Írás & írók BOOK TAG

Sziasztok!
Régen volt BOOK TAG a blogon, ez pedig nagyon megtetszett. Eredetileg angol, de Riley volt olyan kedves, hogy magyarra fordította, és úgy töltötte ki. Az ő válaszait ITT találjátok.
Lássuk, mi sül ki abból, ha az írás különböző szakaszaihoz könyvekhez párosítjuk.



Első vázlat - Egy könyv vagy sorozat, amit még nem olvastál:

Háromszáznál is több könyv van a várólistámon, ebből egyet kiválasztatni…gonosz, nagyon gonosz dolog. De oké, legyen Szélesi Sándor: Kincsem című könyve, már csak azért is, mert hamarosan lejár a kölcsönzési ideje, szóval ideje lenne már elolvasnom a hónapban.

Második vázlat - Egy könyv vagy sorozat, amit második olvasásra már nem szerettél annyira:

Ide elgondolkodtam, mit is írhatnék, végül Cynthia Hand: Angyalsors trilógiájára esett a választásom. Öt éve olvastam először, két éve újra elővettem, és ezúttal nem voltam tőle annyira elájulva, mint tizennégy évesen. Pedig szeretem az angyalos regényeket, de ebből két olvasás pont elég volt.

Végső vázlat: Egy könyv vagy sorozat, amiért sokáig odavoltál:

Igazából azt hiszem, még mindig odavagyok, és ez nem más, mint Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek című regénye. Annyira szeretem, hogy háromnál is több alkalommal olvastam, és megvettem eredeti nyelven, annak ellenére, hogy gőzöm sincs, lesz-e valaha türelmem úgy is elolvasni.

A karakterek halála: Egy könyv vagy sorozat, amit megsirattál:

Ide azt hiszem egy idei olvasmányélményt mondok, méghozzá Anne-Dauphine Julliand: Két kis lábnyom a homokban című könyvet. Rettentően sokat sírtam rajta, talán pont amiatt, mert már a legelején kiderül, hogy Thais meg fog halni, és happy end-re felesleges várni.

Lyukak a sztoriban: Egy könyv vagy sorozat, amiben csalódtál:

Ez egy olyan könyv lesz, amit sokan, nagyon sokan szeretnek, én mégsem voltam képes beállni a sorba: Colleen Hoover: Velünk véget ér. Nem köntörfalazok, én a hype után pofára estem, a főhősnő pedig az agyamra ment.

Írói válság: Egy könyv vagy sorozat, amit sosem fejeztél be:

Ez könnyű: Mihail Bulgakov: Mester és Margaréta. Háromszor álltam neki (egyszer hangoskönyvként), és soha nem bírtam többet olvasni belőle száz-százötven oldalnál. Vannak könyvek, amikkel nem tudom megtalálni a közös hangsúlyt. Ez ilyen.

Visszajelzés: Egy könyv vagy sorozat, amit bárkinek ajánlanál:

Ezt a pontot kihagyom, mert nagyon nehéz olyan könyvet találni, ami „bárkinek” tetszett, épp amiatt, mert nem vagyunk egyformák. Ha a delikvens elmondaná, milyen könyvet keres (sci-fi, fantasy, kortárs/klasszikus, romantikus vagy nem, stb.), akkor könnyebben tudnék olvasnivalót mondani.

Titeket invitállak meg a kitöltésre: Anna, Virág, Judit, Adri, AniTiger, MFKata  

*Hikari

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.