Hikari ajánlásával: 5 könyv a (Könyvhetes) kívánságlistámról

Sziasztok!
Egy ideje már gondolkodok egy ilyen rovaton, most lett elég időm és kitartásom, hogy nekiálljak és elkészítsem.
A „Hikari ajánlásával” terveim szerint állandó rovat lesz, amit igyekszem rendszeresen hozni.
Különböző szempontok szerint válogatok majd össze három-öt könyv.


Már csak néhány nap, és kezdetét veszi az idei Könyvhét is. Bár nem tudom, hogy részt tudok-e majd venni rajta, azért egy "must have" listát írtam magamnak, mert miért is ne? Ha megyek, akkor valószínűleg elcsábulok és egyiket másikat biztosan megveszem.
Ha meg maradok itthon, akkor ilyen veszély nem fenyeget.
Lássuk a kívánságlistát.

A. M. Aranth: Propheta
Fülszöveg:
Rabszolgánál ​is kevesebb voltam. A saját apám adott el gyerekkoromban. A szabadságot hírből se ismertem. De az a lény, amelynek hatalmába kerültem, más sorsot szánt nekem. A kezembe adta az igazságot. S kezembe adta magát az Avalont. 
Öt év telt el. Egyesek harcosként tekintenek rám, mások a leendő elnököt látják bennem, és neveztek sok mindennek: voltam már ellenség, hazug, ribanc és áruló. Én magam már azt se tudom, ki vagyok. Számomra a szabadság szolgálat.Évek teltek el az oculus-rendszer bukása óta, ám a változás a remélt béke és harmónia helyett pusztán további romlást hozott magával. Az Avalon egymásra acsarkodó országokra esett szét, a fagyos északon egy hatalomra éhes császár emelkedett fel, keleten egy primitív parancsokat követő, fenyegető gépi tudat hadai gyülekeznek, az egykori rabszolgák pedig régi uraik torkának estek. A káosz útjába egyedül a bolygó leghíresebb embere, Truth Dunn állhat, akinek nemcsak az ellenség hordáival, de a saját maga állította törvényekkel és önnön lelkiismeretével is meg kell küzdenie. Ám még vár rá a harc, amelyik mind közül a legkeményebbnek bizonyulhat…

Miért szeretném?
Na, ez az egyik olyan könyv, amit elsősorban nem magamnak fogok venni. Barátnőm kért meg rá, hogyha megyek, akkor vegyek már egy példányt, és legyek olyan jó fej, hogy dedikáltatom is a szerzővel. Szóval ez a kötet haza fog jönni velem, csak nem nálam talál majd otthonra.



Cselenyák Imre: A tölgyek alatt
Fülszöveg: 

Milyen érzés túlélni a forradalmat, és szeretett barátaidat?
Arany János a szelídség, a nemes egyszerűség mintaképe. Kisvárosi gátlásait élete végéig megőrizte, szava halk, szerény, jelleme visszahúzódó.
Bámulatos tehetség.
Milyen érzés volt ismerni a szenvedélyes Petőfi Sándort?
Látni a forradalmat?
Egymás után veszítette el a számára fontos barátokat, sőt, szeretett lányát is, miközben, ő az örökké betegeskedő túlélte mindezt.
Rendkívül fejlett érzékenysége alkalmassá tette kifinomult megfigyelésekre, költészetté változtatta a szeretetet, a szenvedéseket, a fájdalmakat. A magyar nyelv legmívesebb művelőjévé vált.
Cselenyák Imre gyönyörű korrajzában nemcsak a nagy költő, Arany János válik emberközelivé, hanem szerető tollvonásokkal megelevenednek a szabadságharc híres alakjai is.
Hagyd, hogy magával ragadjon.

Miért szeretném?
Én ezt a könyvet azóta szeretném a polcra, amióta az első kósza hírek megjelentek, hogy bizony, Könyvhéten már megvásárolható lesz a kötet. Az előző kötet imádtam, a tavalyi évem egyik nagy kedvence lett nálam, szóval azt kell mondjam, ha csak egyetlen könyvet mondhatok ami tuti fix, hogy megvételre kerül, és magamnak, az ez lesz.


