Music Projekthét: Elcsusszant nyitás #1

Sziasztok!
Hála istennek, s mert a sors is így akarja, végre én is meg tudom írni Nektek a Projekthetes bejegyzésemet, amit már tegnap meg kellett volna, de a blogger azt mondta: NEM.
Sebaj.
Szóval, lényeg, hogy vagyunk egy páran, s mint ilyenkor szokás kérdésekkel bombázzuk a másikat az adott témában. Ami jelen esetben, a zene. Ki ne szeretné, nekem olyan, mint egy mentsvár a keményebb napokon. Köszönöm Virágnak, a Never Let me Go csodás bloggerinájának, hogy létrehozta ezt Nekünk.

A zenei ízlésemet inkább nem boncolgatnám, eléggé mindenevő vagyok ezen  a téren. Ha mégis fegyvert fognának a fejemhez, s köteleznének, hogy nyögjek valamit, avagy elégetik az összes könyvemet, hosszas tépelődés után kapásból rávágnám a dark indie-t. Aztán, sorban a trap, majd az electro ( ebben is elég széles a paletta, mert imádom az electroswinget), a chillesebb dolgok is nagyon a szívembe találnak, és ott keményebb rock, metál, illetve néha napján megfordulnak nálam az epicebb zenék is. Emellett imádom a klasszikust, mindent aminek nincs szövege csak a dallam kalauzol el egy számodra addig ismeretlen világba. Sajnos genetikailag el vagyok "cseszve", így előfordul, hogy japán, illetve más idegen nyelven is előszeretettel hallgatok muzsikát.
Azért, hogy ne különbözzek annyira, én is szoktam hallgatni SIA-t, már azt a néhány számot, amit szeretek, sőt Fleurie sem áll messze tőlem. Katy Perryvel és a másik szerencsétlenséggel, mint Taylor (keményenodabaszok) Swifttel ki lehet kergetni a világból. Sajnos, ez van.




Melyik kedvenc számod jellemzi legjobban az egyik kedvenc könyvedet?
Hű.  Az a nagy büdös helyzet, hogy nem is könyv, inkább sorozat. Aki ismer tudja, aki nem az majd most jön rá, hogy imádom Gena Showaltert, és a Lord of the Underworld sorozatot. A srácok, a történet, minden. Nekem, egyszerűen tökéletes.
A szám pedig, szerintem, aki ismeri a szériát, tudja, hogy miért ezt nyuvasztom be ide.


Melyik karakterek alkotnának jó együttest és milyen zenét játszanának?
Ez most nagyon beteg felsorolás és érvelés lesz, de:
Pennywise (a’la Krajcáros) bebizonyította a filmben, hogy milyen jó táncos, úgyhogy ő mehetne a háttérbe. A könyv nekem a szívem csücske, imádom Stephen Kinget, de hát a film gyerekek, hiába. Semmi köze úgymond a könyvhöz, de az a DANSZ!
Vokálra betenném önszadizmusból, Lakatos Levente nagy alakját Sz(entessy) Igort. Két oldalra gitárherozni pedig a két legnagyobb könyves ökröt, akit valaha láttam, Garrett Grahamet (Elle Kennedy: The Deal), és Parist (Gena Showalter: LOTU series).
Mal Ericson (Kylie Scott: Play), pedig maradna a doboknál, mert ki nem hagyhatom őt.
Szerintem, ha már a Projekthetünk témája (vegyesen is, de inkább) a rock, ezért csapathatnának valami jó kis alvilági metált.  Igor hörgése, a szívemig hatolna.
 Melyik kedvenc előadódat tudnád elképzelni a jelenlegi abszolút favorit könyvedbe, mint főszereplő és melyiket, mint fő gonosz?
Nothing More, mehetne gonosznak, mert hiába a dalszöveg, amikor tudom én, hogy lelke mélyén gonosz!
Főszereplő pedig, hű. Kevés a talpraesett karakter, leginkább csak a bénázásairól ismert. Passzolom.

Melyik általad kedvelt zenészeidnek a tollából olvasnál el egy; romantikus, horror, fantasy könyvet?
EINSTAND, nem kérdés! Imádom őket, szöveg az egekbe, és hiszek abban, hogy szuper horror-fantasy könyvet írnának a világ problémáival körítve.

 Ha választanod kéne, melyik zenei bálványoddal mennél könyvesboltba, illetve melyik könyvkarakterekkel mennél el ennek az előadónak a koncertjére, kikre esne a választásod?

