Jó lenne a fa alatt találni - 2019

Az emberek kezdik realizálni, hogy nyakunkon a karácsony, szóval úgy rohangálnak ajándékokért, mint akik megőrültek. Engem ilyen szempontból egyszerű(bb) boldoggá tenni: vegyél nekem könyvet, azzal nem lőhetsz mellé.



Ugyanakkor már jó néhány éve szokás nálunk a karácsonyi lista írása, főleg azért, hogy mindenki dolgát megkönnyítsem.
A ruhaneműk olyan "alap" tételek, amik inkább gondot okoz a famíliámnak, a könyvek. Több, mint 500 regény került az olvasmánylistámra az elmúlt nyolc évben amióta vezetem az olvasmányaimat, így elég nehéz nekem olyan regényt ajánlani/venni amit még nem olvastam.
A duplikációt illetve a félreértéseket elkerülendően itt egy lista: örülni fogok nagyon, ha a fa alatt találom majd az alábbi történeteket.

Szaszkó Gabriella: Kora február

Fülszöveg: 
Anna és Josh nem ismerik egymást. Mindennek ellenére egy ágyban ébrednek fel egy ismeretlen, elszigetelt helyen, miközben odakint hóvihar tombol. A házban kutakodva hamarosan ráébrednek, hogy öt év kiesett az életükből, hiába próbálnak visszaemlékezni, sehogy sem sikerül. Öt év alatt azonban rengeteg minden történhet egy ember életében. Vajon Joshnak sikerült kiszabadulnia az egyetemi időszak fojtogatásából, és valóra váltotta az álmát, hogy menő rockzenész legyen? Vajon Anna hozzáment feleségül egyetemista szerelméhez, és megtalálta mellette a boldogságot? Mind a ketten előre tervezték az életüket, megálmodták, hová is akarnak jutni harmincas éveik elejére. De ha minden a terv szerint alakult, hogyan lehetséges, hogy egymás mellett ébredtek egy ismeretlen helyen?
A világukat már csak az borítja fel még jobban, amikor felfedezik, hogy álmaikban lassan visszapárolognak az elmúlt évek emlékei. Hamarosan kiderül, hogy a kiesett öt év elképesztő meglepetéseket tartogat.

Miért szeretném?
Szaszkó Gabitól eddig elolvastam a trilógiáját, illetve fordításai is kerültek a kezembe, és azt kell mondjam, nagyon szeretem ahogy ír.  Amikor pedig kiderült számomra, hogy a legújabb regényében központi szerepe van a zenének, és még váltott szemszögben is íródott... hiper gyorsan repült a "MUSTHAVE" listámra.


On Sai: Álruhában

Fülszöveg:
Lehet barátság férfi és nő között?
Szépvölgyi Rianna egy eldugott völgy grófkisasszonya, aki bogaras atyjával és zenész ikeröccsével él. Rianna férfiruhában van, amikor balszerencséjére találkozik Ras parancsnokkal, aki a hazaérkező hírhedt Kartal hercegnek gyűjt katonákat.
Riannát összecseréli az ikertestvérével, és magával viszi.
Ha rájönnek, hogy Rianna lány, kiirthatják felségárulásért a családját.
Vajon sikerül visszacserélnie magát, mielőtt lelepleződik?
De mit tegyen addig a férfiasan vonzó Ras, a magát mutogató jóképű Mort és a vad Lidérc közelében, ha a mágiája csalogatja a férfiakat?
Míg a hercegre várnak, valaki vadászni kezd a csapatra.

Rianna nem számíthat másra, csak az eszére, és egy hajmeresztő szövetségesre, miközben őket lesi a természet, ami hol a halálukat akarja, hol pedig illetlenül valami mást.

Miért szeretném?
Erre nagyon könnyű válaszolnom: mert On Sai írta. Már az Apa, randizhatok egy lovaggal? regénnyel bebizonyította számomra, hogy nagyon jól ír YA fantasyt (is), szóval akarom a fa alá. Kézbe akarom fogni, szagolgatni, és élvezni az élményt!


