Így neveld a sárkányod 2 (film)

 Angol cím:
How to Train Your Dragon 2
Műfaj:
animációs, vígjáték
Hossz:
105 perc
Kiadás éve:
2014
IMDB:
8.8/10
Hablaty körül mindig történik valami izgalmas. A viking sárkánybűvölő és tűzokádó barátja, Fogatlan visszatér, de úgy, hogy abba beleremeg a Hibbant-sziget. Amíg Astrid, Takonypóc meg a többiek sárkányversenyekkel múlatják az időt, az immár elválaszthatatlan páros meghódítja a tágas eget. Egyre magasabbra, egyre messzebb merészkednek, olyan tájakra jutnak, ahol nem járt még viking.
Így fedeznek fel egy titkos jégbarlangot, melyben több száz idomítatlan sárkány fészkel. A tűzköpő fenevadaktól Hablaty nem ijedne meg, ám a barlang őre, a titokzatos sárkánylovas már komolyabb ellenfélnek tűnik. Hablatyék miatta keverednek bele életük legnagyobb háborúságába: a rájuk váró nagy csatán nemcsak az ő életük múlik, hanem az emberek és sárkányok jövője is.
Mint a bejegyzés címe is mutatja, a mesének van egy előző része, úgyhogy aki még nem látta, az inkább ezt a linket lesse meg, mert az értékelés nyomokban spoiler-s lehet az előző részre nézve: Így neveld a sárkányod: 1.rész

Szóval ugye az első rész ott fejeződött be, hogy Hablaty is sérülést szenvedett Fogatlanhoz hasonlóan, ám mégis boldog, mert valóra vált az álma: a vikingek és a sárkányok képesek vérontás nélkül egymás mellett élni.
Na már most, a második részt ezt még tovább építi, úgyhogy a vikingek mindennapjaiba már szervesen beletartoznak ezek az állatok. Eközben a már korábban szépen összekovácsolódott Hablaty és Fogatlan folytatja a világ felfedezést egymás oldalán.
Ám mint az első részben, itt is van egy csavar: méghozzá, hogy kis párosunk talál egy birodalmat, amiben több ezer sárkányt talál idili nyugalomban éldegélni. És aki ezt az egész birodalmat vigyázza? Nem más, mint a tinédzser húsz éve - halottnak hitt - anyja.
És akkor még a sárkány őrült rossz fiút nem is említettem, akinek élete célja, hogy hadsereget szervezzen ezekből az állatokból.
A képi világ egyszerűen gyönyörű, öröm volt nézni, a szereplők mimikájára se lehet panasz. Ám ami engem zavart egy kissé, az Hablaty személyisége. Nekem - a korra ellenére - nyámnyila volt egy kissé, kellett egy kis idő, mire azt éreztem, hogy na, ezaz, végre a sarkára áll. Mondjuk azért kár, hogy olyan esemény kellett hozzá, amilyen...
Ennek ellenére úgy éreztem, ebben a részben minden van, mi szemnek és ízlésnek ingere. :) A boldog egymásra találástól kezdve, a számunka fontosak védelmén keresztül, egészen az édes-keserű befejezésig.
Ezt is simán nevezném családi mozifilm, bár a gyerekre nézve inkább az idősebb, már iskolás korosztályt mondanám célközönségnek, onnantól mehet felfelé az életkor egészen a gyermeklelkű nagymamáig. Jó mozizást, éljétek át Ti is viking és az éjfúria újabb kalandjait.
Itt egy filmelőzetes, ha érdekelne valakit:


Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.