2015. december 26.

Leiner Laura: Hullócsillag (Bexi 2.)

"Bexi sokat adott nekem, szinte mindent, de olyan nincs, hogy csak kapunk. Ezért adnunk is kell valamit."

Kiadó: Gabó
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 412
Fülszöveg:
Bexi, akinek mostanra megjelent, és zajos sikert aratott a második nagylemeze, az Offline, továbbra is sikeres énekesnő, Nagy Márkot viszont teljesen elfelejtették, mert végül nem ő nyerte a tehetségkutató műsort. Körte mindent megtesz, hogy ismét sikeressé tegye Márkot, de ez nem egyszerű, nagyon mélyről kell felhozni a srácot. És hát ott vannak neki Aszádék is, még mindig a garázsában. Ezért aztán Körte megragadja a romlott majonéz miatt adódó lehetőséget, és belegyezik abba, hogy menedzseltjeivel Londonba repüljön egy utazási műsor forgatására.



Pár napja fejeztem be és írtam is a Bexi sorozat első kötetéről, ami ugyan felülmúlta a várakozásaimat, viszont a kedvenckönyvek szűkös listájára nem került be.
Valahogy mégis érdekelt, hogy miként alakul a szereplők sorsa, szóval esélyt adtam a második résznek is.

Ami rögtön egy meglepő dologgal nyit: Nagy Márk bukta a tehetségkutatót. Bizonyám, Mr. Önbizalom elcseszett mindent, amit el lehetett, így az ellenfele aratta le a babérokat.
A srác teljesen magábaroskadt, még a magát fotózástól is elment a kedve, miközben Bexi szinte berobbant a köztudatba az Office című lemezével.
Ilyen ez a popszakma.
De persze nem lenne négyszáz oldal a regény, ha csak ennyiről szólna.
Van benne minden finomság: hullócsillag, ex, mozi, és egy utazás is Londonba...
De akkor szépen sorban.
Mint mondtam, elég sok minden történik a regényben, tulajdonképpen rövid idő alatt. A verseny utáni heteket néhány oldalban összefoglalja nagy vonalakban az írónő, aztán már ott is vagyunk mindennek a közepén.

Ami, - hogy is mondjam? - nem sok minden. Nekem lassú volt a cselekmény az elején, Beka pedig rém unalmas. Vagy idegesítő. Mikor hogy viselkedett.
Merthogy nem csinált sok mindent a síráson és a gyerekes nyavajgáson kívül, az tuti. Ja, de írt egy dalt.  Egy piszok jó dalt, ezt aláírom. Ám annyira feleslegesnek tartottam a hisztijeit. Az isten szerelmére...hiába sikeres, tanulni kell, és ő ezt valahogy nagyon elfelejtette. Példának okáért. Ráadásul úgy éreztem, hogy sokszor piszok bántó, és ő ezt észre sem veszi.
Aztán jön egy lehetőség, egy londoni út, amiben a kis sztárocskánk viselkedése nem sokat változik. A helyzet viszont igen.

A főhősnő hiába lett enyhén unszimpatikus, van, ami nem változott: Márk egy idő után visszarázódik, és továbbra is imádja magát. Körte még mindig a kedvenc menedzserem. Aszádékot nem egyszer nevettem hangosan. Evelin pedig bebizonyította, hogy nem minden a külsőségekben rejlik.

A Londonban játszódó részek voltak a könyv erősségei. De tényleg. Azokat már sokkal könnyebben olvastam, mert végre történt is benne valami: Kiderültek dolgok, pörgősebb lett a cselekmény, Aszádék brillíroztak. És még sorolhatnám, de inkább olvassátok el magatok.
Volt a regénynek két szereplője, akikkel nem tudtam mit kezdeni. Késtél-gyerek, alias Geri és Anti. Az előbbi, hol el, hol feltűnt, teljesen összezavarva a szálakat, meg Beki amúgy se teljesen egyenesen gondolatait.

Annyira de annyira tud idegesíteni egy-egy helyzetben a szerelmi háromszög...nos ez ilyen volt. Márk teljesen normális viselkedik a lánnyal, amit mellesleg élvez Bexi is, erre jön a Késtél gyerek, és beleköp a levesbe, hogy kezdődhessen előről a "Kit is szeretek tulajdonképpen?" kérdés megválaszolása. Nagyon remélem, hogy Bexi hamarosan döntésre jut, mert ez így nem a legjobb felállás...bár valami azt súgja, hogy még várnom kell erre a döntésre.

A másik szereplő ugye Anti, akit az első részben egy kedves, segítőkész barátnak ismertünk meg, aztán jött egy helyzet, és rá egyáltalán nem jellemző módon úgy kiborult, hogy csak pislogtam, hogy most MIVAN? Mert rendben, boruljon ki, de akkor már kereshetett volna valami olyan okot, amin hihető. Vagy nem is hihető...inkább racionálisabb.

Összességében így két rész után azt mondom, hogy van a témában lehetőség, ezt a részt most mégsem éreztem annyira erősnek, mint lehetett szerettem volna. Sőt, az sincs bennem, hogy nekem "KELLAFOLYTATÁS". Majd idővel megszerzem, és valószínű el is olvasom.
Ez a rész meg...nos, mint az elődje, kikapcsolódni tökéletesen megfelel, egy-két nap alatt olvasható is. Amolyan töltelékkötet lett számomra, de van ilyen :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.