Karácsonyi projecthét: alternatív karácsonyi filmlista

Most már biztos, idén sem maradunk Kevin nélkül!
RTL Klub:
Reszkessetek, betörők! - December 24., 20:55
Reszkessetek, betörők! 2. - December 25., 20:55

Ám mi van akkor, ha már tele a hócipőnk az unalomig ismételt filmmel?
Íme, itt az alternatív lista.




Udvarlót Karácsonyra
Holly húsz évvel ezelőtt a Nagy Őt kérte ajándékba karácsonyra a Mikulástól. Azóta azonban már nem hisz az ünnepekben és különösen az ígéretekben nem. De néhány nappal az egykori ígéret lejárta előtt bekopogtat hozzá Doug, a jóképű és szimpatikus ügyvéd, mint a Mikulás ajándéka. Holly beleszeret a kedves idegenbe, ám felbukkan régi szerelme, Ted, aki megkéri a kezét.




Menyasszonyt Karácsonyra
Jessie Patterston csak a nagy Ő-re várt egész életében. Azonban a dolgok eddig soha sem alakultak az elképzelése szerint. Már háromszor eljegyezték, ám mind a hármat fel is bontotta. Most azonban színre lépett Aiden, aki talán tényleg a nagy Ő lesz. Az egyetlen bökkenő, hogy Jessie nem tud arról, hogy a sármos idegen fogadott a barátaival, hogy még karácsony előtt megnősül.



The Holiday
Két fiatal nő, két összetört szív. Iris reménytelenül szerelmes a kollégájába, akivel viszonyt folytat. Nem elég, hogy érzelmei viszonzatlanul maradnak, a férfi a karácsonyi bulin bejelenti, hogy eljegyezte az egyik kolléganőjüket. Eközben a munkamániás Amanda rájön, hogy a barátja megcsalja, ezért kiadja az útját. A két összetört szívű lány a világhálón akad egymásra. Miután kölcsönösen elsírják bánatukat, elhatározzák, hogy kipihenik megpróbáltatásaikat. Mivel az egyik Londonban, a másik pedig Los Angelesben él, kitalálják, hogy otthont cserélnek. A pasimentes vakáció azonban nem a tervek szerint alakul.




Karácsonyi naptárpasik 
E.J. Baxter sikeres újságírónő New York-ban. Az élete látszólag tökéletes: remek állása és kiváló főnöke van, valamint szép lakása és szerető vőlegénye. Tökéletes világa azonban egy pillanat alatt összeomlik, amikor a vőlegényét rajtakapja a főnökasszonyával a karácsonyi partin. Ezt Lillah Gucci cipője és E.J. eljegyzése bánja. A fiatal nő új állás után néz, de Lillah mindenhol keresztbetesz neki. Végül a nővére, Roz tanácsát megfogadva elfogadja a montanai állásajánlatot. Hamarosan rájön, hogy a szívügyek a vadonban sem egyszerűek.


Karácsonyi angyal 
A megható drámában Kari Hawker alakítja Ashleyt, a magányos munkanélküli asszonyt, akinek egyik szomszédja munkát ajánl. Segít az új főnökének, aki névtelenül tesz jót másokkal. Amikor azonban egy helyi magazin újságírója megtudja, mit is csinál a páros, döntenie kell, hogy felfedje-e az igazságot, miközben a nőnek óvnia kell főnöke titkát és a saját szívét.




Igazából szerelem
A történet mozgatórugója a szerelem, legyen az első látásra, vagy éppen beteljesületlen, rangra, életkorra és családi állapotra való tekintet nélkül. Megérinti az agglegény miniszterelnököt, az anya nélkül maradt iskolásfiút, a korosodó, kiégett rocksztárt, és nem kerüli el a szerelmében csalódott, összetört szívű írót sem. Londoni életek és szerelmek találkoznak össze és bontakoznak ki. Szenteste romantikus, fergeteges és keserédes következményekkel, mindenki számára, aki elég szerencsés (vagy szerencsétlen) ahhoz, hogy a szerelem bűvöletébe essen.



