Legális e-könyvek a karantén idejére

Az emberek önkéntes karanténba vonulnak, minimalizálják az egymással való érintkezést. Sorra zárnak be a mozik, színházak, könyvtárak is.
A futárcégek még egyelőre dolgoznak, de szerintem idő kérdése ez is...
Úgyhogy jöjjön néhány szuper könyv, amiket beszerezhetsz anélkül, hogy ki kellene tenned a lábad otthonról.

Tény és való az illegális letöltések nem kedveznek a könyvpiacnak. Ha magyar az író, akkor pláne nem.
Ugyanakkor teljesen véletlenül találtam egy nagyon jó honlapot, ahol legálisan lehet rengeteg e-könyvhöz jutni. Aztán nem sokkal később észrevettem, hogy a Maxim kiadó is elérhetővé tette néhány regényét elektronikus formában.


Ha szemfüles az ember, az Amazonról is rengeteg könyvet szerezhet be sokszor ingyen, nekem az angol nyelvű könyveim 99%-a onnan van. Ugyanakkor azt is tudom, hogy nem mindenki tud/szeret idegen nyelven olvasni (én sem, ezen szeretnék majd változtatni), így most ajánlok néhány kortárs magyar nyelvű könyvet, amiket ha megszereztek kindlere/telefonra/gépre, kisebb az esély, hogy támadások érnek benneteket, hiszen ugyanúgy fizettek a könyv(ek)ért.


Kleinheincz Csilla: Ólomerdő
Ez egy csodálatos mese. Mese a felnőtteknek, hogy újra gyerek lehessenek. Mese a felnőtté válásról, a kimondott szó erejéről, a felelősségről, a döntésekről. Egy történet amely példát állít, egyszerre varázsol el, és döbbent meg, miközben magához húz mint egy anyai kar, hogy újból megtanítson hinni a mesékben és a csodákban.
A bővebb értékelésemet ITT éritek el, a könyvet pedig ITT tudjátok megvásárolni. Hozzáteszem nem csak ezt, hanem a trilógia mindhárom kötetét.


Jessica Koch: Közel a horizonthoz
Tabu témák tömkelege ez a történet, olyan dolgok kerülnek előtérbe, amit hallva az emberek többsége még mindig befogja a fülét, becsukja a szemét. Mintha azzal, hogy nem vesz tudomást, nem is léteznének. Pedig léteztek akkor, léteznek most is… és félek attól, hogy hiába telt el húsz év, még mindig nem vagyunk kellő módon elfogadóak, még mindig túl sokan vesznek fel önként szemellenzőt.
Nem akarom, hogy igaz legyen, de az élet nem kívánságműsor. Soha nem volt, és soha nem is lesz az.
Még mindig nem tűnt el a gombóc a torkomból. Valószínűleg egy ideig nem is fog. A szívem egy része a sorok között marad, én pedig megváltoztam. Hatással lett rám ez a könyv.

A bővebb értékelésemet ITT éritek el, a könyvet pedig ITT tudjátok megvásárolni. Egyelőre a második részét nem, de látok rá esélyt, hogy előbb-utóbb az is beszerezhetővé válik.


Szaszkó Gabriella: Maradj velem
Ez a regény van olyan jó, mint a hasonló témájú külföldi társai.
Kell hozzá egy megfelelő hangulat és az is előny, ha nem olvasol előtte fülszöveget. Én szoktam, de most előnyömre vált, hogy nem tettem.
A testvéri kapcsolatot nagyon szerettem benne, mindenkinek kéne egy Chris. Vagy David.
A cselekmény nincs tele nagy meglepetésekkel, – inkább csak az a kérdés motoszkált a fejemben, hogy „mikor?” történik meg egyik-másik ötletem -,mégse untam egy percig sem.
Én magam is meglepődtem, hogy ennyire tetszett, remélém az irónő nem egykönyves szerző lesz, nagyon szivesen olvasnék még tőle.

A bővebb értékelésemet ITT éritek el, a könyvet pedig ITT tudjátok megvásárolni. Hozzáteszem nem csak ezt, hanem a trilógia mindhárom kötetét.


Anne-Dauphine Julliand: Két kis lábnyom a homokban
Nem könnyű, rózsaszín és legkevésbé sem vidám történet. Inkább nehéznek, és keserédesnek mondanám.
Ajánlom, de mégsem mindenkinek: kell hozzá nem kevés lelkierő, és a százas zsebkendő sem árt. De nagyon remélem, hogy sokan fogják elolvasni, mert ez a könyv nem csak egy anya vallomása…nem csak egy gyönyörű és gondolatébresztő történet.
A bővebb értékelésemet ITT éritek el, a könyvet pedig ITT tudjátok megvásárolni.


John O'Leary: Tűzben égve
Ez egy olyan történet lett, amit nem elég egyszer elolvasni. Elő kell venni újra és újra, mert biztos vagyok benne, hogy mindig fog tudni újat adni.
Tudjátok mi a megdöbbentő? Hogy minden esemény ellenére John nem vesztette el a hitét, sőt, ha lehet, még erősebb lett. Ezt pedig nagyon becsülöm benne.
Lukács evangéliumának 9. fejezetének 11. versében van egy találó igeszakasz: „Akinek gyógyulásra van szükségük, azokat meggyógyítom.”
Ez a könyv balzsam volt a saját lelkem sebeire is. Igazi löket az élethez, a továbblépéshez.

A bővebb értékelésemet ITT éritek el, a könyvet pedig ITT tudjátok megvásárolni.


Sarah Pinborough: 13 perc
Ez a könyv durva kilépés volt az én megszokott kis műfaj-kuckómból, de az a helyzet, hogy nem igazán bánom.
Néha kell ilyen is, nehogy ráunjon az ember a szeretett műfajra.
Az biztos, hogy érdekes, és határozottan leköti az embert, mert nem szívesen teszed le, amíg mindenre fény nem derül.
Egyszerre vagy Tasha, aki tizenhárom percig halott volt.. Becca, aki egyensúlyozik az igazságok és az illúziók közti vékony kötélen. Benett felügyelő, aki próbál rátalálni a megoldásra. Haley és Jenny, akik talán többet tudnak, mint amit elmondanak.
Csak egy olvasó vagy, akit beszippantott egy történet, aminek olvasása közben már a saját megérzéseidben is kételkedsz. Lehet, hogy jól teszed, ám lehet tévúton jársz.
Igaza van Stephen King-nek: nem lehet letenni.

A bővebb értékelésemet ITT éritek el, a könyvet pedig ITT tudjátok megvásárolni.


Ella Maise: Akarlak, Adam Connor
Az első kötet ismerete nélkül is olvasható, garantálom, hogy önmagában is remek szórakozást és kikapcsolódást nyújt.
Ha szereted a romantikát, némi erotikával vegyítve, akkor ez a te könyved. Szóval tessék megszerezni, fellapozni, és elkezdeni. Hidd el, a végére te is akarsz magadnak majd egy Adam-et. Vagy Aiden-t. Esetleg mindkettőjüket.

A bővebb értékelésemet ITT éritek el, a könyvet pedig ITT tudjátok megvásárolni.



Igyekeztem sokféle könyvet ajánlani, az igaz történettől kezdve a thrilleren át, a romantikus ponyvákig, szóval remélem, valamelyikhez meg tudtam hozni a kedveteket.
De érdemes körbenézni, lehet sokkal több regény elérhető legálisan, mint elsőre hinnétek.


Olvassatok sokat, és vigyázzatok magatokra!
*Hikari
Üzemeltető: Blogger.