Katie McGarry: Szívkarambol (Feszülő húr 3.)

"A külső semmit nem jelent. Amit az emberek kifelé mutatnak, semmit nem árul el abból, ami belül lappang."

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 496
Fülszöveg:
Kirobbanó történet egy jó kislányról, aki vakmerőségre is hajlamos, egy dörzsölt srácról, akinek nincs vesztenivalója, és egy száguldó tempóban szövődő szerelemről.
Színjeles tanulmányi eredmény, dizájnerrucik, kifogástalan élet – ennyit várnak Rachel Youngtól. A magániskolába járó tizenegyedikes lány azonban titkol ezt-azt jómódú szülei meg basáskodó bátyjai elől… sőt, épp két újabb tétellel gyarapította a listát. Az egyik, hogy sötét országutakon szokott száguldozni vadidegenek társaságában a Mustangjával. Hát a másik? A tizenhét éves Isaiah Walker – egy nevelőszülőknél fölcseperedett, tetovált srác, akivel szóba állnia sem lenne szabad. Ám miután a szürke szemű, átható tekintetű fiú a segítségére siet, többé nem tudja kiverni a fejéből.
Isaiah is rejteget titkokat. A lakóhelyéről és Rachel iránti tényleges érzéseiről. Még csak az hiányozna, hogy belegabalyodjon egy gazdag csajba, aki nyilván csak a kaland kedvéért kívánkozik a város rossz hírű déli fertályára – még ha ránézésre valóságos angyal is ez a lány.
Amikor azonban közös szenvedélyük, az aszfalton száguldozás, mindkettejüket életveszélybe sodorja, hat hetük marad, hogy kiutat találjanak. Hat hét, hogy kiderítsék, meddig hajlandók elmenni egymás megmentéséért.


Hu..na, kezdjünk magunkkal valamit.
Karácsonyra kaptam a regényt, és kicsit féltem tőle, hisz harmadik kötet. De megnyugtattak, hogy érteni és élvezni fogom.
Mit élveztem? Szó szerint imádtam.

Ezúttal végre Isaiah kerül a középpontba. Igen, a drogozós, tetkós, Beth miatt összetört szívű srác.
Aki mint az első oldalakon kiderül, rajong a sebesség okozta adrenalinért.
Egy gyorsulási versenyen azonban Isten bebizonyítja, hogy nem hagyta magára a srácot és elküldi az életébe az egyik szintén autómániás angyalát, Rachelt.
Innentől pedig a gumik füstölnek, a levegő pedig sistereg közöttük. Nem is lehetnének különbözőbbek...egy ultimátum viszont változtat a felálláson. Félre kell tegyék a félelmeiket, ha nem akarnak frontális karambolt.

Ritkán, de van, hogy abba a kiváltságos helyzetbe kerülök, hogy már néhány oldal után rajongok a történetért. Nos, ebben az esetben kijelenthetem, hogy így történt. Méghozzá olyan mértékben, amennyire Isaiah és Rachel az autókat imádja.

A cselekmény talán a legpörgősebb a három regény közül, és nagyon bírtam, hogy csak úgy pörögtek a lapok a kezemben.
Mert annyira magával ragadott, hogy nagyon nehezen tettem le, és ha mégis, akkor megszólalt a fejemben a jól ismert könyvmoly mondat: "Csak még egy fejezet..."
Ezen kivül még ott volt a régi jó magyar szám: száguldás, porsche, szerelem...vessetek mókusok elé, de végig ez voltva fülemben.

A karaktareket is egytől-egytől kedveltem. Az, hogy Isaiah-al új kedvenc könyves pasit avattam, nem lehet senkinek meglepő.
Végig idősebbnek éreztem ugyan egy-két évvel, valószínű a sok megpróbáltatás és a viselkedése miatt. De így tetszett kész pont.
Az már igen, hogy Rachelt is határozottan kedveltem. Volt ugyan olyan pillanat, amikor nagyon szerettem volna, ha kinyitja a száját és beszél.
De szuper karakterfejlődésen mentek át mind a ketten.

A mellékszereplőkért is pirospont. A már ismert karaktereken kivül, Abby is jól lett megalkotva. Ericet meg legszívesebben padlógázzal ütöttem volna el. Van ilyen.

Fel se tűnt, hogy mennyit áradoztam már a regényről. Hoppá. Dehát ha ennyire szerettem, nehéz leállni.
Megvolt benne minden: csúcs pasi, kedvelhető hősnő, pörgős cselekmény, izgalom és romantika.
Isaiah és Rachel története: száguldás, mustang, szerelem.
Megmutatta nekem, hogy csak egyszer élünk. De akkor nagyon.




Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.