Karácsony Holly-val
Miután a vőlegénye faképnél hagyta az oltár előtt, Maggie-nek elege lett a nagyvárosból. A kiábrándult lány egy kisvárosba költözik, ahol sikerül valóra váltani álmát. Játéboltot nyit, miközben találkozik Markkal, a kávézó tulajdonosával. Az egyetlen gond, hogy Mark szívét a hatéves unokahúga, Holly tölti költi. A kislány anyja a halála előtt őt kérte meg, hogy legyen a gyámja. Mark összeköltözött a két testvérével, hogy segítsenek neki felnevelni Hollyt. Mark szívéhez Hollyn és a játékbolton keresztül vezet az út.




12 karácsonyi randi 
 Nem a legjobban indul a szenteste Kate számára, mivel vásárlás közben elájul egy plázában, majd rájön, hogy volt barátját már késő visszahódítani. Nem túl lelkesen indul a számára összehozott vakrandira, ami természetesen pocsékul sül el. Tehát - Kate szép fiatal szingli, aki karácsonykor randizik egy vadi új pasival, ősei örömére, neve Miles. Pár perc után otthagyja, mert ex-barátjával Jackkel is randija van. Jack azonban nem egyedül érkezik, hanem kutyájával, Maxszel és új barátnőjével, aki úgy néz ki, mint egy pompom csaj. Kiderül, hogy Jack gimnáziumi osztálytársa volt. Kate fogja Jack kutyusát, s lelép. Magányosan alszik el éjszaka, csak Ő meg Max, a kutya, majd arra ébred, hogy ismét az áruház padlóján fekszik. A sors különös fintora okán tizenkét alkalommal élheti át december 24-ét, valamint az első randiját Milesszal, a rendkívül szimpatikus fiatalemberrel. A tizenkét nap során ráébred, miket kell jóvá tennie önmaga és a körülötte élők életében, megtanulja, hogy tegye jobbá a kapcsolatait és, hogy hol kell keresnie a boldogságot. Amikor végre minden sínre kerül, számára is beköszönt karácsony napja.


Grincs
Létezik egy varázslatos város, amely csak egy hópehelyben létezik. Whoville-ben él a Who család. Nem túl szépek, és kicsit túl anyagiasak is, viszont a maguk módján szimpatikusak. Imádják az ünnepeket. Legfőképpen a Karácsony a mindenük. Egyvalakinek azonban sem az ünnepek, sem a Karácsony nem tetszik. Ő a Grincs, a galád, rosszindulatú szörnyeteg, aki a város fölött magasodó Kobakhegyen él önkéntes száműzetésben. Egyszer s mindenkorra véget akar vetni a nagy éves hajcihőknek, amikor mindenki boldog, kivéve őt. Cindy, a család legkisebb azonban úgy gondolja, nem helyénvaló dolog, ha a szeretet ünnepét a Grincs magányosan tölti, így meghívja magukhoz ebédre. A botrányba fulladt vendégjárás után a Grincs egy az egyben ellopja a Karácsonyt.




Krampusz
A Karácsony a szeretett és a békesség ünnepe. Viszont ennek ellenére valószínűleg mindenki tudna mesélni egy-egy balul elsült karácsonyi sztorit. Jobb esetben csak az étel ég oda vagy nehéz a talpba faragni a fenyőfát. Aztán megeshet az is, hogy a csillagszórózás eredményeképpen belobban a függöny. Ezeknél viszont százszorta rosszabb, ha az ünnep haragban telik és veszekedésekkel tarkított.
A fiatal Max karácsonya utóbbi kategóriába esik, a család nem bír a vérével és a szeretet ünnepén is igyekeznek egymás vérét szívni, így nincs is abban semmi meglepő, hogy kis hősünk úgy dönt maga mögött hagyja az egészet és magasról tesz a karácsonyra.
Ezzel azonban egy ősi és szörnyű erőt szabadít el, életre hívja a Krampuszt, aki kegyelmet nem ismerve bünteti a hitetleneket.
Max és családja ezt követően megéli a poklot, hiszen kedves karácsonyi alakok változnak vérmes szörnyekké, hogy megpróbáljanak végezni hőseinkkel. Nekik pedig az a feladatok, hogy félretegyék az egymás iránti rossz szájízt és harcoljanak egymásért, a túlélésért.



