Hikari ajánlásával: 5 könyv, ami hosszú ideje vár olvasásra

Sziasztok!
Egy ideje már gondolkodok egy ilyen rovaton, most lett elég időm és kitartásom, hogy nekiálljak és elkészítsem.
A „Hikari ajánlásával” terveim szerint állandó rovat lesz, amit igyekszem rendszeresen hozni.
Különböző szempontok szerint válogatok majd össze három-öt könyv.



Mivel a várólistámon több, mint 470 regény szerepel, ezért nem (volt) egyszerű kiválasztani belőle ötöt. Gondoltam rá, hogy listáról kerülés alapján szelektálok, de rá kellett jönnöm, hogy amit régen listáztam, az már annyira nem érdekel.
Így inkább jöjön 5 könyv, amit már régóta szeretnék olvasni


Christopher Moore: Mocskos meló
Szerintem ez volt az első könyv, amit a könyvtárban kiszúrtam a szerzőtől. és valami megmagyarázhatatlan okból kifolyólag megtetszett a tartalma. Aztán azóta itt meg is állt a történet, mert amikor könyvtárba megyek, mindig mást találok. Talán majd most, idén nyáron rákerül a sor.


Varga Bea: A siker tintája
Szerintem lassan két éve vár a sorára, de mindig csak részleteket olvastam el belőle, egyben még sosem ültem neki. De mivel júliusban ismét lesz NaNoCamp, előtte, vagy július elején mindenképp elolvasom az elejétől a végéig.


Jay Kristoff: Vihartáncos
Eddig mindig elijesztett az, hogy néhány oldal híján  ötszáz oldal hosszú, pedig maga a történet érdekes lehet, és összességében jó véleményeket is olvastam a könyvről. Nemrég jelent meg a második kötet, szóval azt hiszem, ez már elég motiváció, hogy előrébb vegyem a várólistámon.


Örkény István: Egyperces novellák
Erről a kötetről még irodalomóra keretén belül beszélgettünk, és hiába gondoltam akkor azt, hogy "érdekel", "el fogom olvasni egyben" "tetszik"... nos, azóta se került sorra, és ezt azért bánom. Úgy érzem, erre a könyvre mondható az, hogy alapmű, szóval itt is most megígérem (magamnak), hogyha erről az ötös listáról csak egyetlen könyvet olvasok el, ez lesz az.


Gregory Hughes: A holdat az égről...
Még hosszú évekkel a blog megnyitása előtt olvastam egy olyan életszakaszomban, amikor tényleg csak az olvasás és a filmnézést maradt az egyetlen szórakozásom. De már csak néhány homályos részletre emlékszem a könyvből, és ezer éve tervben van az újraolvasása, úgyhogy felkerül a listára.


Nektek is van sohavégetnemérős várólistátok?
Mi a top5 "nagyon el kéne olvasni" könyv rajta?
*Hikari

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.