Nalini Singh: Látomás (Egy világ - két faj - állandó küzdelem 2.)

"- Miért vagy ilyen kedves?
Mert a macska élvezte, hogy ingerelheti a lányt.
- Én mindig kedves vagyok.
A kétkedés hitetlenkedéssé változott.
- Most macska-egér játékot űzöl velem?
Vaughnt meglepte, hogy a lány ilyen hamar rájött. Megvonta a vállát.
- Elvégre macska vagyok."

Kiadó: Egmont Hungary
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 318
Fülszöveg:
Az Elcsendesedés ridegségében élő Faith NightStar képessége még a mentálok között is különleges: a lány a jövőbe lát. De amilyen értékes a tehetsége, olyan sérülékeny az elméje. Sötét víziók gyötrik, vért és halált lát – és valami még fenyegetőbb dolgot: érzéki gyönyört. Márpedig őt a legkisebb érzelem is az őrületbe taszíthatja. 
Vaughn D Angelo a DarkRiver alakváltó falka tagja. Vadabb a többi falkatársánál, jaguár énje uralkodik rajta. A benne lakó macska pedig Faith-t szemelte ki prédájának, még akkor is, ha a vonzalma megölheti a lányt. Faith képességeit sok mentál a saját céljára akarja kihasználni. Ehhez irányítaniuk kell őt, és minden áron távol kell tartaniuk Vaughntól.




Nalini Singh már a sorozat első kötetével megvett kilóra. De tényleg annyira megszerettem, amit még én magam se hittem volna. Pedig tudom, hogy egy hosszú sorozatról van szó, mégse tudtam nem folytatni.

Az alap mentál-alakváltó páros itt is jelen van, ám más módon mint azt a Sascha x Lucas párosnál megszoktuk. És ez tetszett. Nagyon is.

Faith egy különleges képességű mentál, a saját fajtáján belül is igen ritka. Épp ezert egészen kiskora óta minden lépését figyelik.
Vaughn a leopárd falka befogadott jaguárja. Szenvedélyes, vad és igazán szabad.
Olyan amilyenné Faith is válni akar. Vállalva kockázatot, hogy talán soha nem jön ki az erdőből ha egyszer belep oda.

Nagyon tetszett hogy a világ továbbra is elképesztő részletesen és jól van felépítve, Faith szemszögéből egy másik szegletét ismerhetjük meg a mentál társadalomnak. Jobban felszínre kerülnek az Elcsendesedés hatásai is,érezhető a lány viselkedésén.
Sokkal jobban tart az érzelmektől, az érintéstől mint annak idején Sascha, és amikor az üzleti víziókat felvalltja valami sokkal sötétebb és félelmetesebb nem biztos hogy lesz menekvés.


Aztán ott van ugye férfi főszereplőnk Vaugh. Aki hiába a leopárd klán tagja, egy jaguár uralkodik benne. Sokkal dominánsabb mint a többi alakváltóban. És ha ez a macska kiszemeli a prédáját addig vár amíg meg nem szerzi.
Vállalva még azt is, hogy türelmesnek kell lennie, lépésről lépésre haladnia.

Egy érzelemben és erőben dúskáló vadállat plusz egy eddig teljesen egyedül és elszigeteltségben elő mentál. A tökéletes katasztrófa boritékolható...vagy mégsem?

Annyira jó volt a Faith és Vaugh között lassan kialakuló vonzalomról olvasni. Arról, hogy az őrszem egy idő után nem csak a vadászat sikere miatt akarja megszerezni a lányt, hanem valóban azt akarja, hogy az övé legyen.
Ráadásul ott van a Faith-et éjjelente kísértő sötét jelenlét is, amit Sascha nem ért, a lány retteg tőle, és egy különleges leopárdra van szükség ahhoz, hogy eltűnjön a sötétség.
Most mondjátok azt, hogy ti nem örülnétek a hálószobátokban egy csodálatos vadmacskának aki csak azért meglátogat, hogy vigyázza az álmodat.

Öröm volt látni hogy mit sem csökkent a regény színvonala a sorozat nyitókötetéhez képest. Sokan azt mondtak, hogy nincs olyan jó, mint az első rész, de nem értek egyet. Szerintem legalább olyan izgalmas.
Csupán nem lehet hasonlítani egy leopárdot egy jaguárral. Természetes hogy mások, ahogy a történet is.

Jó volt ismerős szereplőkről olvasni úgy, hogy másokon volt a hangsúly, de az írónő elég fontos szerepet ad azoknak is akiket mar megismertünk és megszerettünk.
Sascha nagy segítség a másik mentál számára, az alfa pedig Vaugh életében tölt be nagyon is fontos szerepet.

A nyomozós krimisebb rész most sem hiányzott ám ebben a részben Faith által már az elejétől kaptunk apró morzsákat, meg akkor is, ha maga a nyomozósdi kb. a könyv felétől indul be igazán. Mindig van kiút a sötétségből...olykor onnan érkezik ehhez segítség, ahonnan nem is gondoljuk.

Ha téged is a bűvkörébe vont Nalini Singh és szeretted Sascha és Lucas történetet, ezt se érdemes kihagynod.
Szenvedélyes, vad, érzéki az egész történet. Lassabban haladunk mint az első résznél de ettől függetlenül is könnyen meg lehet szeretni a történetet
Az elődéhez hasonlóan önálló regényként is megállja a helyet...csakhogy mire a végére érsz akarod a folytatást.

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.