Esküszöm megnézém, ahogy Marilyn Mansonnal túrázik valaki a könyvesboltba. Mostanság ráálltam a spanyol dolgokra, így nem meglepő, hogy Alex (Alejandro) Fuentesre esne a választásom, az előadó tök mindegy, romantikus kis program lenne.

Ha választanod kéne, a kedvenc együttesed koncertjére, (VIP szektor, autogram, találkozási lehetőség, közös fotó, minden egyéb, még talán a színpadra is felhívnának egy közös zúzásra) vagy egy év korlátlan könyvvásárlási lehetőség között, amit egy nagyobb könyváruház biztosít, hogy döntenél? És hány könyvet vásárolnál?

Jelenleg az a helyzet, hogy nagyon vágyom Agnes Obel koncertjére, tavaly is próbálkoztam már kijutni, de egyik pillanatról a másikra elfogytak a jegyek. Elég szomorú, de valahogy nem akar összejönni. A könyvek terén képes vagyok szétköltekezni magam, de tényleg, iszonyú durva, amikor beindul a dolog, és nem bírok leállni. Meg valahogy úgy vagyok vele, hogyha már ész nélkül megy a hacc, olvassak is valamennyit. (Az utóbbi időben eléggé válságban vagyok, pedig annyi könyvem van, mint  a bűn.) Szóval, szívás, de nem tudok választani.

Ha a könyvben megemlítenek egy zeneszámot, rákeresel és meghallgatod vagy figyelmen kívül hagyod?

Az attól függ, ha például ismerem, akkor hagyom, ha teljesen új számomra és annyira HŰDENEHAGYDKI aurát áraszt magából, akkor muszáj meghallgatnom.


Milyen szerepet töltenél be legszívesebben egy zenekarban (énekes, gitáros, dobos, stb., esetleg inkább maradnál a rajongók között)?
Imádok énekelni. Lelazít, chill, minden. Egyértelműen énekelnék, ha lenne rá lehetőségem.

Melyik könyves zenész álompasi volt a kedvenced és miért?

Mal Ericson. MAL FCKIN ERICSON.
Humor.Szexi.Dobol.Szókimondó.
Ki az a zenész, akinek élete és munkássága legnagyobb hatással volt a jelenleg kialakult életedre?

Volt egy nagyon erős, depresszív, sehová sem tartozom korszakom. Jó hosszan tartott, nagyjából két évig. Történtek bizonyos dolgok, amikről inkább nem ejtenék most szót, de korántsem vidám témakörbe sorolnám őket. Több olyan együttes is volt számomra, akik képesek voltak kihúzni a „szarból” úgymond, bár a legtöbbet magamnak és a környezetemben élőknek köszönhetem. Digital DaggersTwo feet, és MISSIO köszönöm, hogy végig velem voltatok!
Szoktál zenét hallgatni olvasás közben? Ha igen, milyen stílust?

Olvasás közben nem igazán, illetve oké, ez így ferde.
Gena Showalter regényei közben szoktam, mert az megköveteli.
Írás közben annál inkább. Kész listám van. Vegyesen.

Ha alapítanod kellene egy fantasy bandát, melyik kedvenc fantasztikus karaktereidet tudnád elképzelni az egyes tagokként? (Gondolok itt pl, sárkányra, varázslóra, és minden egyéb fantasztikus és természetfeletti karakterre, ami felbukkanhat a könyvekben, vagy akár ilyen konkrét szereplőre könyvekből.
DÉMONOK, DÉMONOK MINDENÜTT!
Szerintem ezt nem kell kifejtsem.
Melyik dalt választanád életindulódnak / vagy melyik dalszöveg idézetet életed mottójának? :)
Jelenlegi állapotom, leginkább ezt tükrözi: (Swing és electro, két értelem az életbe a trap mellett)
"When you´re up 
When you´re down 
And there ain´t no love around 
There´s a place ..."


#01
Virág
-
Never Let Me Go
#02
Annie
-
Lap lap után
#03
Réta
-
HaBár, a könyves kocsma
#04
Ashley Redwood
-
Fleur de Livre
#05
Neverhood
-
Neverhood's Diary
#06
K. A. Hikari
-
Írásaim Tárháza
#07
Dorka
-
Anya olvas
#08
Wandamaci
-
Wandamaci (könyv)birodalma
#09
Gothic
-
Goodbye Agony
#10
Sára
-
Metaforaszennyezés
#11
Csokitorta
-
Varázstinta
#12
Barby Malik
-
Kitablar
#13
Molly
-
Coffee and Manga
#14
Perpetua feat. Indie
-
Könyvjelző
#15
Kovkira
-
Miss Library
#16
Sol
-
Könyvvadászok

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.