Könyvtáros kedd #14

Sziasztok!
Mindig örömködöm és dicsérem a könyvtáramat, hiszen hiába „csak” megyeszékhelyen lakom, olyan sokszínű és újszerű a választék, hogy itt még szívesebben is töltöm az időmet, mint a könyvesboltban.
Gondoltátok volna?
Molyon már régóta használom a Könyvtárba járunk zónát, de gondolkodtam rajta, hogy rendszeres blogbejegyzést is kéne csinálni belőle…

Nos Anna, a Lap lap után bloggere gyorsabb volt, és létrehozta, én pedig becsatlakoztam hozzá.
Annyi különbség lesz kettőnk bejegyzése között, hogy én beszámolok itt azokról is a regényekről is, amiket kölcsön kaptam valaki magánkönyvtárából.
Szóval a mai naptól közös rovat indul: a Könyvtáros Kedd.



Most, hogy elkezdődött az egyetem, kicsit leeresztettem. Könyvet venni nincs kedvem pénzem se, így maradt a köztes megoldás, elmentem könyvtárba. Mutatom a legújabb szerzeményeimet.


Hétfőn a Szociálpedagógia tanárom elejtett egy olyan mondatot teljesen véletlenül, hogy ő szereti az irodalmat, és bizony vannak olyan regények, amelyek szociál szempontból érdekesek, érdemes lehet elolvasni. Gondoltam rákeresek, hátha találok modernebbet, mint az Árvácska (félre értés ne essék, zseniális történet! Lehet rá vajon ezt mondani?).  Így bukkantam rá Catherine Ryan Hyde: Számíthatsz rám! című könyvére. Van egy olyan érzésem, hogy nem a legegyszerűbb olvasmányt találtam meg.

A napokban gondoltam arra, hogy kéne már magyar szerzőtől is olvasni, elég rég hoztam interjút a blogra, szóval megnéztem, mi szerepel a várólistámon. Bálint Erika: Adj esélyt című regényén akadt meg a szemem. Nem olvastam még az írónőtől, igazából a könyvéről se tudok semmit azon kívül, hogy megtetszett a címe, szóval kíváncsian várom, milyen benyomásaim lesznek a regénnyel kapcsolatban.

Ha van író, akinek a történeteihez időről időre visszatérek, az Jennifer L. Armentout. Azt hiszem ezért történhetett az, hogy tőle is kölcsönöztem most regényeket. A Perzselő csókot már olvastam tavaly, de fel szeretném eleveníteni, a Dermesztő érintést pedig nemrég szerezte be a könyvtár, még friss. Úgyhogy hamarosan JLA (újra)olvasást tartok majd.

Most ennyit szereztem be, a szakirodalom mellett ez most bőven elég a boldogságomhoz.
Ti voltatok mostanában könyvtárban?
Mely' könyveket kölcsönöztétek?
*Hikari

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.