Jessica Koch: Közel a szakadékhoz

Fülszöveg:
Danny pontosan 10 éves, mikor darabokra hullik az élete. Egy súlyos sorscsapás arra készteti a családját, hogy az Egyesült Államokból Németországba költözzenek. De ez még nem minden: Danny apja alkoholba fojtja bánatát, és egy olyan kegyetlen viselkedési mintához tér vissza, amiről azt hitte, a házassága révén végleg megszabadult. Danny védtelenül ki van szolgáltatva az apjának – de nem adja fel…
Egy nyári táborban Danny megismerkedik a francia Dominique-kal. A fiú kimenti a lányt egy életveszélyes helyzetből, és a szerelmük segít Dannynak, hogy elszakadjon a családjától, és ezzel attól a felfoghatatlan, pusztító erőszaktól, amely a fiatal életét fenyegeti.
Könyörtelen harc kezdődik az elismerésért, a szabadságért, az igazságért és a szerelemért.Danny pontosan 10 éves, mikor darabokra hullik az élete. Egy súlyos sorscsapás arra készteti a családját, hogy az Egyesült Államokból Németországba költözzenek. De ez még nem minden: Danny apja alkoholba fojtja bánatát, és egy olyan kegyetlen viselkedési mintához tér vissza, amiről azt hitte, a házassága révén végleg megszabadult. Danny védtelenül ki van szolgáltatva az apjának – de nem adja fel…
Egy nyári táborban Danny megismerkedik a francia Dominique-kal. A fiú kimenti a lányt egy életveszélyes helyzetből, és a szerelmük segít Dannynak, hogy elszakadjon a családjától, és ezzel attól a felfoghatatlan, pusztító erőszaktól, amely a fiatal életét fenyegeti.
Könyörtelen harc kezdődik az elismerésért, a szabadságért, az igazságért és a szerelemért.

Miért szeretném?
A Közel a horizonthoz az idei évem egyik legmeghatározóbb, megdöbbentőbb, legszívettépőbb olvasmánya volt, novemberben be is szereztem egy saját példányt belőle. De aztán láttam, hogy megjelenik magyarul a folytatás és, hát, nos... egy szempillantás alatt kívánságlistás lett. A nyakamat teszem rá, hogy végig fogom bőgni a könyvet.

Sarina Bowen: Keserédes
Fülszöveg:
A ​farmerek energiája tartja mozgásban a földet.
Griffin Shipley cseppet sem számított arra, hogy egy vermonti földút szélén, egy árokban fog összefutni egykori egy (vagy a pontosság kedvéért két-)éjszakás kalandjával. Öt évvel ezelőtt azonban mintha egy másik élete lett volna…
Griff huszonhét évesen, nem igazán önszántából került a családi farm élére. Még hatalmas válla is nehezen bírja a terhet: neki kell támogatnia anyját, három testvérét és hangyás nagyapját is. Nincs ideje a lányszövetség egykori tagjára, aki fél áron akarja felvásárolni a termésüket.
Vermont sosem szerepelt Audrey Kidder utazási tervei között. Ahogy Griff Shipley sem. De muszáj kapnia egy második esélyt az őt foglalkoztató étteremlánctól. Na, jó, egy ötödik esélyt. És egyetlen beképzelt, szexi, szakállas farmer sem állhat az útjába.
Ellenfelei egymásnak. Egészen más dolgokat várnak az élettől. Nagy kár, hogy a kettejük közt levő érzéki feszültség olyan pikáns, mint Audrey szupertitkos barbecue szósz receptje, sőt…
Figyelem! A szöveg pikáns jeleneteket, ínyencségeket és egy gőzölgő, kültéri zuhanyt tartalmaz, valamint bebizonyítja, hogy a farmerek nem röstellik bepiszkolni magukat.

Miért szeretném?
Kezdjük ott, hogy nem terveztem listára írni, mivel megvan angolul ebookban. De pechemre elolvastam AniTiger értékelését, és meggondoltam magam, nekem ez kell magyarul. Még annak ellenére is, hogy egy hét kötetes sorozat, és azért tartok tőle, nehogy kaszát kapjon.Akkor is vállalom a kockázatot, és szeretném a polcra. Sarina Bowen stílusát már szerettem a HIM olvasásakor is, nem hiszem, hogy csalódni fogok.


Igaz, hogy ez most nem egy hosszú kívánságlista, de mind olyan regény, hogy tudom, nem bánom meg, ha a polcomon lesznek.
Ti írtok kívánságlistát?
Milyen könyveket kértek Karácsonyra?
*Hikari

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.