rövid TAGre molyon, szóval úgy döntöttem, hogy erre azért válaszolgatok, mert miért ne?
Lássuk a vallomásomat. Mármint a könyvek felé.




Miért szeretsz új könyveket venni?

Miért ne szeretnék? Egyszerűen jó érzés, amikor tudod, hogy új polclakót fog hozni a GLS, aminek majd helyett kell találnod, ráadásul örökre a tiéd, nem kell visszavinni a könyvtárba sem. Arról nem beszélve, hogy engem büszkeséggel tölt el, ha ránézek a full teli könyvespolcomra.



Milyen gyakran vásárolsz új könyveket? 

Azt veszem észre magamon, hogy egyre ritkábban. Meggondolom már, melyik az a könyv, amiért megéri kiadni három-négyezer forintot.
Bár pont néhány napja vettem magamnak új könyvet, a Radnóti házaspár fényképeit tartalmazó kötetet... Na. az tuti jó vásár volt.



Hol szeretsz jobban vásárolni – könyvesboltokban vagy webshopokban? 



Ha webshop-ban vásárolok, kevesebb az esély arra, hogy elcsábulok, és mást is veszek/kinézek magamnak azon kivül, ami belefér a keretbe; arról nem beszélve, hogy így valamennyi kedvezményt is kapok a vásárlásomra. szóval nekem mindenképp megéri. +1 voks az online könyvvásárlás mellett.


Van kedvenc könyvesboltod? 


Igen, Libri párti vagyok. Legalább is a városomban lévő Librié. Annyit jártam már oda, hogy arcról ismerem az eladókat - van, akit névről is -, és ez fordítva is igaz. Mindig segítenek, ha keresek valamit, de azt se bánják, ha bemegyek csak úgy lézengeni. 



Szoktál előrendelni? 


Ha nagyonnagyonnagyon vágyott könyvem jelenik meg (amire esetleg spórolok is), akkor igen, elő szoktam rendelni, az a biztos.



Van havi limited? 


Nincs. Nem szoktam agyatlanul könyvtornyokat vásárolni minden hónapban.


Hogy állsz a könyvvásárlási tilalommal – szoktál élni vele? 


Konkrét tilalommal nem élek magammal szemben, de azért ha tudom, hogy halomban állnak itthon a kölcsön, illetve a könyvtári könyvek, akkor kibírom, hogy ne vegyek újabbat.



Milyen hosszú a kívánságlistád? 


Annyira nem hosszú, 40 könyv van rajta össz-vissz. Tényleg csak azokat kívánságlistázom, amiknek örülnék, ha bármikor a polcomon láthatnám.



Melyik az a három könyv (a kívánságlistádról vagy az előrendeltek közül), amiket most azonnal a magadénak akarsz tudni? 


Azt hiszem, most nincs ilyen könyv. Kissé válságba is kerültem, túl sokat olvastam túl rövid idő alatt, így most inkább a saját, elhanyagolt, régótavárnakasorokra könyveimet veszem kézbe, és lapozom fel.




Ani, Dora, MFKata, van kedvetek kitölteni?
*Hikari

1 megjegyzés:

AniTiger írta...

Itt is köszönöm a kihívást! ^_^ Előző este már időzítve volt ez a tag nálam. :'D

Üzemeltető: Blogger.