Ahol a szivárvány véget ér (film)

 Angol cím:
Love, Rosie
Műfaj:
Romantikus, vígjáték
Hossz:
102 perc
Kiadás éve:
2014
IMDB:
7.9/10

Rosie és Alex már 5 éves koruk óta a legjobb barátok, ezért biztos, hogy nem egymásnak lettek teremtve vagy mégis? Amikor szerelemről, az életről vagy a helyes döntésekről van szó, ez a kettő önmaguk legnagyobb ellenségei. Egy kínos fordulat 18 évesen, egy elszalasztott lehetőség, és az élet teljesen más irányba sodorja őket. De mégis, azt a köteléket, amely összeköti őket térben, időben és különböző kontinenseken át, nem lehet tönkretenni a katasztrofális szerelmi ügyek, házasság, hűtlenség és a válás ellenére sem. Vajon megtalálják az egymáshoz visszavezető utat? Vagy akkor már túl késő lesz?Halkan megjegyzem, hogy van belőle könyv, úgyhogy aki el akarja olvasni, az ne olvassa tovább ezt az értékelést. Akinek viszont nincsenek ilyen tervei, az nyugodtan folytassa az olvasást.
A könyvbe régebben belekezdtem. ám a mai napig nem tudom milyen ok miatt, de nem sikerült a végére érnem. Mégsem bánom, hogy anno a kezembe került méghozzá a következő ok miatt:
A film már a történések közepénél kezdődik, Alex esküvőjénél. Bizony ám, onnantól kapjuk csak a visszatekintéseket a két főhősünk múltját illetően.
Ám mivel könyvadoptációról beszélünk, természetesen nem olyan részletesek, mint eredetileg, inkább olyan érzésem volt, hogy csupán a lényeges eseményeket hozták a vászonra, hogy azért annak is érdekes és érthető legyen, aki nem olvasta a könyvet.
Ha ettől eltekintek, azt kell mondjam, hogy egy nagyon szép, romantikus filmet sikerült összehozniuk a készítőknek.
Benne volt minden amire szükség van egy ilyen filmben: szerelem, romantika, egy csipetnyi humor. Nem vártam valami sokat, mondjuk nézetváltoztatást, vagy világmentést, mert tudtam, hogyha ilyenekre várok, nagyot koppanok majd. Szóval az ilyen gondolatokat félretettem, és csak ki akartam kapcsolni. És igen, arra tökéletes film. Könnyed, aranyos, ám akaratán kívül mégis ráébresztett valamire:
hogy küzdjünk és ne adjuk fel az álmainkat, bármennyire is messzinek tűnnek olykor. Ha hiszünk bennük, valóra válhatnak. Valóra fognak válni.
Ajánlom mindenkinek, aki szereti a romantikus, kissé ugyan szirupos, ám mégis nagyon aranyos filmeket, amik meg is mosolyogtatnak. Jó szórakozást kívánok, ha meghoztam a kedvet hozzá.
A film előzetese
:

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.