Miért olvasd el a Tükörlelkek duológiát?

Saját kép
Sziasztok!
Igazából június 4-én volt a Tükörlelkek első részének 3. születésnapja (=három éve jelent meg), de az érettségi miatti stressz úgy elvette a kedvem, és az időm is a blogolástól, hogy csak utólag emlékezek meg eme jeles napról.
Álljon most itt 3+2 érv amellett, hogy miért is érdemes elolvasni a Tükörlelkek első (majd utána a második) részét is.


1. Magyar szerző könyve
Igazából nem ok nélkül kezdem ezzel a ponttal a bejegyzést. Nem egyszer láttam már, hogy valaki azért nem ad egy regénynek még esélyt sem, mert hazai a szerzője. Ha mondjuk álnéven publikál, akkor TALÁN olvasottabb.
És ha magyar, akkor tuti csak pocsék lehet.
Igen, egy időben én is ennyire előítéletes voltam, csak aztán (például a Tükörlelket olvasva) rájöttem, hogy néha nem kell Amerikáig utazni a könyvekben sem, hogy kiszabaduljunk a mókuskerékből.

2. Kész háttérzenét kapsz hozzá.
Az írónő mindkét részhez készített Youtube-on egy publikus lejátszási listát, ahol sorrendben elérjük a könyvben lévő zenéket, így teljessé téve az olvasmányélményt.
Több számot már ismertem, de lettek új kedvenceim is a könyveknek köszönhetően,például az Esti Kornél, a Hiperkarma vagy a Brains zenekar.


3. A szereplők nem akarják megmondani a tutit.
Több olyan könyvet is olvastam, amiben a főszereplők ugyan nem sokkal idősebbek, vagy épp ugyanannyi évesek, mint a célközönség, mégis mintha lenne bennük egy furcsa, koravénség. Itt ilyen nincsen, és ez kifejezetten jó. Hisz' bárkinek fejtörést okozhat a továbbtanulás kérdése, nem csak Krisztinek, vagy éppen lehetnek nézeteltéréseik a szülőkkel másoknak is, nem csupán Orsinak.

+1 Tele van olyan idézetekkel, amik előhozzák az olvasó kreativitását.
Legalábbis a képszerkesztő/montázsoló vágyat.
Nekem legalább is biztosan.
Az alábbi képek mind saját készítések.





+2 Szuper book trailert találtam hozzá.
Az alábbi videót Sol, a Könyvvadászok bloggere készítette, ami szerintem annyira csúcsszuper lett, hogyha nem olvastam volna a könyvet, ezután tuti nekiállok.
Lessétek meg ti is.



Ennyi lettem volna mára.
Olvassatok hazait, olvassatok Papp Dórát.
*Hikari

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.