Karácsony a kastélyban
Jules Daly egyedül neveli árván maradt unokahúgát, Maddie-t és kamasz unokaöccsét, a mindig dühös Milót, akivel egyre több probléma van az iskolában. Az amúgy is nehéz helyzetben lévő Jules-t újabb sorscsapás éri, amikor felmondják az állását. Az összeomlás küszöbén váratlanul megjelenik a milliomos nagybácsi komornyikja, hogy meghívja a családot az európai kastélyába karácsonyra. Castlebury hercege, Edward bácsi azonban megkeseredett öregúr, aki ki nem állhatja a zajos gyerekeket. Jules félve lép be a fényes kastélyba, ahol belebotlik a sármos Ashton hercegbe.





Karácsonyi kutyabalhé
Ez a szívmelengető kaland Disney klasszikus ünnepi meséinek legszebb hagyományait idézi. Most megtudhatod, hogyan kezdődött a Mikulás és hű négylábú segítőjének legendás barátsága! Amikor a Mikulás és legújabb jó barátja rájönnek, hogy a világ összes gyerekéből kiveszett az ünnep szelleme, felkerekednek, és elutaznak New Yorkba. Igen ám, de egy baleset következtében az öreg hószakállú elveszíti az emlékezetét, és így már csak hű kutyája, egy kedves kis árva és új barátja, Will segíthet ismét megtanítani a világot, arra hogy miről szól igazából az ünnep.




A torony
Karácsony este nagyszabású ünnepséget rendeznek a 120 emeletes felhőkarcoló lakói számára. A luxustoronyban mindenki az elegáns rendezvényre készül, az üzemeltetésért és biztonságért felelős személyzetet pedig teljesen leköti az érkező befolyásos vendégek kiszolgálása. Amikor egy baleset következtében tűz üt ki a 63. emeleten, a tűzoltók versenyt futnak az idővel és az lángokkal a túlélőkért.



A christmas horror story
Tavaly karácsonykor két tizenéves szörnyű halált halt a Bailey Downs-i iskola pincéjében. Egy évvel később, egy sor új borzalom veszi kezdetét. Amikor három barát feltárja a mészárlás színhelyét, egy szellem örökre rabul ejti őket. Az egyik érkező rendőr még borzalmasabb helyzetbe kerül, amikor fia ördögi módon kezd viselkedni. Amikor egy család békülni akar az elhidegült nagynénivel, azt veszik észre, hogy üldözi őket a Krampusz. Eközben St. Nicknek egy horda zombi elffel kell megküzdenie.


Karácsony Artúr
Hogyan tud a Télapó egyetlen éjszaka alatt annyi gyerekszobába bejutni? Tökéletes, katonás szervezéssel, a terepen dolgozó manókkal, egy óriási, szuperszonikus szánnal és egy tökéletesen működő parancsnoki bázissal. Ám hiába segít a fejlett technológia, néha becsúszik egy kis hiba. Kétmilliárd gyerek rendben megkapja az ajándékot, egyetlen kislány viszont semmit nem talál a csizmájában. A Télapó elsőszülött fia, Steve ezt elfogadhatóan kis hibának találja, ám Steve öccse, Karácsony Artúr nem tud belenyugodni. Így a saját szakállára beindít egy akciót, amivel számtalan bajt, félreértés, és balesetet okoz.





Az erdő foglyai
Eun-Soo autóbalesetet szenved a semmi közepén. Agyrázkodás miatt félig öntudatlan állapotban próbál segítséget keresni, de csak egyre inkább eltéved az utat körülvevő erdőben, majd eszméletét veszti. Egy kislány talál rá, és elviszi az erdő közepén lévő házukba, ahol családjával él. Eun-Soo eleinte hálás a gondoskodásért, de mikor vissza akar térni a civilizációba, nem tud kijutni az elátkozott erdőből, mindig csak az egyre furábbnak tűnő házhoz talál vissza.



Benne van ebben a 13+1 listában a kedvenced?
Esetleg kihagytam valamit ami nélkül szerinted nem karácsony a karácsony?
Kommentelj, én pedig igyszem pótolni. :)

A projecthét további résztvevőt az első bejegyzésben, az-az ITT  találjátok. Érdemes hozzájuk is benézni.

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.