Végre itt van az ősz BOOK TAG

Sziasztok!
Így 27-28 fokos napos időben nem igazán érzi úgy az ember, de azért a naptári ősz megérkezett. Nekem meg blogposzt írhatnékom lett, szóval most, hogy rátaláltam a Könyvjelző blogon erre a BOOK TAG-re, ki is töltöm.





Ősszel a levegő friss és tiszta: Mondj egy könyvet élénk helyszínnel!


A kérdés, már csak az, mi számít „élénk” helyszínnek. Először Stephanie Perkins: Anna és a francia csók című regény ugrott be, ott volt olyan érzésem, mintha valóban bejárnám a szereplőkkel együtt a helyszíneket.


A természet gyönyörű… de haldoklik is: Mondj egy gyönyörűen megírt történetet, ami nehéz témát dolgoz fel, mint a veszteség vagy a gyász.


Egy nemrég olvasott könyv jutott eszembe, ez nem más, mint Jessica Koch: Közel a horizonthoz című regénye. Fantasztikus(an megírt) történet, viszont a téma, amit feldolgoz, nem egyszerű. Kell hozzá lelkierő. Meg zsebkendő.


Kezdődik az iskola: Mondj egy valós történetet, ami újat tanít.


Marina Chapman – Vanessa James – Lynne Barrett-Lee: A lány, akinek nem volt neve című könyv egyértelműen jó ehhez a ponthoz. Érdemes vele lassabban haladni, emésztgetni, gondolkodni a leírtakon. És nem elfelejteni, hogy minden megtörtént!


Hogy valami melegen tartson, jó dolog a szeretteiddel lenni: Mondj egy kitalált családot/háztartást/baráti csoportot, aminek szívesen lennél a része.


Fogas kérdés, de azt hiszem, a Stage Dive bandához nagyon szívesen csatlakoznék, mint menedzser például. Lakótárként nem biztos, az már kicsit túl közvetlen helyzet.


Színes levelek gyűlnek a földön: Mutass egy halom őszi színekben pompázó borítót. 




Az ősz tökéletes a kandalló előtte mesélésre: Mondj egy könyvet, amiben valaki történetet mesél el.


Ha végiggondolom, akkor Michel Busso: A fekete vízililiomok című könyve ilyen *gondolkodó emoji*


Az éjszakák egyre sötétebbek: Mondj egy sötét, ijesztő olvasmányt. 


Ugyan nem horror vagy thriller, de a kép, amit Ray Bradbury fest a Fahrenheit 451 című regényében, ijesztő. Mert simán válhat a mi jövőnkké is.


A nappalok egyre hidegebbek: Mondj egy rövid, szívet melengető olvasmányt, ami felmelegíthet hideg és esős napokon.

Végig kellett pörgetnem az olvasmánylistámat, de amikor megláttam Szabó Magda Tündér Lala című könyvét, azonnal beírtam ide. Nemrég olvastam újra, és nem tagadom: engem még mindig elvarázsol.


Az ősz minden évben visszatér: Mondj egy régi kedvencet, amihez hamarosan vissza akarsz térni!


Ma döntöttem el, hogy újraolvasom On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal? című történetét. A NIOK szeptemberi témája egy könyv, aminek kérdés a címe, és ugyan nem akartam újraolvasni, most mégis megjött a kedvem hozzá. Engedek a csábításnak.


Ősszel tökéletes kényelmes olvasós estéket tartani: Mi a kedvenc kiegészítőd egy ilyen estéhez?


Könyv, tea/forrócsoki és takaró. De van, amikor az olvasást felváltja a filmnézés, a többi kiegészítő fix.


A tag forrásmegjelöléssel vihető és bárki számára kitölthető.
*Hikari

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.