Lakatos Levente: Legyél sikeres fiatal!

Kiadó: Book Monster Produktion
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 251
Fülszöveg:
„TE vagy a legfontosabb! És ez nem rizsa! Nincs szükség extra dolgokra ahhoz, hogy gatyába rázhasd az életed! Kizárólag TE kellesz hozzá! Előre jelzem, ez a könyv nem egy lányregény! Nincsenek benne tündérek, de még a fehér lovon vágtázó, szőke hercegnek sem sikerült bekönyörögnie magát! A mesék gyereknek valók, te pedig rövidesen felnőtt leszel! Valóra válthatod az álmaidat! Meg tudod csinálni! Lehet, hogy segítségre van szükséged hozzá, de elérheted őket! Nem léteznek áthidalhatatlan problémák, csak gyengeségből fakadó kifogások. Erőt kell gyűjtened, és megoldások után kutatni!


                                        ***

Nagyon sokat gondolkodtam, hogy mit is írhatnék erről a könyvről, mert egyszerűen nem találok rá szavakat. És nem, koránt sem azért, mert olyan rossz, sőt..minden szava mélyen a tudatomba vésődött. Talán épp ezért nehezebb összeszedni a gondolataimat.
Aki szereti az igényes és szép fogalmazást, egy kis erotikával fűszerezve, szinte biztos, hogy hallott már Lakatos Leventéről, még ha egyelőre nem is olvasott tőle semmit. Én is így voltam. A munkásságát követtem ugyan, de a regénye nem került eddig a kezembe. Ám a LSF-el megtört a jég...
Komolyan nem tudtam mit vártam...talán fellengzős, okoskodós hangvételű "énmársikeresvagyokmegmondomatutit" könyvet. Mondhatjátok, hogy sekélyes vagyok, mert egy kicsit magamról is azt gondolom, de nekem első gondolataim valami ilyesmik voltak.
Hogy mit kaptam? Csalódtam...de a lehető legpozitívabb értelemben. Nem volt éncsakénmondommegatutit-érzésem, sőt okoskodás közelében se volt a egyik papírra vetett gondolata sem. Sokkal inkább tanácsok, útmutatók voltak.
Hogy mihez? Hát ehhez az olyan nehéz tizenéves korhoz. Tapasztalatból beszélek, ha azt mondom, hogy ez az a kor, amikor az ember sokkal jobban vágyik a törődésre, a figyelemre, és hiába lázadozik, azért mégis csak nagyon hálás néhány segítő, jó szóért.

Ebben a könyvben pedig az van bőven. Minden tinédzsert/fiatalt foglalkoztató témát érint, és ahogy fogynak az oldalak, az olvasóban úgy tűnnek el a kérdőjelek. Hiszen válaszokat kap, akár olyan kérdésre is, amit még magának se mert feltenni, de ennek ellenére ott motoszkál a fejében. Valljuk be, nem éppen lehet pozitív vége, ha mondjuk az első barát/barátnő elé állna, hogy akkor most mi komolyan járunk?! Abban a pillanatban kukába is hajíthatja a bizalmat, hogy a másik megtudja, megingott, ebben biztos vagyok. Ilyenkor kell felcsapni Levente könyvét, és kicsit elmerülni a sorokban, megnyugtatni magunkat.
Nem vagy biztos benne, hogy valóban barátok vagytok azzal, akinek a legbensőségesebb titkod elárultad? Nyisd ki az LSF-t, tuti megtalálod a kérdésedre a válaszokat.
Örültem, hogy nem csak a szerelem, vagy a barátok, de a család is helyett kapott a könyvben. Sajnos ez az, ami nekem is foghíjas, de megnyugtató volt, hogy mások is túl tudtak lendülni a csonka-család ügyön, és valóban ennek ellenére (vagy éppen ebből erőt merítve sikeressé váltak.
Levente szavait idézném: "Ma már tudom, hogy a Legyél sikeres fiatal kiadványnak elsődleges célja a másokon történő segítés. Nem pedig az, hogy én kerüljek ki belőle győztesen. Te nyerj vele! Érted már, miről beszélek?"Bevallom, én először nem értettem, de amikor becsuktam a könyvet, szinte fejbe vágott a felismerés. . Legyőztem a félelmeim, az aggályaim, a pánikra és stresszre okot adó gondolatokat. És  nyertem ismeretet, tudást, biztatást, kitartást. De ez még közel sem a célvonal, ebben biztos vagyok. Sőt...még csak most indultam el az akadályokkal teli úton, de nem fogok visszafordulni. És ha törik, ha szakad SIKERES FIATAL LESZEK! Köszönöm Levente, hogy elhitetted velem, én is képes vagyok erre. :)
Hogy kiknek ajánlom? Tiniknek és huszonéveseknek, hisz a célközönség is ők. Ennek ellenére, szerintem bárki elolvashatja. Hisz az élethelyzeteink nem a korunkból adódnak, bármikor átélhetjük őket. Lehet ugyan, hogy egy idősebb, többet átélt ember már nem lepődik meg annyira a leírtakon, de hasznos neki is lehet. Úgyhogy olvassátok bátran, nemre, korra, vallási nézetekre és minden egyébre való tekintet nélkül. Nem bánjátok meg, biztos vagyok benne.

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.