Romantikus, fantasy...az ő neveikkel tuti találkozol

A napokban kerestem valami romantikus/romantikus-fantasy könyvet, és hiába változtattam a címkéket „romantikus-fantasy” „fantasy-kortárs” „romantikus-fantasy-kortárs”, három szerző neve mindig ott volt: Stephenie  Meyer, Cassandra Clare, J. L. Armentrout.
Mi a sikerük titka?
Szubjektív vélemény következik, jöhetnek a pro és kontra érvek nyugodtan.



Stephenie Meyer olyan, mint Rowling. Viccen kívül, nekem totál az jön le. Megalkotott egy szexi vámpír palit, meg egy elég átlagos szereplők, akik egymásba szeretnek, annak ellenére, hogy ez teljesen és totálisan, nos…nem hétköznapi dolog.
Aztán boldogan élnek, amíg meg nem halnak. És még utána is.
Cassandra Clare megírt jó néhány kötetet, amiben létrehozta az  Árnyvadászokat, és ezzel egy közösséget.
Mert ezen nincs mit ragozni, a könyvmolyok egy része igazi Árnyvadász van, ereklyékkel, az összes kötet a polcukon – akár eredeti nyelven is -, rúnarajzokat készítenek, majd örökítenek meg.
J. . L. Armentrout pedig bármit ír, arra a legtöbb női olvasó ugrik. Legalább is ha már ismeri Daemon Blacket, a földöntúlian zöld szemű és szexi idegent. Az írónő pasi karaktereibe nagyon könnyen szeret bele egyszerű földi olvasó, arról nem beszélve, hogy a regényei is a kanapéhoz szögeznek.

Mi lehet a titkuk?
Talán az, hogy valami újat hoztak létre, olyat, amit előttük senki.  Vagy ha nem is teljesen új a téma, de új perspektívából van megközelítve.
Hisz ha végiggondoljuk, ezer és egy vámpíros könyv van már, olyan olvasó viszont nincs, aki ne ismerné Edward Cullent.
Ott vannak az Árnyvadászok, akikhez hasonlóval én még nem találkoztam. Ha tudtok valamit/valakit, szóljatok.
Rendben, az is tény, hogy könyves álom pasikkal Dunát lehetne rekeszteni, de azért valljuk be, álom-földönkivüli pasival már nem igazán.



Nem véletlen a sikerük, nem véletlen, hogy ezrek olvassák őket, és igény van az újabb és újabb könyveikre.
Szerintetek mitől válik olvasottá egy író? Vagy ki az, akinek még odaítélnétek a „különdíjat”, mert van benne annyi egyediség mint a kiemelt három szerzőben?
Várom a kommenteket.


2 megjegyzés:

Lexy írta...

Az árnyvadászok voltak már egy könyvben Cassandra előtt és ebből volt is botrány, de má nem emlékszek.. :/ Én személy szerint Cassandra-t imádom, főleg az új kötetei miatt.

K. A. Hikari írta...

En bevallom, nem vagyok egy nagy CC olvaso :)
*Hikari

Üzemeltető: Blogger.