Halloween (olvasási) maraton

Sziasztok!
Ma kezdetét veszi egy játék, aminek igazából a világon semmi tétje nincsen, de mivel sok időm lesz olvasni a következő időszakban, így úgy gondoltam, akár részt is vehetek rajta.
Lássuk, mi is ez a Halloween (olvasási) maraton.


Teljesen véletlenül láttam meg FairyDust karcát molyon, és úgy voltam vele, hogy nem rossz ötlet, elvégre csak olvasni kell, és amúgy is azt tettem volna.
Szóval kitöltöttem a jelentkezési lapot, és őrült módon megtippeltem magamnak, hogy majd elolvasok 6666 oldalt.
Nem vagyok normális, mi? Tudom, tudom.
Legyen inkább 666, így magamnak, az valószínű meglesz. De, hogy 6000+ oldal bukta, az olyan biztos, minthogy megírtam ezt a bejegyzést.

Mutatom mely könyveket tervezem elolvasni október 22-31. között.


Justina Chen Headley: Iránytű önmagamhoz
Igazából már elkezdtem, de 169 oldallal még mindig be tudok szállni a buliba. Az is több, mint a semmi, emberek.
Kb. öt évvel ezelőtt olvastam először, de akkor nem született róla blogbejegyzés, szóval főleg emiatt került újra a kezembe. Egyelőre úgy érzem, hogy nagyon jó időben elevenítettem fel a kapcsolatom a könyvvel.


Lylia Bloom: Ne mondd, hogy szeretsz
Az írónő Védtelenül című regényét szerettem, ez pedig úgy rémlik, hogy tetoválással van kapcsolatban, plusz 256 oldallal a legrövidebb tervezett olvasmányom. Kíváncsian várom a saját véleményemet is erről a kötetről.


Shannon Messenger: Vihar szeli ketté
Ez is egy újraolvasás lesz, „csak” azért fogok végignyálazni 432 oldalt, hogy kerüljön ki belőle blogbejegyzés. Na jó, ez így nem igaz: azért fogok végignyálazni ennyi oldalt, mert anno úgy rémlik, hogy nagyon tetszett, és egész újszerű fantasy ötlettel dolgozik. Meglátjuk, mi lesz a véleményem róla.


Timothy Kurek: Kereszt a szekrényben
Ezt annyit keresgéltem a könyvtárban, hogy már majdnem otthagytam, de végül mind a 384 oldalával hazajött velem. Régen olvastam Szivárványkörös kötetet,  ez pedig nem csak LMBTQt, hanem a kereszténységet is témaként használja. Van egy olyan sandagyanúm, hogy az olvasmánylistám egyik, ha nem a legmegosztóbb és gondolatébresztőbb könyvét kölcsönöztem ki.


Vic Parker: Klasszikus rémtörténetek
Úgy voltam vele, hogy legyen valami ilyesmi is, ha már halloween meg olvasás, szóval hazahoztam ezt az 512 oldalas féltéglát. Gyermekkönyvtárból kölcsönöztem, szóval gyanítom, nem lesz túl ijesztő, de ahogy beleolvastam, nagyon szép, illusztrált kiadás, úgyhogy jó esélyekkel indul.


Jay Kristoff: Vihartáncos
Annyi pozitív, mint ahány negatív véleményt láttam már erről a könyvről. Nagyon felkeltette az érdeklődésem, hogy mit lehet írni 496 oldalban, ami ennyire látványosan vagy nem, vagy nagyon tetszik az embereknek. A borító mondjuk engem megvett, szorítok magamnak, hogy a történetben se csalódjak.


Delphine de Vigan: No és én
Már ezt is olvastam, sőt, novellát is írtam a hatására, de értékelni még nem értékeltem. Szóval előről kezdem majd, nem túl hosszú, csupán 216 oldal, de emlékeim szerint már ennyi is gondolatokat ébresztett bennem. Kíváncsi leszek, második olvasásra mégis milyen érzéseket, mondanivalót vált ki belőlem.


Tabitha Suzuma: Kimondhatatlan
Na, ez az a könyv, amit valaki vagy imád, vagy teljesen megbotránkozik rajta.  388 oldal, de mondhatni, a témája erősen TABU. Ashley évek óta ajánlgatja, szóval végül csak engedek a „nyomásnak” és bele fogok kezdeni a maraton ideje alatt.



W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete
Ebben még nem vagyok biztos, hogy belefog férni az időintervallumba, de már múlt hónapban is terveztem olvasni, akkor nem volt hozzá hangulatom. 352 oldal, szintén olyan regény, aminek a története nem ismeretlen számomra, csak eddig még nem véleményeztem. Lehet, hogy most újraolvasom, aztán novemberben majd írok is róla. Kiderül, mi és hogyan alakul.


Akárhogy számolom, ez bizony a közelében sincs a „kitűzött” 6000 oldalnak, de nem zavar. Ha mindet sikerül elolvasnom + értékelnem a játék miatt, már amiatt is büszke leszek magamra.

Itt hagyok egy kis zenét is a könyvek mellé, mert miért is ne?

Ti részt vesztek a játékon?
 Olvastatok valamit az én tervezettjeim közül?
*Hikari

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.