Mit olvastam a hónapban? #szeptember

Sziasztok!
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én mindig élvezettel nézem vissza, hogy mennyi könyvet sikerült elolvasnom az adott hónapban, és mik voltak azok.
Június végén Rétánál, aki a HaBár könyves kocsma vezetője (pultosa?), láttam egy tök jó ötletet, úgyhogy megkérdeztem, felhasználhatom-e.
Áldását adta rá, úgyhogy jön az én összesítésem.


Na, hát eltelt ez a hónap is. Beköszöntött az ősz, hűvös szelek járnak, szokom az egyetemet, de legnagyobb örömömre olvasni is volt időm. Magyar BA előnyei, első rész.
De lássuk, ez mégis hány kötetet, és milyen statisztikát eredményezett.


Felirat hozzáadása


















Legtöbb oldalszámú könyv:

Ugyan nem sokkal, csak kb. tíz oldal plusszal nyerte el ezt a posztot V. E. Schwab: Viszály című regénye, a maga 392 oldalával.

Legkevesebb oldalszámú könyv:

Fazekas Mihály: Ludas Matyi című könyve eddig kimaradt az életemből, a hónapban pótoltam, és a maga 34 oldalával a legrövidebb olvasmányom is lett.

Leghosszabb ideig olvastam:

Ide V. E. Schwab: Viszály című könyve kerül, 2018. szeptember 16., 09:48 → 2018. szeptember 20., 17:50 tartó olvasási dátummal. Nem tudom, miért tartott ennyi ideig az olvasása, pedig nem volt rossz könyv, kifejezetten lekötött. Remélem hamar jön a folytatás, mert elég függővéges.

Legrövidebb ideig olvastam:

Az, hogy ide Csokonai Vitéz Mihály: Dorottya című műve került, nem ért meglepetésként, hisz az olvasási ideje, pont egy vonatút volt: 2018. szeptember 14., 14:31 → 2018. szeptember 14., 17:35.  Egyébként egész jól lekötött, bár biztos, hogy nem fogom olvasni még egyszer.

Legjobbra értékelt könyv:

Ide 2+1 könyv kerül, kötetenként 4.5*-ot adtam mindegyikre.
Fredrick Backman: Mi vagyunk a medvék -
Fredrick Backman stílusa annyira magával ragadó, és olvasmányos, hogy még az olyan szkeptikus olvasókat is beszippantja, mint amilyen én vagyok. 
Egyszerre komoly, és könnyed, szórakoztató és szívszorító. 
V. E. Schwab: Viszály – Izgalmas, újszerű fantasy volt, vegyítve egy kis sci-fi jelleggel, és olyan karakterekkel, akit egyszerre szeret és utal az olvasó.
J. K. Smith: Szerelem hirdetésre – Ez az a bizonyos +1, hisz újraolvasás volt. Ennek ellenére még mindig élveztem, kikapcsolt, és szórakoztatott, alig várom, hogy az írónő új könyvét is a kezembe vehessem.



Legrosszabbra értékelt könyv:

A hónapban nem volt „pocsék” könyvélményem. Ilyen se volt még kéremszépen


Ti miket olvastatok a hónapban?
*Hikari

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.