2016. szeptember 9.

#Challenge: 30 napos Horror-kihívás 22-23.nap



Sziasztok! 
Megint két nap csúszásom van, úgyhogy hozom már. 
Mai duplanapra jutott nekünk egy egy legrémisztőbb karakter és egy legrosszabb folytatás. 
Érdekes lesz.




22.nap:A legrémisztőbb karakter

Na, hát ide elég nehéz lesz választani, mivel rémisztő egyik sem volt, inkább csak elképesztően ocsmány. Gusztustalan.
Nekem ugye gyerekkorom óta erősen coulrofóbia van, azaz félek a bohócoktól alapvetően csak Pennywise jut eszembe(Stephen King- IT), de ha kicsit mélyebbre ások magamba elég sok mindenki kerül elő.
Egy tizenkét éves kislányt megszáll az ördög, műtaknyot hány és köpköd, ez épp elég, hogy gusztustalan legyen. Regan MacNeilről van szó (The Exorcist).The Creeper is itt van, én ugyan nem rémültem meg tőle, de gyerekek, hogy néz már ki szegény ( Jeepers Creepers). Ide sorolnám még Chatterert (Hellraiser-sorozat). Természetesen nem hagyhatom ki Prymaid Headet sem, a Silent Hillből, bár ott jócskán akad ilyen groteszk karakter.
Nekem az egyik kedvenc ilyen misztikusabb filmem a Pan's Labrinth, első látásra fogott meg Fauno karaktere, szóval őt muszáj voltam beleírni, mégha nem horror kategóriás film akkor is. 

Ki ne látta volna a Descent c. filmet?! Hát persze akadnak bőséggel, de én végigrágtam magam mind a két részen és el kell mondjam a Crawlersnek hívott kis szörnyecskék igencsak csúnyák.
A Leprechaun c. filmben díjat adnék a rohadt kis koboldnak. 
És akkor most jöjjenek a mindenki által ismert karakterek:
Sinister: Bughuul
Insidious: Fire face
Resident Evil: Nemesis
Annabelle: Annabelle
The Ring: Samara Morgan/Sadako

The Grunge: Kayako
The Hills run Red: Babyface
All Hallows Eve és a The Legend of Wasco bohócai
Dead Silence: Billy
Alien vs Predator (lehet dönteni kinek melyik, én mindkettőt imádom, akárcsak Freddy Kruegert, Jason Voorheest vagy Michael Myerst.)
Feast: dögje
Black Christmas szörnyetege
Conjuring 2: Valak
The Babadook: Babadook

23.nap:A legrosszabb folytatás

Nem lesz kérdéses, hogy számomra nem fog kimerülni egy darab filmben. Nagy csalódás volt a Sinister folytatása, mert az első részhez képest a negyedét sem adta vissza a hangulatnak. Szóval, sajnálom Bughuul drágám,de mehetsz a süllyesztőbe.
Ilyen volt még Az utolsó Ördögűzés is. bár be kell valljam nekem már a második résszel is voltak felvetéseim, az első úgy magába még sültkrumplival elment.
A Légy második része is sajna ilyenre sikerült, akár csak a Carrie folytatása.
Igazából sorolhatnám ide a Chuckyt is, mert borzalmasan untatott, de hát ilyen az egész film kisugárzása, nincs miért leszarozni, maximum erőltetettnek hívni.
A Frászkarikát mindenki szerette, nekem a második rész ugyanolyan vontatott volt, mint az első, akárcsak a Köpök a sírodra folytatása.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.