2015. december 24.

Leiner Laura: Késtél (Bexi 1.)

" - Mit keresek egy olyan világban, ahol minden Nagy Márk körül forog? - suttogtam magamnak a plafon felé bámulva.
- Hé, te is ilyennek látod a világot? Mert én is - vigyorgott Márk undorító magabiztossággal az arcán." 
Kiadó: Gabó
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 416
Fülszöveg:
Budai Rebeka, aki tizenhat évesen egy gimnáziumi együttesben játszott, egy átlagos napon zenés videót posztolt az egyik közösségi oldalra. A dal pillanatok alatt hihetetlenül népszerű lett, és Rebekát felkarolta Körte, a tetoválóművészből lett zenei menedzser. Azóta az egész ország Bexiként ismeri a tinisztárt. 
Bexit most egy zenei tehetségkutató műsor elődöntőjébe hívják, hogy duettet énekeljen Nagy Márkkal, az egyik versenyzővel. Menedzsere tanácsára a lány eleget tesz a felkérésnek, mert kell a reklám a hamarosan megjelenő második lemezének. És ezzel kezdetét veszi egy nagyon zűrös hét. 




Gondolom, a tinédzserek között nem kell nagyon bemutassam Leiner Laurát. Az írőnő annak idején berobbant a könyvmolyok szobájának könyvespolcára a Szent Johanna Gimi című sorozattal.
Bevallom, annak idején a könyvek engem is megvettek kilóra, és hiába jött ki azóta más regény az írónőtől, őszintén bevallom, nem tudtak megfogadni.
Ez a regénye mégis érdekesnek tűnt, úgyhogy úgy döntöttem teszek vele egy próbát.

A történet főszereplőjeként megismerjük Rebekát vagy Bekát, esetleg Bexit, ki hogyan szereti hívni. A fiatal lány a véletlennek köszönheti, hogy annak idején megtalálták, és be is futott, mint énekesnő.
Aztán egyszer csak jön egy tehetségkutató, egy duetteste, és Bexi élete még jobban felpörög, ráadásul senki nem tudhatja, mi lesz a hét vége. Annyi biztos, hogy show time lett...teljesen és megállíthatatlanul.
Laura annak idején magasra tette a lécet, ez tény. Mikor annak idején elolvastam, nagyon szerettem a sorozatot, még hiányérzet is volt bennem, elvégre mégis csak 8 kötetet keresztül kísértem végig a könyv szereplőit.
Én nem éreztem ezt a varázst a többi kötetében, a Késtélben mégis volt valami, ami megfogott. Úgyhogy fogtam, és egy nagy bögre tea mellett elmerültem a történetben.

Valljuk be, a mai világban már a csapból is a tehetségkutatók folynak. X faktor, Csillag születik, Hungary's got tallen-t, hogy csak párat soroljak. Érdekes lépés volt ekkora médiafigyelemmel ilyen témához nyúlni.
Nem tudom, mit vártam a regénytől. Kikapcsolni mindenesetre kikapcsolt, ráadásul elgondolkodtam, hogy vajon tényleg úgy működnek a dolgok, ahogy le van írva. Vajon tényleg ennyi munka van három perc műsor, pár perc osztatlan figyelem miatt?
Nem zárom ki a lehetőséget.

Nem volt rossz belátni a kulisszák, a színfalak mögé, és erre még ráerősíttek a szereplők. Nem volt tökéletesek, sokszor bosszantott mind Bexi, mind pedig Márk (főleg az utóbbi), de például Körtét és a FBA tagokat nagyon bírtam.
Kicsit kibővítve: Bexi fiatalként bekerült a sztárvilágba, ennek ellenére nem vált idegesítő, hisztis sztárocskává, pedig meg volt rá az esély. Nem is kevés...
Ellenben Nagy Márk már egy másik tészta. Heteken keresztül körülrajongják, interjúk, kamerák, minden amit csak el lehet képzelni. A srác pedig természetesnek veszi, hogy ez később is így lesz. Bevallom, elég sokszor forgattam a szememet. Tizennyolc éveshez képest, néha nagyon gyerekes viselkedett, bár a beszólásain általában mosolyognom kellett, szóval nem rossz srác ő.

A kevésbé hangsúlyt kapott szereplők közül egyértelműen Körte volt a kedvencem.  Tulajdonképpen a nevén se akadtam fent, simán betudható a "rock 'n roll" stílusának. Bexinek mindig jót akart,  és hiába nem mutatta ki folyamatosan, érezhető volt, hogy fontos neki a lány sorsának alakulása.
Anti igaz barát, teljesen normálisan viszonyul a lányhoz, és mindig ott van, ha ki kell billenteni Bexit a melankóliából.
Bexi anyukája és húga is nagyon szimpatikus volt. Nem akadtak ki azért, hogy a lány híres, ugyanakkor nem estek át a ló másik oldalára sem, és sztárolták szét feleslegesen. Úgy néztek rá, hogy te vagy a lányom/nővérem, akit kicsit többet vesz a kamera, de nem nőtt két fejed, ne várj különleges bánásmódot.

Ami még pluszban is tetszett, az a néhány szösszenet egy-egy dalból. Valahol olvastam, hogy mindegyiket maga írta Laura, és mivel eddig nem tapasztaltam tőle ilyen irányú írást, jó volt, feldobta a könyvet.

Nem kell sokat várni a regénytől, nem fogja megváltani a világot. Sőt, készpénznek se érdemes venni a sztáréletet illetően.
Csak annak, ami: egy szórakoztató regény, amelyik a stílusának köszönhetően gyorsan olvasható, és hamar kikapcsol.
Néhány óra kikapcsolódást ad, ha ki akarunk szakadni az őrületből.
Ne késs le róla :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.