Nalini Singh: Borzongás (Egy világ - két faj - állandó küzdelem 3.)

 "-Miért mondok el neked folyton olyan dolgokat, amiket a sirba akartam vinni magammal?
- Mert tudod, hogy én mindig meg foglak védeni a rémálmoktól.
- Igen, te elég erő vagy ahhoz, hogy legyőzd a démonaimat."

Kiadó: Egmont Hungary
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 416
Fülszöveg:

Judd Lauren mentálképességei gyilkolásra valók. A mentálhálón egy titkos osztag katonájaként iszonyatos dolgokat tett; most a farkas alakváltó falka odújában a Mentál Tanács végzetes tervének meghiúsítására használja erejét. Az Elcsendesedést azonban nem törheti meg, mert ezzel a környezetére szabadítaná gyilkos hajlamait. 
Brenna Shane Kincaid ártatlan farkas alakváltó lány volt, mielőtt egy sorozatgyilkos mentál elrabolta és megtörte az elméjét. Azóta látszólag felgyógyult, de a sérülések mélyebbek, mint ami a felszínen látszik. 
Kísérti a múltja. Juddhoz fordul segítségért, de bármilyen erős is közöttük a vonzalom, a rideg mentál nem tudja megadni a lánynak azt, amire a teljes gyógyuláshoz szüksége van.



Ez mar a harmadik kötet, amit a sorozatból olvasok és azt kell mondjam Nalini Singh bekerült a nagyon is kedvelt szerzőim köze. De lássuk a miérteket.

Ha emlékeztek még, az első kötetben egy nagy erejű kardinális mentál a farkasoktól is elrabolt egy nőt akit aztán súlyosan bántalmazott is. Ez a kötet róla szol.
Brenna-nak ugyan segítenek, de a sebek az átélt élmények túl mélyek...a lánytól ráadásul az elrablója elvett valami szamara fontosat.
Judd a farkasodúban rejtőző mental, aki meg a fajtársainál is jobban kerüli az érzéseket az érintést. És mint a legtöbben, ő is sötét titkokat őriz.

Olvastam, hogy sokan ezt a kötetet szerettek, jobban mint a többit, nekem mégse nyerte el teljesen a tetszésem. Valami hiányzott...
Talán azért mert Judd-ban meg annyi érzelem se volt, mint Saschaban es Faithben együttvéve. A tűz ugyan felolvasztja a jeget, de ez hosszú idő.

Nagyon sokat gondolkodtam ezen a részen. Jud egy különleges mentál, össze se hasonlítható az eddig megismert két nővel. Neki ott a családja, akikért felelősséget vállalt, akiket meg kell védenie.
Ráadásul a múltját, az, hogy Nyíl volt, nem tudta otthagyni a hálón, így őt sokkal jobban bántja a kondícionálás például. Fordítok, aki esetleg nem érti: ha érintkezik egy alakváltóval, vagy bármilyen érzelmet kezd táplálni, jön a fájdalom, hogy még csak eszébe se jusson érző lénnyé válni.
Szó szerint beleverték az érzéketlenséget.
De a szívnek nem lehet parancsolni, és egy idő után erre rádöbben a férfi is. Már nem érdeklik a szabályok, vagy a kín amiket át kell élnie, ha megszegi azokat.
Egyedül Brenna érdekli, és az, hogy a lányban megszüntesse a szomorúságot.

A kettőjük között történő folytonos adok-kapok miatt leginkább egy öreg házaspárra emlékeztettek. Brenna makacs lány, erős, és találékony, ugyanakkor szüksége van a szeretetre a törődésre is. Azért elég sok mindent elárul róla az, hogy ezt a figyelmet egy jégembernél keresi :)
Mégse lehet nem szeretni ezt a párost. Annyira figyelnek egymásra sokszor önkéntelenül is, hogy az eszméletlen édessé teszi őket. Pedig nem gondoltam volna, hogy én egy mondaton belül fogom még használni Judd nevét és a "figyelmes" jelzőt, de így történt.

Itt nincs mentálháló ám a mentáltanács nagyobb szerepet kap. Fejezeteken keresztül latunk bele a terveikbe és azt érzem, hogy ebből még lesznek kellemetlenségek. Nem is kevés..
Ráadásul a veszély se múlt el teljesen. De a szörnyeteg sokszor ott rejtőzik ahol nem is sejtjük.

A szereplőink továbbra is nagyon jok. Sascha es Lucas fontosabb szerepet kap, sot Faith is megjelenik. Itt főleg a farkasokon van a hangsúly, Hawkerol is többet tudunk meg. Megszerettem a farkas alfahímet is.

Veszély, titkok, ármánykodás, vágyódás...ezeket mind megtalálod a regényben.
Érett mentál, egy sérült farkaslány...az utolsó pillanatig nem tudod mi lesz a történetük vége.
Csak reméled, hogy rátalálnak a boldogságukra, amit megérdemelnek.

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.