A világ legjobb apukája

 Angol cím:
Word's greatest dad
Műfaj:
amerikai, fekete-komédia
Hossz:
99 perc
Kiadás éve:
2009
IMDB:
6.5/10

Lance Clayton mindig arról álmodozott, hogy egyszer gazdag és híres író lesz belőle. Ehhez képest irodalomtanárként dolgozik az egyik középiskolában, és egyedül neveli a fiát. Egyetlen gyermeke, Kyle elviselhetetlen figura, aki mindenkit utál, az apját is beleértve. Lance az iskola imádnivaló rajztanárával, Claire-rel randevúzik, de a nő nem akar komoly kapcsolatba belemenni, ráadásul a randijukat is titkolja mások előtt. Lance fia furcsa balesetet szenved, ám a tragédia egyben nagy lehetőségét is kínál az apa számára. Megkaphat mindent, amire vágyott, a hírnevet, a népszerűséget, de milyen áron?
Elég rossz passzban voltam, és kellett valami film, ami eltereli a gondolataimat. Így lyukadtam ki ennél az alkotásnál, teljesen véletlenül. Ám amikor megláttam, hogy Robin Williams is játszik benne, ráadásul főszerepet, már indítottam is a filmet.
Nem bántam meg.
Már az első pár perc után hangosan nevettem, annak ellenére is, hogy nekem egy kicsit nehezen indultak be a cselekmények, annak ellenére, hogy nem valami hosszú film. (vagy csak én vagyok hozzászokva a 100 perc fölötti hosszhoz?) Persze, végiggondolva megértem, hogy a készítők végül miért így oldották meg, jó volt ismerni az előzményeket, az apa-fiú kapcsolatot mielőtt megtörtént volna a "baleset" és beindította volna az eseményeket.
Mert onnantól bizony pont úgy pörgött minden, mint a rokka, és hirtelen már fel se akartam kelni a gépem elől, mert tényleg érdekelt, hogy akkor ennek most mégis mi lesz a vége? Maradjunk annyiban, hogy érdekes lett.
Volt egy idézet a filmben, ami nagyon megfogott, így hangzott: "
Régen azt gondoltam, hogy az a legrosszabb, ami történhet velem, ha egyedül maradok. De ez nem igaz. Az a legrosszabb, ha olyanokkal vagyok körülvéve akik között egyedül érzem magam"
Többször meghallgattam ezt a mondatot, mire rádöbbentem, hogy mennyi igazság is van benne. Az maradjon az én titkom, hogy mit szűrtem le a szavakból, van egy olyan érzésem, hogy mindenki számára más lesz a mondanivalója.
Robin William-et, vagy/és az angol humort szeretőknek nagyon ajánlom, de az is nyugodtan kezdjen bele, aki csak kikapcsolódni akar, és nevetni egy jót.
Itt a film előzetese, hátha érdekel valakit:


Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.