Mit olvastam a hónapban? #január

Sziasztok!
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én mindig élvezettel nézem vissza, hogy mennyi könyvet sikerült elolvasnom az adott hónapban, és mik voltak azok.
Június végén Rétánál, aki a HaBár könyves kocsma vezetője (pultosa?), láttam egy tök jó ötletet, úgyhogy megkérdeztem, felhasználhatom-e.
Áldását adta rá, úgyhogy jön az én összesítésem.


Igazából én lepődtem meg a legjobban, amikor ránéztem a januári összesítésem. Az oké, hogy eldöntöttem, nekiállok angolul olvasni, és kezdésként a könnyítetteket vettem elő, meg becsúszott egy-két mesekönyv is, de attól még sok a 12 olvasás. Ha az évem többi hónapja is ilyen lesz, akkor... elég elvetemült vagyok.


Nézzük, hogy statisztikailag milyen volt ez a hónap.

Legtöbb oldalszámú könyv:
Ugyan csak cirka ötven oldallal, de akkor is több, szóval 496 oldallal Szaszkó Gabriella: Vigyázz rám című könyve került ide. Emlékeim szerint egyébként, a trilógiának is ez a leghosszabb kötete, de javítsatok ki, ha esetleg tévedek.

Legkevesebb oldalszámú könyv:
Ide tudtam, hogy valamelyik könnyített, vagy valamelyik mese kerül, és igazam lett. A maga 52 oldalával Janet Hardy-Gould: Henry VIII and his Six Wives (Oxford Bookworms) kötete volt a hónapban a legrövidebb olvasmányom.

Leghosszabb ideig olvastam:
Sejtettem, hogy mivel mostanában túl sok időm volt olvasni úgy is fogalmazhatok, hogy nem volt más dolgom., így igazán elhúzódó olvasásom nem lesz. 2019. január 19., 09:17 → 2019. január 21., 12:18 között az Edith Pattou: Északfi című ifjúsági könyvében mélyedtem el, és meglepetésemre ezt olvastam a leghosszabb ideig (Pedig azt hittem a Vigyázz rám fog ide is kerülni)

Legrövidebb ideig olvastam:
Kyra Sundance – Chalcy: 101 kutyatrükk című könyvét csak átlapoztam, hiszen főleg képek, illetve a parancsok teljesítésének menete van benne leírva, abban se vagyok biztos, hívhatom-e ezt egyáltalán olvasásnak. 2019. január 11., 10:58 → 2019. január 11., 11:53 között foglalkoztam vele, szóval túl sok időt nem vett igénybe.

Legjobbra értékelt könyv:
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Ez a srác és Szaszkó Gabriella: Vigyázz rám című könyve is 4,5 csillagot kapott tőlem.
Bár igaz, hogy utóbbira majdnem megadtam a maximális értékelést, de aztán mégis úgy éreztem, hogy azért 110%-ban nem vagyok elégedett, így nem kapja meg.
Előbbi pedig, hiába egy hiánypótló regény a magyar könyvpiacon, a benne leírt testiség nekem egy idő után sok volt, ezért is csúszott le az 5 csillagról.



Legrosszabbra értékelt könyv:
Sajnos a két K. A. Tucker regény csupán 3,5 csillagot kapott tőlem. A Tíz apró lélegzet csillagozása újraolvasás után csökkent le számomra, a folytatásra az Egyetlen kis hazugságra pedig hosszas gondolkodás után adtam ennyit. Nekem utóbbi a négy csillaghoz gyenge, a háromhoz viszont túl olvasmányos volt. Értem én, miért szeret(t)em az írónőt, de valahogy úgy érzem, nekem nem nyújtott most akkora élményt, mint vártam.



BLOGRA KIKERÜLT ÉRTÉKELÉSEK:
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Ez a srác
~ Szaszkó Gabriella: Vigyázz rám
Kavagucsi Tosikadzu: Mielőtt a kávé kihűl 
~ K. A. Tucker: Tíz apró lélegzet (újraolvasás) + Egyetlen kis hazugság
~ Edith Pattou: Északfi


Nektek milyen volt a január? Miket olvastatok?
*Hikari

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.