Julia Lewis Thomson: Többek között
Fülszöveg:
Mi kell ahhoz, hogy újra bízzunk?Hideg, sötét múlt. Rozsdás lakattal lezárt ajtók. Ez vagyok én. Megtanultam kötelességből felkelni mindennap, és megfelelni az elvárásoknak. Csak azért, hogy beleolvadjak a tömegbe és ne kérdezzenek az életemről. Nem akarom, hogy belépj. Nem akarom, hogy meglásd, ki is vagyok igazán. Nem kell semmit megértened, egyszerűen jobban teszed, ha távol tartod magad tőlem.Ki lehetsz? Mit rejthet a mogorva álarcod? Miért akarsz elijeszteni? Én nem fogok megfutamodni, arra ne is számíts. Tudnom kell, ki van a falak mögött. Türelmes vagyok és elszánt. Nem fogsz eltaszítani!Egyik lakat sem marad zárva örökké.

Miért szeretném?
A Többek sorozatnak olvastam az előző két részét, és ugyan tény, hogy Maxim lett a No.1, azért Fecó történetére is rettentően kíváncsi vagyok. Majd a pénztárcám eldönti, belefér-e a költségvetésbe ez a könyv (valószínűleg úgy fogom csinálni, hogy beleférjen... :))



L. J. Shen: Sparrow
Fülszöveg:
Troy ​Brennan

A név, amit mindenki ismer Dél-Bostonban. Egy néhai maffiózó fia. A jeges kék szemű szívrabló.
A „lerendező”, aki ebben a városban bárkit simán magasba emel vagy porba tipor.
Ja, és egyébként az újdonsült férjem.
Sparrow Raynes
Ez meg én volnék. A kutya sem bírta megjegyezni a nevemet, amíg Troy be nem csörtetett az életembe.
Aztán kalitkába zárt.
Foglyul ejtett.
És kiiktatott minden lehetőséget, hogy elmenekülhessek onnét, ahol fölcseperedtünk.
Úgy is mondhatnám, hogy Troy Brennan megnyirbálta a szárnyaimat.
Vannak álmaim, méghozzá merészek, de kétlem, hogy valaha is engedi valóra váltanom őket. Fogalmam sincs, miért döntött úgy, hogy feleségül vesz. Azt azonban tudom, hogy ha kiakasztom ezt a pasast, annak nem lesz jó vége. De nem ám.
L. J. Shen a világon mindenütt lakott már, és végül Észak-Kaliforniában állapodott meg, leginkább a borok miatt. Megélhetésként ír és szórakozásként olvas. Egy fiúgyermek büszke anyukája, egy volt kóbor macska gazdija, valamint egy nagyon türelmes férj tuti felesége.
Kemény, de élvezni fogod! Hagyd, hogy elraboljon!


Miért szeretném?
Valamikor tavaly év végén ingyenesen lehetett beszerezni Amazonról és ugyan lecsaptam rá, addig már nem jutottam, hogy el is olvassam. Mivel most megjelent magyarul, valószínű nem is fogom eredeti nyelven olvasni, mindenesetre érdekel milyen lehet a történet, mert jókat hallottam róla.



Zakály Viki: Szikra
Fülszöveg:

Az okos és talpraesett, de az életet csak könyvekből ismerő Sztella egy tragikus balesetben elveszíti a szerelmét, Tamást. A fájdalomba ő maga is majdnem belepusztul, és csak sokára képes kézbe venni a kórházi zárójelentést. A papírokat böngészve azonban észrevesz valamit. Lehetetlennek tűnik, de talán mégis lehetséges, hogy Tamás nem halt meg. 
Bár mindenki próbálja lebeszélni, Sztella a rejtély nyomába ered. Útja során messzebb jut, mint gondolta volna; míg Európa városait járja az újabb és újabb jelek nyomában, legyőzve minden akadályt, és felidézi szenvedélyes szerelmi történetüket Tamással, nemcsak a megfejtéshez, de önmagához is eltalál. Csakhogy arra, ami az éjszakai tengerparton várja, még ő sem számított… 
Sztella életét egyszer már átformálta a szerelem. Vajon az ő szerelme elég erős-e ahhoz, hogy megmentsen vele egy másik életet?



Miért szeretném?
Viki eddigi könyveit kivétel nélkül olvastam, az összes itt van a polcomon is, szóval nem sokáig gondolkodtam azon, hogy felkerüljön a kívánságlistára. Ráadásul a borítója azonnal megvett magának, szóval valószínűleg beleolvasok, és ha megfog, akkor jön velem haza ez a kötet is.


Ott lesztek idén Könyvhéten?
Van kívánságlistátok, mit szeretnétek vásárolni?
*Hikari

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.