Hikari ajánlásával: duológia, trilógia, tetralógia? Minden jöhet (T5W #17)

Sziasztok!
Egy ideje már gondolkodok egy ilyen rovaton, most lett elég időm és kitartásom, hogy nekiálljak és elkészítsem.
A „Hikari ajánlásával” terveim szerint állandó rovat lesz, amit igyekszem rendszeresen hozni.
Különböző szempontok szerint válogatok majd össze három-öt könyv.


Mivel a „Hikari ajánlásával” rovat hasonló perspektívára épül mint a Top 5 Wednesday (és nem is biztos, hogy minden szerdán be tudok szállni majd) ezért ezen belül hozom le a posztokat. Annyi különbséggel, hogy lesz egy külön T5W kép, valamint a bejegyzés címében is megjelenik majd.





Az eheti téma:
Joker; avagy könyvek, amik egy sorozat részei

Erre a hétre nem kaptunk konkrét témát, joker volt, szóval elkészítem egy hónap eleje esedékes bejegyzést. Mivel a NIOK augusztusi témája egy (vagy ez esetben akár több) könyv, ami egy sorozat része, összeszedtem néhány ötletet. 

Utánad a sötétbe duológia

Direkt ezzel kezdtem, mert ez csupán két rész, cím szerint Utánad a sötétbe és Fény az éjszakában.
Eredeti nyelven is csak 1.5 illetve 2.5 rész jelent meg, szóval azt hiszem, nem akkora baj, hogy azok (egyelőre?) nincsenek magyarul.
Még csak az első részt olvastam, de néhány napja kölcsönkaptam a másodikat, szóval pótolom a lemaradást, és nagyon kíváncsian várom, az írónő hozza-e az első kötet színvonalát.



Tökéletes kémia trilógia

Itt a három kötetes versenyzőnk, a Tökéletes kémia, A vonzás szabályai és a Láncreakció című kötetekkel. Az egyik nagy kedvencem ez a trilógia, Alex könyvét többször is olvastam már, és nem tudom megunni. Szeretem ebben a trilógiában, hogy nem teljesen összefüggőek a részek, ha valaki a másodikkal akarja kezdeni, ugyanúgy teljes és lezárt storyt kap, mintha az elsővel kezdené.


Csitt csitt tetralógia

Az egyik nagy kedvenc angyalos sorozatom, köteteim. A Csitt csitt igazán jó nyitás volt, a Crescendot kissé kevésbé szerettem, de a Vihar előtt javított az arányon, a Végjáték pedig határozottan egy jó lezárást adott neki.
Kétszer is olvastam mind a négy kötetet, anno még meg is ihletett egy novella megírására.




Luxen sorozat

Jennifer Armentrout olyan különlegességet alkotott a Luxen sorozattal, amihez azóta se volt szerencsém, pedig néhány könyv már a hátam mögött van. Nem mondom, hogy az öt kötet mindig ugyanolyan színvonalat hozott, vagy azt, hogy néha már nem érzem azt, hogy az utolsó utáni bőrt is lehúzzák róla, de ennek ellenére sokszor olvasós kedvenc, aminek az utolsó három kötetét még egyszer a polcomon szeretném tudni.
Forrás: Internet


Szent Johanna Gimi sorozat

Már jó néhány éve olvastam, tizennégy éves korom körül, de akkor nagyon szerettem. Lehet abban valami, hogy Leiner Laura jókor, jó helyen, jót jelentetett meg. Megszerettette az olvasást azokkal, akik előtte kissé fenntartásokkal kezelték a könyveket, az olyanokkal pedig, mint én, elhitette, hogy képes lekötni egy történet nyolc köteten keresztül. (Emlékszem, anya alig várta, hogy befejezzem egyik-másik kötetet, hogy ő is olvashassa. :))
Nem vagyok benne biztos, hogy most, hogy már egyetemre megyek ugyanúgy élvezném, mint anno, de az biztos, hogy gimnázium előtt valódi életmentő és pánikblokkoló volt ez a sorozat.

Forrás: Internet




Ti szoktatok sorozatokat olvasni? Van kedvencetek?
Többen is írunk T5W posztokat, összegyűjtve megtaláljátok a zónában.
*Hikari

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.