Filmkritika: Regression (2015)



Ez horrornak számomra kevés volt, viszont kissé pszicho-thrillernek már elment.
Minden 1990-ben kezdődik, amikor is a 17 esztendős Angela Gray (Emma Watson) azt vallja a rendőrségen, hogy az apja gyermekkora óta folyamatosan molesztálja. A vallomást hallgató és az ügybe teljesen belemászó minnesotai rendőr Bruce Kenner (Ethan Hawke) egyre inkább elmélyül a dolgokban és persze, hogy rendesen felszínre kerülnek a dolgok, amik már nem csak egyetlen erőszakos tettre alapulnak, hanem egész Amerika szerte elterjedt sátánizmus üti fel a fejét. A dolog akkor lesz a legszebb, amikor felbukkannak a szekták, akik csecsemőket gyilkolnak, majd megeszik őket, ha ez sem lenne elég akkor azok a tagok akik ezt művelik, szinte semmire sem emlékeznek utána.


No, most, hogy ezt ennyire szépen leírtam, el kell mondjam hiába a negatív kritika nekem tetszett, nem egy olyan tipikus HŰ film, de elvoltam vele.
Tudom, hogy Emma Watson próbálkozik egy szereppel, ami nem megy neki. Ethan Hawke pedig a Sinister óta megborotválkozott, és a sztori önmagában egész jó viszont nem érez az ember olyan elégedettséget, ami után azt merné mondani, hogy; " Na , ez a film jó volt."  Alejandro Amenabar próbálkozik nekünk mutatni valamit, viszont annyira ráment egyes dolgokra, hogy a lényeg értelmét veszti. Vannak hiányosságok a filmben, vagy nem is annyira hiány inkább csak figyelmetlenség.
Példának okáért, egy rendőr *SPOILER ALERT* nem hagyja ott egy kocsma pultján a kitépett lapjait ama jegyzettömbből amiben a nyomozásának részletei vannak kidolgozva.
Kicsit úgy éreztem végig, hogy Amenabar ingázik aközött, hogy most a regressziós- hipnózisra koncentráljon vagy Angela esetére, meg dolgaira. Kicsit olyan, ez is az is, döntse el a néző.
Hát, nem jutottam vele dűlőre.
Lényegében nézhető film, egész jól elvitte az időt, úgyhogy aki szeretne egy kicsit beletántorogni a regresszív dolgokba, a hazugságba sőt kicsit a sátánista dolgok is vonzzák, csak tessék. :) 



Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.