Viszlát Március! Helló Április!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én mindig élvezettel nézem vissza, hogy mennyi könyvet sikerült elolvasnom az adott hónapban, és mik voltak azok.
Június végén Rétánál, aki a HaBár könyves kocsma vezetője (pultosa?), láttam egy tök jó ötletet, úgyhogy megkérdeztem, felhasználhatom-e.
Áldását adta rá, úgyhogy jön az én összesítésem.

Igazán tartalmas március van mögöttem. A világ megváltozott, vagy legalább is változóban van, de keresem a jó oldalát: volt időm olvasni.



Legtöbb oldalszámú könyv:
Sara Raasch: Hó mint hamu című regénye 496 oldal, kevesebbnek éreztem. Voltak benne ugyan üresjáratok, amiket kivéve kevesebb lehetett volna, de összességében jó volt ez így.

Legkevesebb oldalszámú könyv:
Egy angol nyelvű könyv kerül ide márciusban. John Ulutunu: Bruce The Kickin' Chicken igazán aranyos mese, és csupán 30 oldal.

Leghosszabb ideig olvastam:
Nicolas Barreau: Montmartre-i szerelmes levelek könyvének olvasása eléggé elhúzódott, (többször félre is akartam tenni egyébként) ami annyit takar hogy 2020. március 25., 21:55 → 2020. március 31., 22:20 közt olvastam.

Legrövidebb ideig olvastam:
Az oldalszám miatt nem lepett, hogy Thomas Brezina: Csikóváró tavasz című könyvét 2020. március 12., 11:39 → 2020. március 12., 14:08 között olvastam. 

Legjobbra értékelt könyv:
Papp Dóra Fénytörés című regénye 4,5*-ot kapott tőlem. Rezgett a léc, majdnem odaítéltem neki a max csillagot, aztán úgy döntöttem, azt meghagyom a folytatásnak.

Legrosszabbra értékelt könyv:
A NIOK márciusi témája miatt kezdtem el olvasni Babits Mihály Barackvirág című meséjét. Nos... Azt kell mondjam, hogy erősen vitatom, ez a mese valóban „páratlan kedvességű”-e. Szerintem inkább eléggé elvont és morbid, főleg a második felében.

BLOGRA KIKERÜLT ÉRTÉKELÉSEK
Sarah Raasch: Hó mint hamu
Alexandra Christo: Egy birodalom végzete
Papp Dóra: Fénytörés + interjú
Jennifer L. Armentrout: A legsötétebb csillag



***

Helló Április! Helló Olvasóim!

Márciusban lelassult a világ, az élet, az emberek. Magunkba nézés van, elcsendesedés, átgondolás, tervezés. És ez valószínűleg áprilisban is így lesz, sőt!
Nem lesznek tömeges bandázások,  Könyvfesztivál, a jó idő szabadban való kiélvezése.
Otthon maradás lesz.
Mert most ezt kell tennünk.

Keresem ebben a helyzetben a pozitívat és azt hiszem meg is találtam. Például, ha a távoktatás szemszögéből nézem, mindenképpen előny, hiszen nem kell menni sehová, ha akarom, az ágyamból, mackónadrágban hallgatom meg az előadást.
Nem érdekel senkit.
Úgy döntöttem, hogy egyelőre élek a Netflix élménnyel is, úgyhogy gyanítom, egy csomó sorozatot fogok nézni.
Ha április, akkor nanowrimocamp, szóval írni is fogok ezerrel. De hogy mit és mennyit, az egyelőre még képlékeny.

Olvasni is tervezek, bár túl sokat nem tervezek előre.
- M. R. Carey: Kiéhezettek
- Margaret Atwood: Boszorkánymagzat
- Cselenyák Imre: Áldott az a bölcső

Értékelés az első kettőről tuti jön még hó elején, hiszen friss recenziós példányok. A többi értékelés majd alakul, attól függően mit fogok olvasni. Néhány újraolvasás is tervben van, azokról pedig értelemszerűen nem lesz új poszt.

Ti mit terveztek áprilisra?
Hogy bírjátok az otthonlétet?
*Hikari
Üzemeltető: Blogger.