Karina Halle: Túl közel hozzád


CímTúl közel Hozzád ; Írta: Karina Halle ; Kiadó: Álomgyár Kiadó Megjelent: 2017. ;  Oldalszám : 414 oldal ; Fülszöveg: (IDE kattintva érthető el) Meddig olvastam?: 2018. január 11., 20:20 → 2018. január 22., 09:21


Minden történet, egy-egy mutató akar lenni az élethez.
Minden cselekményszál, s foszlány elindulása előtt megismerkedünk Jackievel,a fiatal már egyedülálló anyukával, aki a múltat maga mögött hagyva igyekszik a lehető legtöbbet megadni kisfiának a hét esztendős Tynak.
Jackie minden sérelmét, fájdalmát eltemeti magában, aztán visszaköltözik a tehetős szüleihez.
Akiket már évek óta nem látott, sőt még a kommunikáció minden kis fonalát is elvágta tőle exférje, Jeff.
Így főszereplőnk teljesen a nullról indul, mindaddig míg apja animációs filmkészítő vállalatánál titkárnői állást kap. Ott aztán fenekestül felborul az addig stagnáló élete.
Bekerül a képbe, a cégtárs, a család régi ismerőse, Will..
S, itt kezdődik kettejük új és felborult jelene.


Karina Halle neve számomra teljesen új volt. Egy kicsit talán sejtettem is, hogy mit fogok kapni.
Úgy voltam vele, hogy a borító az nagyon szép, szinte vonzza a szemet,szóval adok egy esélyt a belbecsnek is. Ami egyébként elég nehezen indult.
Kettőnk kapcsolata elég viharos volt, néha úgy éreztem, hogy legszívesebben letenném, mert módfelett idegesít az, hogy várakozó álláspontot foglal minden.

Aztán ahogy kiteljesedett a dolog, beindult a kerék. 
Tipikusan romantikus könyv ez, kissé más köntösbe csomagolva, mint amit az ember jól megszokottan várna. Teljesen másképp indul az alapcselekmény, szereplőink múltja sem a legfényesebb, szinte már küzdelem indul. 
Valahogy úgy éreztem, hogy Jackie maga sem tudja eldönteni, hogy milyen is valójában. A regény alatt számos oldalról ismerjük meg, de valahogy ténylegesen kiismerni képtelenek vagyunk őt. Megtört, de bátran áll az új élete felé. Tulajdonképp úgy áll két lábon a talajon, hogy fogalma sincs róla!

Azonban akad az-az oldala is,amikor teljesen gondolkodás nélkül döntene, képtelen felmérni a helyzetet. Önző és gyerekesen naiv is. (Itt ütközik ki, hogy fiatal)
Will a mozgatórugó, a férfi, akit ugyan nem sikerült teljes mértékben megkedvelnem, de mindettől elvonatkoztatva egy nagyon energia dús, pörgős, és "szívét-lelkét bele" karakter. 
A mellékszereplők közül is válogathat az olvasó, ugyanis rengeteg van, szóval bátran lehet már az elején párosítani tulajdonságot nekik. (Én személy szerint Tiffanyt szerettem, kis könyvmoly átérezhetően fiatal és eleven)
A cselekmény tényleg "lassan" indul be, de megéri rá várni, mert minden vágyakozás és toporgás ellenére néhol felfokozott lelki állapotú, de szép végkimenetelű történetet kap az olvasó. Néhol, kissé talán túlságosan is drámait. 
Csavarokban nem igazán bővelkedik,inkább Jackie pillanatnyi "át nem gondolt csapongásai" miatt van oka az olvasónak felgyűrni az ingujjat. 
Vártam volna valami kifejtést, történést, akármit, így például a nagyobb korkülönbség miatt, az elmaradt. 
Viszont, ennek ellenére, annál nagyobb hangsúlyt kapott, a Főnök-beosztott viszony, és annak mindenféle rizikója, velejárója. 

Mit is mondhatnék még? 
Karina Halle a maga műfajában jól ír, bár nem tartogat akkora durr-t az olvasónak. Humorban bővelkedik, de azért az egyes komolyabb témákat is jól górcső alá veszi.
A karakterei rendben vannak, egyénien teremti meg a világot, amelyben otthonosan mozog. 
Szereplőinknek, van valami lelki sérelme, mégis akad, probléma, konfliktus, amelyet ki kell küszöbölni. Ezek pedig jól hajtják az olvasót. Gyorsan olvasható, érthető is. A váltott szemszög pedig hozzásegít minket ahhoz, hogy mindkét fél szeméből rálássunk, átérezzük az egyes hullámvölgyeket. 
Mindennek végére, pedig ott a happy end.

Tipikusan a romantikus műfaj kedvelőinek ajánlom, akik nem riadnak vissza az erotikus szálaktól sem. Nekem olyan limonádé behatást tett, viszont minőségien tálalva. 










Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.