2020. március 30.

Maradj otthon BOOK TAG

Mint láthatjátok, megújult a blog kinézete (innen is köszi Ashley), plusz itthon vagyok már harmadik hete (önkéntes karantén + távoktatás), úgyhogy gondolatelterelés gyanánt kitöltöttem egy tök szuper BOOK TAGet, amire AniTiger hívott ki. Az ő válaszait ITT olvashatjátok.

Vágjunk bele!



Lakás - Hol/hogyan szeretsz otthon olvasni?
Az ágyban olvasást preferálom bekuckózva, félig ülő, félig alvó pozíciót felvéve. Igen, ez a legtöbb embernek pont olyan kényelmetlen, mint hangzik, nekem viszont fontos, hogy a fejem is meg legyen támasztva.

 Konzerv - 1 könyv, amit mindenképpen be kell szerezned otthonra
A „mindenképp” miatt elbizonytalanodtam. Rendbe kellene már tennem a kívánságlistám, mert simán elképzelhető, hogy vannak rajta szép számmal olyan könyvek, amikből nem biztos, hogy szeretnék saját példányt…
Ami viszont nagyon izgatja a fantáziám az Lana Millan Raziel sorozatának második része. Az első nagy kedvencem, tuti beszerzem a másikat is.

Gumikesztyű - 1 könyv, amihez más nem érhet, mert sosem adod kölcsön
Itt nem tudok egy konkrét könyvet mondani, már csak azért sem, mert nagyon kevés embernek adok kölcsön. Akik pedig benne vannak ebben a körben, azok kb. bármit kérhetnek, odaadom.
Oké, talán a dedikált szépségeimet kétszer is átgondolom, odaadjam-e a bárkinek, ez igaz.

Szájmaszk – egy borító, amin nem látszik az arc alsó része
Végig kellett ugyan böngésznem a magánkönyvtáram és már épp feladtam volna, amikor megláttam Szilvási Lajos: Egymás szemében című könyv borítóját. Sehol egy arc, csak két tekintet.


WC papír - 1 könyv, amire kár volt papírt pazarolni
Mazochista lévén jó néhány ilyen könyvet tudok, de ami egyértelműen listavezető az Szűcs Vanda története. Már annyi helyen említettem, mint elrettentő példa, hogy tuti lesz, aki csak azért akarná elolvasni, de kérlek. Ne!

Koronavírus – a kedvenc koronás borítód
Devney Perry: Gypsy King friss amazonos beszerzés és egyértelműen a borítója fogott meg. A koronával, meg minden.

Karantén - 3 könyv, amit el szeretnél olvasni mostanában
M. R. Carey Kiéhezettek és Margaret Atwood Boszorkánymagzat című könyve a napokban érkezett recenzióként, így őket mindenképp olvasom áprilisban. Erin Morgenstern Éjszakai cirkusza is régóta várólistás, szerintem áprilisban sorra is kerül.

TV/Netflix - 5 könyv, aminek imádtad a filmadaptációját
Nem vagyok nagy filmes, de öt filmadaptációt talán össze tudok szedni. A Pál utcai fiúkat a mai napig jobban szeretem filmben, mint könyvben.
A Két lépés távolság és a Mielőtt megismertelek ugyanolyan jó lett filmben, mint könyvben.
Anno a Csillagainkban a hibában sem csalódtam.
A Marley meg énen pedig bőgök, akár filmben nézem, akár elolvasom.

Internet böngészés - 3 könyv, aminek nagyon vártad/várod a megjelenését
Elvileg nyáron jelenik meg, bár nem tudom, a járvány miatt fog-e csúszni és ha igen, mennyit. Ella Maise: Hozzád megyek Jack Hawthorne című könyvét eléggé várom.
A korábban említett Lana Millan regényt szintén.
Hm, mi is legyen a harmadik? Egy már megjelent könyv, amit még nem olvastam, de nagyon szeretném: Philipp Schott: Egy
kisállatrendelő hétköznapjai

Kézmosás - 1 könyv, amit már azelőtt is olvastál, hogy menő lett
Jessica Koch: Közel a horizonthoz ilyen. Nyáron olvastam, akkor még nem volt túl ismert, aztán jött a film (meg a filmes borítós könyv), és hirtelen MINDENKI olvasta. Kicsit kettős érzés van bennem ezzel kapcsolatban. Szuper, hogy megismerik ezt a nem mindennapi sztorit, de sokkal értékesebb annál, minthogy a film miatt váljon felkapottá.



Nem hívok ki senkit, forrásmegjelöléssel bárki viheti nyugodtan.

Vigyázzatok magatokra!
*Hikari


Üzemeltető: Blogger.