Tammara Webber: Egyszeregy (A szív körvonalai 1.)

" - Hogy találtalak meg téged?
- Végül is talán pontosan ott vagyok, ahol lennem kell."

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 334
Fülszöveg:
Egy lány, aki úgy gondolja, a bizalmat megtörik, az ígéreteket megszegik és a hűség csak illúzió. Egy fiú, aki úgy hiszi, az igazság relatív, a hazugság elkendőzi a kibírhatatlan fájdalmat és a bűntudat örök. 
A fiú figyelte a lányt, de nem ismerte őt. Aztán egy váratlan összecsapás jóvoltából a megmentőjévé vált… Tagadhatatlan vonzerő hatott közöttük. Ám a múlt, amelyen a fiú kemény munkával igyekezett felülkerekedni, és a jövő, amelybe a lány őszinte hitét vetette, azzal fenyegetett, hogy elszakítja őket egymástól. Csak együtt vehették föl a harcot a fájdalom és a bűntudat ellen; csak együtt nézhettek szembe az igazsággal, és találhattak rá a szerelem nem várt erejére. Vajon a találkozásuk megerősíti őket hitükben, vagy megcáfol mindent?



Ha jól emlékszem, még régebben, az egyik könyvtári látogatásom alkalmával bukkantom a regényre, és már akkor nagyon tetszett. Aztán mivel esedékes volt már feleleveníteni a cselekményeket, és egyébként se írtam még róla, gondoltam olvassuk el újra. 
Még mindig nagyon szeretem.

Igazából a könyv nyitójelenete egy buliban illetve, hogy egészen pontos legyek, egy parkolóban játszódik. A főhősnő Jaquilet meg akarja erőszakolni egy erősen illuminált állapotban lévő srác, viszont olyan történik, aminek a való világban kevés az esélye: feltűnik egy másik fiú is, és megakadályozza az erőszakot, majd igazi lovag módjára még vissza is viszi a sokkos lányt a kollégiumba. Láthatólag ismeri is a lányt - pedig annak fogalma sincs arról, kicsoda a védőangyala.
Ha ez nem lenne elég, Jackie-t dobja a barátja, szóval a lány eléggé maga alatt van, így a tanulmányaiban is lemarad.
Ám a védőangyalai továbbra is ügyködnek, az egyetemi professzora pedig ad neki egy második esélyt, feltéve, ha felveszi a kapcsolatot egy Landon nevű korrepetitorral.
Természetesen Jackie így tesz, még aznap e-mailt küld a megadott címre.

Landon nagyon  segítőkész, és figyelmes.
Ugyan akkor ott van az egyik előadásán Lucas, a srác arról az éjszakáról. Akárhányszor a tekintetük összeakad, mindig ott az arcán egy majdnem-mosoly.
Jackie viszont egyelőre igyekszik túltenni magát a szakításon, valamint a bulin is  és nem hajlandó beismerni, hogy tulajdonképpen megmozgat benne valamit a srác. Mind Lucas, mind Landon.

A történetnek persze ez csak a nagyon lesarkított képe. Ott van benne a félelem, hogy Buck talán visszajön erőszakoskodni, ott van benne a tettvágy, hogy ha lesz legközelebb, akkor tudjunk cselekedni, ott van benne, hogy minden döntés vezet valahová. Hogy mindenkinek megvan az oka, amiért úgy dönt, ahogy.
Mint mondtam, szeretem, és szeretem a regényt. Egyrészt a cselekmény miatt, hisz minden van benne, ami nem annyira megszokott. Kezdve egy folyamatosan skiccelő sráctól az előadóteremben, keresztül egy nagybőgőző egyetemistán, egészen az önvédelmi tanfolyamokig.



Be kell vallanom, hogy főleg a rajzolós jeleneteket szerettem. Amikor Lucas először felajánlotta, hogy lerajzolja a lányt, olyan bárgyún mosolyogtam, hogy biztos idiótán néztem ki. Főleg, amikor az ártatlan rajzolásból, valami sokkal több, valami egyáltalán nem ártatlan lett...
Innentől pedig felgyorsulnak az események. Mind a szereplők között, mind egyébként. Beszippantott, és alig vártam, hogy megtudjam, hogy alakul a további történet.
A mellékszereplőket is nagyon szerettem. Erin igazán kedves, figyelmes és valóban jó barátnő, Dr. Heller csendes, viszont ha szükséges akkor ott van és támogatja, segíti a szereplőinket.
Akivel nem igazán tudtam mit kezdeni, noha sokat szerepelt, az Kennedy. Úgy éreztem, hogy egyszerűen képtelen beletörődni még a szakítás gondolatába is, noha ő mondta ki, hogy vége. Folyamatosan kereste Jackie társaságát, beszélni akart vele...idegesített egy idő után, és kicsit nyomulósnak is éreztem a közeledését. Mindenesetre a néhány negatív(abb) szereplő, nem vett el a regény színvonalából.
Ha valaki egy különleges, nem sablontörténet keres, ezzel megtalálta. Ha olyan regényre vágyik, ahol a főhősnő talpraesett, a főhős pedig különleges művészi hajlamokkal rendelkezik,aki mégis erős személyiség, szintén.
Van benne titok, jellemfejlődés, egyéniség, és romantika egyaránt. Ugyanakkor mégis szórakoztató, könnyen olvasható.
Emészthető, mégis megjegyezhető: mint az egyszeregy.

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.