Hotel Transylvania - ahol a szörnyek lazulnak

 Angol cím:
Hotel Transylvania
Műfaj:
animációs film
Hossz:
91 perc
Kiadás éve:
2012
IMDB:
7,8/10
Drakula gróf ötcsillagos luxuskastélyában a szörnyek pihenhetik ki rémes fáradalmaikat. A vámpírok fejedelme hétvégi bulit szervez a féltve őrzött, 118. születésnapját ünneplő kislányának. Erre meghívja a rémes kompániát, az élén Frankensteinnel és menyasszonyával, a múmiával, a láthatatlan emberrel és egy falka vérfarkassal. Az ünnepség vérbő, jó hangulatban telik, mígnem hátborzongató esemény történik: a kastélyba téved egy igazi, élő ember! Ráadásul fiatal, jó fej és megtetszik Drakula lányának.
Úgy látszik, ez a hosszú hétvége ilyen mozizósra sikeredett. Tegnap a szomszéd fiú, ma pedig ez. Egyiket se bántam meg.
Bár tény, hogy a kettőnek műfajilag semmi köze egymáshoz, mégis kikapcsoltak. Csak máshogy.
A tegnapi film inkább elgondolkodtatott, de ez a mese tényleg hozta azt a humort, ami már nagyon kellett.
Hisz gondoljunk: ki ne képzelte volna el legalább életében egyszer a híres Frankeistein-t, vagy éppen a filmekből (nem az alkonyatból) megismert vámpírt, Drakula grófot? Ugye, hogy legalább egyszer mindannyiunk képzelete eljátszott a karakterekkel :)
Nos, ha igazam van, akkor ez a mese neked való. Ugyan is itt mindenki megelevenedik, és az összefoltozott zseni, meg a vérszívó mellett akár még zombi Beethoven-nel, vagy éppen nagycsaládos vérfarkassal is találkozhatunk.
Jó kis társaság, ugye?
Ám a móka itt nem ér véget, sőt ez az egész, nem több holmi prológusnál. Lévén, hogy a történet mozgatórugója nem ezek (az egyébként ismert szereplők, akik valljuk be, maguktól is kitesznek egy másfél órás családi mozit) hanem Drakula kislánya, Mavis.
Aki  ugyan csak félig vámpír, ám apuci nem engedi el az ő kicsi "vérszívókáját", úgyhogy a kiscsaj marad a valagán valami 19. századi várkastélyban...118 hosszú évig. Jó, hogy nem zabálta fel saját magát owo
Aztán mivel a 118 milyen nagy kor (ja, az emós lányka már matuzsálem, csak jó a botox ugyebár.), apuci bulit rendez, ahová sajnos bekerül egy váratlan vendég az emberkölök képében. (halk megj.: nem néz ki többnek 12nél, de hát ez a 3D átka, meg köll szokni).Csakhogy ember még soha nem járt a hotelben, Drakula pedig vérszemet is kap, amiért a saját szabályát szegi meg. Mást viszont nem tehet, lévén a kis srácot nem lehet lekoptatni, mindent "csúúúúcs"nak lát..és nem utolsó sorban szimpatizál Mavis-szel.
Ennél többet nem is mondanék, mert különben spoiler-be ütköznétek, azt pedig szeretném elkerülni, mert ez a mese akkor igazán csúcs, ha a nagy poénokat, fontosabb momentumokat ti látjátok  és nem lelövik nektek.
Úgyhogy szedjétek össze a kis tesót, anyát, apát nagyszülőt, lihegő kutyát, csináljatok egy nagy adag popcorn és nézzetek be a Hotel Transylvaniába...hátha van még szabad hely :)

Itt egy rövid előzetes:


Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.